GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RS konačno započinje radove na Koridoru 5C

RS konačno započinje radove na Koridoru 5C
KREDIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2017 / 16:28
Autor: SEEbiz / SRNA
BANJA LUKA - Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za kreditno zaduženje od 70 miliona eura u svrhu finansiranja radova na projektu izgradnje prve faze Koridora C od petlje Johovac (Tovira) do petlje Rudanka /Kostajnica/.Data je saglasnost za pregovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj u cilju kreditnog zaduženja u tom iznosu prema projektu izgradnje tog dijela koridora, saopšteno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose sa javnošću.

"Projekat će biti finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj ukoliko ne budu operativna već odobrena grant sredstva WBIF-a. U slučaju da budu operativna grant sredstva, isto kreditno zaduženje bi bilo manje za 14.000.000 i iznosilo bi 56.000.000 eura", navodi se u saopštenju.

Krajnji korisnik, dodaje se u saopštenju, i dužnik po kreditu bit će Javno preduzeće "Auto-putevi Republike Srpske" Banja Luka, a Republika Srpska davalac garancije.
"Tim za pregovore u ime Republike Srpske sačinjavat će predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva saobraćaja i veza i Javnog preduzeća Auto-putevi Republike Srpske Banjaluka", navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske upoznala se i sa inicijativom za dodatnim kreditnim zaduženjem u svrhu završetka radova na projektu izgradnje autoputa od Banje Luke do Doboja.

Ministri su dali saglasnost za pregovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoju i Evropskom investicionom bankom u cilju dodatnog kreditnog zaduženja u iznosu od 47.000.000 eura po projektu izgradnje auto puta Banja Luka-Doboj.
Projekat će se dodatno finansirati kreditom Evropske investicione banke u iznosu od 37.000.000 eura i kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 10.000.000 eura.

"Vlada Republike Srpske se upoznala i saglasna je sa Programom rada Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća sa finansijskim planom za ovu godinu", navodi se u saopštenju.

Tagovi: Koridor Vc, Vlada Repoublike Srpske, EBRD
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
ZAGREB - Još jedan dan slabog prometa s negativnim predznakom na Zagrebačkoj burzi.
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
NAUTIČARI
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
PULA - Stožer je krajem protekloga tjedna donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu, žale se jahtaši.
Dolarov indeks blago ojačao
FOREX
Dolarov indeks blago ojačao
LONDON - Dolar je u utorak blago ojačao prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta u relativno mirnom trgovanju na međunarodnim tržištima, jer američko-kineske napetosti i porast novih slučajeva koronavirusne zaraze navode ulagače na oprez.
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak prijepodne indeksi su blago oslabili, uz nastavak skromnog obujma trgovanja uoči skorašnjeg početka sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija.
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
SIGNALI
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
ZAGREB - Da je Hrvatska među najtraženijim inozemnim turističkim destinacijama na tržištu Francuske pokazuju podaci MisterFly-a, jednog od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE