GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Robinhood preuzima kripto aplikaciju Ziglu

Robinhood preuzima kripto aplikaciju Ziglu
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2022 / 21:27
Autor: SEEbiz
LONDON - Robinhood je pristao kupiti Ziglu, londonsku fintech aplikaciju koja korisnicima omogućuje trgovinu bitcoinima i nekoliko drugih kriptovaluta. Akvizicija će pomoći Robinhoodu da se proširi u Ujedinjeno Kraljevstvo i Europu, priopćila je tvrtka.

Najava dolazi gotovo dvije godine nakon što je Robinhood zaustavio planove za lansiranje u Ujedinjenom Kraljevstvu. U to vrijeme, tvrtka je rekla da daje prednost svom poslovanju kod kuće u odnosu na međunarodnu ekspanziju.

Dionice Robinhooda u utorak su porasle za više od 3%.

Dogovor bi mogao pružiti ključni poticaj Robinhoodovim izgledima za rast. Njegov učinak je oslabio od GameStop ludnice trgovanja prošle godine.

Robinhood je izvijestio o padu mjesečnih aktivnih korisnika u četvrtom tromjesečju 2021. — na 17,3 milijuna sa 18,9 milijuna u prethodnom tromjesečju — i rekao da očekuje prihod u prvom tromjesečju 2022. manji od 340 milijuna USD, što je 35% manje u odnosu na isto razdoblje godine prije. Tvrtka je izgubila otprilike dvije trećine svoje tržišne vrijednosti otkako je prošlog ljeta debitirala na Nasdaqu.

Vlad Tenev, izvršni direktor i suosnivač Robinhooda, rekao je da će nam kupnja Ziglua "pomoći da ubrzamo naše napore globalne ekspanzije".

“Zajedno s Ziglu timom, radit ćemo na tome da iskoristimo najbolje od obje tvrtke, istražujući nove načine za inovacije i razbijanje prepreka za kupce diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Europe”, rekao je Tenev u blogu.

Uvjeti akvizicije nisu objavljeni. Posao podliježe regulatornim odobrenjima i drugim uobičajenim uvjetima zatvaranja, rekao je Robinhood.

Osnovan 2018., Ziglu korisnicima omogućuje plaćanje, ulaganje u niz kriptovaluta i zaradu kamata na bitcoin i britanske funte.

Tagovi: Robinhood, Ziglu, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE