GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusi, Mađari i Austrijanci osnovali zajedničku kompaniju za željeznički prijevoz od Kine do Balkana

Rusi, Mađari i Austrijanci osnovali zajedničku kompaniju za željeznički prijevoz od Kine do Balkana
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2022 / 08:10
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BEČ - Ruske željeznice (RZD), podružnica Austrijske savezne željeznice (ÖBB) Rail Cargo Group (RCG) i CER Cargo Holding (Mađarska) potpisali su trilateralni sporazum o osnivanju zajedničkog preduzeća za željeznički teretni promet osmišljenog kako bi željeznički promet između Europe i Azije bio još privlačniji.

Zajedničko ulaganje, koje djeluje kao jedan od elemenata inozemne poslovne strategije RZD-a, ima za cilj kapitalizirati održivi rast trgovine između Kine i Europe te pružiti konkurentne i pouzdane željezničke usluge prijevoza tereta između Kine, Rusije i Europske unije (EU). Također će djelovati kao špediter i logistički koordinator tereta koji se prevozi iz kineskih pokrajina u južnu Europu i Balkan, a posluje kroz Rusiju i Mađarsku.

Sporazum su u Budimpešti 14. decembra potpisali predsjednik CER Cargo Holdinga, gLaszlo Horvath, izvršni direktor RZD Logistics, Dmitry Murev, i izvršni direktor RCG-a, Clemens Först, na svečanosti kojoj je također prisustvovao zamjenik ruskog ministra prometa, Vladimir Tokarev, prvi zamjenik predsjednika Uprave RZD-a Sergey Pavlov, zamjenik premijera Mađarske i ministar financija, Mihaly Varga, i mađarski ministar inovacija i tehnologije Laszlo Palkovics.

Först je na Twitteru objasnio da će zajednički pothvat nastojati transformirati rutu preko Ukrajine i Mađarske u drugu, glavnu os koja bi dovela do novih kapaciteta, brzog vremena transporta i učinkovite daljnje distribucije u Europi. - Kopneni most između Europe i Azije je od ogromne važnosti u povezivanju dotičnih zajednica, napisao je na Twitteru. - Trgovinske linije vode do prosperiteta, ekonomskog rasta i u konačnici također povezuju ljude, pomažući na taj način premostiti političke podjele.

Tagovi: Ruske željeznice, Austrijske savezne željeznice, Rail Cargo Group, CER Cargo Holding
PROČITAJ I OVO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE