GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ružica Vukovac, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede

Ružica Vukovac, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2017 / 17:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ružicu Vukovac Vlada RH u četvrtak je imenovala državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede na zatvorenom dijelu sjednice. 

Vlada je prihvatila usmeno Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u RH i stanju ispunjenosti prethodnih uvjetovanosti, usvojeno je i  usmeno izvješće s pregledom zakonskih prijedloga iz Godišnjega plana normativnih aktivnosti za 2017. s posebnim osvrtom na reformske prioritete, a raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima.

Vlada je povukla ovlaštenje državnom službeniku Petru Baraću za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva obrane te ga je imenovala glavnim tajnikom Ministarstva obrane temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Na osobni zahtjev, razriješen je zamjenik predstojnice Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Petar Barišić, s danom 14. travnja 2017. Na osobni zahtjev, razriješen je dosadašnji član Službeničkog suda u Zagrebu Marijan Vugić, a novim su članicama suda imenovane Natalija Glumičić Šćekić i Sandra Kantolić.

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjedavajućeg po položaju Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa RH na moru Antu Kotromanovića, a novim predsjedavajućim imenovala je Olega Butkovića. Razriješeni su i imenovani novi članovi Koordinacije.

Razriješeni su i članovi i zamjenici članova Stručnoga tijela Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa RH na moru te imenovani novi. 

Vlada je razriješila članove Stožera zaštite i spašavanja RH. Imenovala  je načelnika, zamjenika načelnika i članove Stožera civilne zaštite RH, kao predstavnike središnjih tijela državne uprave i pravnih osoba od važnosti za sustav civilne zaštite RH, sukladno odredbama Zakona o sustavu civilne zaštite i to: dr. sc. Dragana Lozančića, načelnikom po položaju te Petra Vitasa, zamjenikom načelnika. Članovima Stožera civilne zaštite imenovani su: Slavko Tucaković, Davor Spevec, Kristina Mamić Petrović, mr. sc. Dražen Vitez, dr. sc. Tomo Radičević, mr. sc. Ivana Jakir-Bajo, prim. mr. sc. Maja Grba-Bujević, dr. med., prof. dr. sc. Krunoslav Karalić, Dario Matanović, Zdravko Vukić, Renato Tandara,  Lukša Čičovački, Sandro Mustafagić, Joseph Gene Petrić, mr. sc.  Saša Medaković, dr. sc. Nataša Strelec-Mahović; mr. sc. Ivo Alegretti, mr. sc. Zoran Đuroković, Željko Popović, Robert Markt i Vinko Prizmić. Razriješen je dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivo Bulaja, te je ravnateljem zavoda,  temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovan Josip Aladrović. Pomoćnikom ravnatelja zavoda za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja i doplatka za djecu imenovan je Ivo Bulaja.

Razriješena je dosadašnja vršiteljica dužnosti ravnatelja Središnjeg registra osiguranika  mr. sc. Nada Merkaš, te je, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, ravnateljicom registra imenovana Iskra Primorac.

Vlada je Glavnoj skupštini društva Hrvatska poštanska banka d.d. predložila izbor  dr. sc. Željka Lovrinčevića i mr. sc. Marijanu Vuraić Kudeljan za članove Nadzornog odbora društva, a najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za RH.

Tagovi: Ružica Vukovac, Vlada RH, Ivo Bulaja, Anter Kotromanović, Oleg Butković
PROČITAJ I OVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PIVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PRAG - Konzumacija piva u Češkoj pala je u pandemijskoj 2020. godini na najnižu razinu u gotovo 60 godina, pokazali su podaci udruge pivara.
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
IPSILON
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
PULA - Jučerašnje otvaranje Parka narodnog ustanka u Pazinu, gdje je Bina Istra bila donator, bila je prigoda da upitamo direktora upravljanja i održavanja Christiana Santalezu kako napreduju radovi na Ipsilonu.
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
TEST
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
PEKING - Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu među stranim sportašima na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
VINO
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
PARIZ - Svjetski potrošnja vina u 2020. godini pala je za tri posto u odnosu na 2019., na najnižu razinu od 2002. godine, navodi se u izvješću koje je objavila Međunarodna organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo.
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
BITCOIN
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
NEW YORK - Kad je u posljednjih nekoliko navrata Nikolaos Panigirtzoglou svjedočlio ovako negativnom trendu u cijeni bitcoina, kupci bi se vratili i spriječili dublju korekciju. Ovoga puta, strateg JPMorgana je zabrinut.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE