GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RS konačno započinje radove na Koridoru 5C

RS konačno započinje radove na Koridoru 5C
KREDIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2017 / 16:28
Autor: SEEbiz / SRNA
BANJA LUKA - Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za kreditno zaduženje od 70 miliona eura u svrhu finansiranja radova na projektu izgradnje prve faze Koridora C od petlje Johovac (Tovira) do petlje Rudanka /Kostajnica/.Data je saglasnost za pregovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj u cilju kreditnog zaduženja u tom iznosu prema projektu izgradnje tog dijela koridora, saopšteno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose sa javnošću.

"Projekat će biti finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj ukoliko ne budu operativna već odobrena grant sredstva WBIF-a. U slučaju da budu operativna grant sredstva, isto kreditno zaduženje bi bilo manje za 14.000.000 i iznosilo bi 56.000.000 eura", navodi se u saopštenju.

Krajnji korisnik, dodaje se u saopštenju, i dužnik po kreditu bit će Javno preduzeće "Auto-putevi Republike Srpske" Banja Luka, a Republika Srpska davalac garancije.
"Tim za pregovore u ime Republike Srpske sačinjavat će predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva saobraćaja i veza i Javnog preduzeća Auto-putevi Republike Srpske Banjaluka", navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske upoznala se i sa inicijativom za dodatnim kreditnim zaduženjem u svrhu završetka radova na projektu izgradnje autoputa od Banje Luke do Doboja.

Ministri su dali saglasnost za pregovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoju i Evropskom investicionom bankom u cilju dodatnog kreditnog zaduženja u iznosu od 47.000.000 eura po projektu izgradnje auto puta Banja Luka-Doboj.
Projekat će se dodatno finansirati kreditom Evropske investicione banke u iznosu od 37.000.000 eura i kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 10.000.000 eura.

"Vlada Republike Srpske se upoznala i saglasna je sa Programom rada Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća sa finansijskim planom za ovu godinu", navodi se u saopštenju.

Tagovi: Koridor Vc, Vlada Repoublike Srpske, EBRD
PROČITAJ I OVO
Dionice AstraZenece tonu nakon informacije o smrti volontera
REAKCIJA TRŽIŠTA
Dionice AstraZenece tonu nakon informacije o smrti volontera
LONDON - Dionice AstreZenece skliznule su s pozitivnog u negativni teritorij nakon informacije o smrti volontera tijekom testiranja cjepiva protiv koronavirusa.
Liege ima i treću željezničku vezu s Kinom
POVEZANOST
Liege ima i treću željezničku vezu s Kinom
LIEGE - Nakon direktne linije između Liegea i Zhengzhoua i između Liegea i Yiwua, ovaj belgijski lučki grad sada ima treću direktnu vezu s Kinom – sa gradom Chengdu.
Zagrebačka burza: Minimalne promjene indeksa, Valamar u fokusu investitora
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Minimalne promjene indeksa, Valamar u fokusu investitora
ZAGREB - Zagrebačka burza niti u srijedu nije ponudila zanimljiviju trgovinu od one koju gledamo već tjednima.
Dolar na najnižim razinama u mjesec dana
FOREX
Dolar na najnižim razinama u mjesec dana
LONDON - Tečaj dolara skliznuo je u srijedu na međunarodnim tržištima na najniže razine u mjesec dana prema košarici valuta, jer su se ulagači ohrabrili na kupnje rizičnijih valuta zbog optimizma u vezi mogućeg dogovora o izdašnom paketu poticaja za američko gospodarstvo prije izbora.
Bandić: Odluka o Adventu u idućih tjedan dana
NAJAVE
Bandić: Odluka o Adventu u idućih tjedan dana
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je rekao da je nužno naučiti živjeti s koronavirusom, držati distancu, prati ruke i nositi masku, te da za dva tjedna očekuje blagi pad broja zaraženih koji je danas u Zagrebu dosegao rekordnih 337 slučajeva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE