GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rješenje o obustavi postupka prestečajne nagodbe nad Mirnom Rovinj

Rješenje o obustavi postupka prestečajne nagodbe nad Mirnom Rovinj
STEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2014 / 12:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nagodbeno vijeće Fine objavilo je danas rješenje kojim se obustavlja postupak predstečajne nagodbe nad Mirnom Rovinj zbog neizglasavanja plana financijskog restrukturiranja tvrtke te zbog isteka zakonskog roka za provođenje tog postupka, čime su ispunjeni uvjeti da Fina po službenoj dužnosti podnese prijedlog za pokretanje stečajnog postupka.
Odluka iz rješenja, koje je danas objavljeno na web stranici Fine, objašnjena je činjenicom da na ročištu za glasovanje plan financijskog restrukturiranja Mirne nije prihvaćen od strane vjerovnika čije tražbine prelaze dvije trećine vrijednosti svih utvrđenih tražbina, kao i istekom zakonom određenog roka od 120 dana te produljenog roka od daljnjih 90 dana od dana otvaranja postupka predstečajne nagodbe za provođenje postupka pred Nagodbenim vijećem.

Postupak predstečajne nagodbe nad Mirnom otvoren je 17. srpnja prošle godine, a ročište za glasovanje o planu financijskog restrukturiranja, nakon nekoliko odgoda, zakazano je za 4. veljače.

Nekoliko dana prije tog ročišta Nagodbeno vijeće je zaprimilo pismeno u kojem tvrtka Geneza iz Pleternice i Grad Rovinj, kao strateški partneri, iskazuju interes za dokapitalizaciju Mirne, na kojoj je temeljen plan restrukturiranja, a dan prije ročišta povjerenica predstečajne nagodbe dobila je i ponudu za dokapitalizaciju dioničara rovinjske Mirne Radovana Pavelića i njegove tvrtke Equitas d.o.o.

Na ročištu je pak predstavnik Porezne uprave tražio je da se unese u zapisnik da će za plan restrukturiranja glasovati pod uvjetom da Hrvatska poštanska banka pretvori svoja potraživanja u kapital društva te da dodatnu dokapitalizaciju može izvršiti samo HPB, koji je zaprimio ponudu Podravke koja je bila zainteresirana za otkup njihovog potraživanja.

Ponuda Porezne uprave, odnosno HPB-a, navodi se u rješenju, bila je drugačija ponuda od one iz plana, odnosno radilo se o ponudi koja traži izmjenu postojećeg plana, zbog čega je Nagodbeno vijeće odredilo da se može glasati samo o planu koji predviđa dokapitalizaciju od strane Geneze i Grada Rovinja, zaprimljenoj u zakonskom roku i uključene u plan koji je vjerovnicima bio dostupan također u zakonskom roku.

Protiv plana financijskog restrukturiranja tako je glasovala i većina vjerovnika koja spada u grupu tijela javne uprave i trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu i predstavnici banaka, ali i predstavnici ostalih vjerovnika.

Stoga, kao i zbog isteka roka, postupak predstečajne nagodbe nad Mirnom je obustavljen, a Fina će predati zahtjev za pokretanje stečaja, zaključuje se u rješenju.
Tagovi: Mirna Rovinj, predstečajna nagodba, Fina, stečaj, Radovan Pavelić, Equitas, Geneza, HPB, Podravka
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potonuo dvanaest posto
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo dvanaest posto
NEW YORK - Najpopularnija kriptovaluta potonula je čak dvanaest posto u nedjelju ujutro.
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
UZLET
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
LJUBLJANA - Glavni ljubljanski indeks SBITOP ove je godine već zabilježio 16 posto rasta, a dionice Krke vratile su se na razinu iznad 100 eura prvi put od svibnja 2008.
Penzijski fond RS-a kupio dionice Facebooka, Raiffeisena i Berkshirea
TRŽIŠTE
Penzijski fond RS-a kupio dionice Facebooka, Raiffeisena i Berkshirea
BANJA LUKA - Penzijski rezervni fond RS (PREF) ostvario je u prošloj godini dobit od 8,4 miliona KM, od čega će Zavodu za penzijsko invalidsko osiguranje ovog entiteta isplatiti dividendu od 5,08 miliona KM, ali tu nije kraj dobrih vijesti.
Anketa Bank of Americe otkrila od čega investitori najviše strahuju
INVESTITORI
Anketa Bank of Americe otkrila od čega investitori najviše strahuju
NEW YORK - Istraživanje Bank of America pokazuje da se 32 posto stručnjaka širom svijeta trenutno više plaši mogućeg pooštravanja monetarne politike ili smanjenja obujma kupnji obveznica (sužavanje) nego koronavirusa i inflacije.
Dolar prema košarici valuta oslabio drugi tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar prema košarici valuta oslabio drugi tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala i prošloga tjedna, drugoga zaredom, što je posljedica poruka američke središnje banke da će i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku, unatoč jačanju inflacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE