GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rovinj jača svoju gastronomsku ponudu

Rovinj jača svoju gastronomsku ponudu
GASTRO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2021 / 09:56
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Gourmet ponuda Rovinja postaje bogatija za dva vrhunska restorana zahvaljujući suradnji koju je Maistra realizirala sa poznatim talijanskim restoranom Agli Amici iz Udina i zagrebačkom Tekkom.

Ovim pothvatom tvrtka nastavlja svoje usmjerenje ka pružanju vrhunskog doživljaja, kreira nove motive dolaska u destinaciju te iznova podiže ljestvicu u razini kvalitete ponude i usluge u hrvatskom hotelijerstvu.

Restoran Agli Amici koji se prema brojnim gastro kritičarima i struci smatra jednim od najboljih u Italiji, započinje s radom u drugoj polovici lipnja na gradskoj šetnici Lungomare Plaza podno Grand Park Hotela Rovinj. U novom restoranu koji je do sada nosio ime Bitinada, gosti će imati priliku kušati talijansku i istarsku kuhinju s odmakom od one klasične Mediteranske, a uz korištenje lokalnih i sezonskih namirnica.
Agli Amici razvio se iz male obiteljske trgovine namirnicama i duhanom davne 1887. godine.

Posljednje 23 godine Chef Emanuele Scarello zajedno sa sestrom Michelom, somelierkom i voditeljicom restorana, upravlja ovim obiteljskim nasljedstvom. Prvu Michelinovu zvjezdicu dobivaju u prosincu 1999. godine dok drugu nižu 2013. kao svojevrsnu nagradu za sjajno rukovanje lokalnim namirnicama te vještu primjenu modernih tehnika, što i jesu obilježja njihove kreativne i promišljene kuhinje. Restoran je član Relais & Châteaux od 2014. godine.

Prepoznavši veliki interes svojih gostiju, a i lokalnog stanovništva za sushi večerima koje su se posljednjih godina održavale u hotelu Lone, tvrtka je napravila korak dalje. Od početka srpnja poznati japanski specijaliteti služit će se u najatraktivnijem prostoru hotela Lone - restoranu ResoLution, koji kroz ovo partnerstvo dobiva novi naziv Tekka by Lone. Podsjećamo Tekka je Zagrepčane uveo u svijet sushija još prije 20 godina, a od 2019. godine ima Michelin preporuku, odnosno nosi oznaku Michelin Plate.

Tagovi: Agli Amici, Tekka, Maistra, Emanuele Scarello, restoran Bitinada, Rovinj, gastronomija
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
RAST
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
BUDVA – Tržište osiguranja u Crnoj Gori u prvom je tromjesečju zabilježilo rast od 12,6 posto, objavio je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja (ANO) Marko Ivanović.
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
KRIPTO SCENA
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) provest će istraživanje kako bi utvrdila stupanj interesa među mađarskim tvrtkama za pokretanje aktivnosti na lokalnom tržištu kripto-imovine, rekli su u ponedjeljak središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnih novinske agencije MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE