GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RS konačno započinje radove na Koridoru 5C

RS konačno započinje radove na Koridoru 5C
KREDIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2017 / 16:28
Autor: SEEbiz / SRNA
BANJA LUKA - Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za kreditno zaduženje od 70 miliona eura u svrhu finansiranja radova na projektu izgradnje prve faze Koridora C od petlje Johovac (Tovira) do petlje Rudanka /Kostajnica/.Data je saglasnost za pregovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj u cilju kreditnog zaduženja u tom iznosu prema projektu izgradnje tog dijela koridora, saopšteno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose sa javnošću.

"Projekat će biti finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj ukoliko ne budu operativna već odobrena grant sredstva WBIF-a. U slučaju da budu operativna grant sredstva, isto kreditno zaduženje bi bilo manje za 14.000.000 i iznosilo bi 56.000.000 eura", navodi se u saopštenju.

Krajnji korisnik, dodaje se u saopštenju, i dužnik po kreditu bit će Javno preduzeće "Auto-putevi Republike Srpske" Banja Luka, a Republika Srpska davalac garancije.
"Tim za pregovore u ime Republike Srpske sačinjavat će predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva saobraćaja i veza i Javnog preduzeća Auto-putevi Republike Srpske Banjaluka", navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske upoznala se i sa inicijativom za dodatnim kreditnim zaduženjem u svrhu završetka radova na projektu izgradnje autoputa od Banje Luke do Doboja.

Ministri su dali saglasnost za pregovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoju i Evropskom investicionom bankom u cilju dodatnog kreditnog zaduženja u iznosu od 47.000.000 eura po projektu izgradnje auto puta Banja Luka-Doboj.
Projekat će se dodatno finansirati kreditom Evropske investicione banke u iznosu od 37.000.000 eura i kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 10.000.000 eura.

"Vlada Republike Srpske se upoznala i saglasna je sa Programom rada Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća sa finansijskim planom za ovu godinu", navodi se u saopštenju.

Tagovi: Koridor Vc, Vlada Repoublike Srpske, EBRD
PROČITAJ I OVO
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
CLOSING BELL BSE
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je nastavljen pad cena akcija i poslednjeg radnog dana u nedelji, a ukupan promet je, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, skočio na 1,24 milijarde dinara (10,5 miliona evra).
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
ZAGREB - Četvrti pad u posljednjih pet trgovina dovoljno govori o sentimentu na Zagrebačkoj burzi.
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
FOREX
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
LONDON - Dolar je danas oslabio prema jenu i švicarskom franku u nervoznoj trgovini na međunarodnim tržištima valuta budući da je širenje koronavirusa potaknulo strah od recesije, natjeravši trgovce na kupnju imovine koju smatraju sigurnim ulaganjem u nesigurnim vremenima.
Srbija nabavlja pet miliona maski
MASKE
Srbija nabavlja pet miliona maski
BEOGRAD - Za apoteke i zdravstvene ustanove u Srbiji biće nabavljeno pet miliona hirurških maski, a kupovina će biti ograničena, tako da jedna osoba može da kupi nekoliko komada, objavio je list Politika.
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
PREPORUKE
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
ANALIZA - Širenje epidemije koronavirusa uzburkalo je tržište u Aziji i drugdje i pogodilo lance opskrbe širom svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE