GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rijeka očekuje do 50 posto lanjskih noćenja

Rijeka očekuje do 50 posto lanjskih noćenja
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2020 / 14:22
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa rekao je u srijedu da je u Rijeci u prvih šest mjeseci ostvareno oko 35 posto lanjskih turističkih dolazaka i 44 posto noćenja, a do kraja godine se očekuje do 50 posto lanjskih noćenja.

Tim rezultatima možemo biti zadovoljni, a vjerujemo da će idućih mjeseci taj broj biti i veći, nadamo se ostvarenju do 50 posto lanjskih noćenja do kraja godine, rekao je Škarpa na predstavljanju "Vodiča kroz okuse i užitke grada Rijeke - Europske prijestolnice kulture (EPK) 2020.".

Po njegovim riječima, u Rijeci trenutno boravi oko 1100 gostiju, a sljedećeg vikenda očekuje ih se više.

Najbrojniji su gosti iz Njemačke, Italije i domaći gosti.

Turistički "Vodič kroz okuse i užitke grada Rijeke - Europske prijestolnice kulture 2020." je za za talijansko tržište priredila Turistička zajednica Grada Rijeke u suradnji s izdavačkom kućom GEDI Gruppo Editoriale SpA iz Rima.

Riječ je o projektu u sklopu promidžbene kampanje koju riječka turistička zajednica provodi na talijanskom tržištu, surađujući s izdavačem najtiražnijih talijanskih novina La Repubblica, a kojom se želi povećati broj talijanskih gostiju.

Vodič obuhvaća cijeli Kvarner s otocima Rabom, Cresom, Lošinjem, Krkom te Gorskim kotarom, s posebnim naglaskom na Rijeku - EPK 2020. U njemu se više može saznati o povijesti tog kraja, kulturnoj baštini, smještaju, gastronomiji, suvenirima, manifestacijama, aktivnom odmoru i dr.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je kako je ovo prvi vodič koji na ovakav način predstavlja Rijeku i njenu okolicu talijanskom tržištu te je jedno od nasljeđa Rijeke - EPK 2020.

Škarpa je istaknuo da su vijest o novom turističkom vodiču prenijeli svi talijanski mediji, napominjući i kako je izdavanje vodiča dio šire kampanje.

Vrijednost cjelokupne kampanje je gotovo 400 tisuća kuna, a provodi se u suradnji s partnerima - Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Kvarnera te turističkim zajednicama Crikvenice i Opatije.

Vlasta Mastrović iz Turističke zajednice Kvarnera naglasila je da su Talijani odani gosti te da to povjerenje treba opravdati.

Po njenim riječima, od početka srpnja do danas na Kvarneru je boravilo ukupno oko 93 tisuće turista, a najbrojniji su oni iz Njemačke, Italije i domaći gosti.

Većih otkazivanja nema, a nadamo se da ih neće ni biti, istaknula je.

Direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić navela je kako trenutno u Opatiji boravi oko tri tisuće turista, ili 47 posto u odnosu na isto vrijeme lani. Otvoreno je 20 hotela, a gosti borave i u privatnom smještaju. Najviše turista je iz Njemačke, a početkom srpnja najveći je rast dolazaka turista iz Češke

Tijekom prvih sedam dana srpnja ostvareno je 18 tisuća noćenja, a od početka godine do jučer u Opatiji je bilo 155 tisuća noćenja, od čega najviše, oko 70 posto, u hotelima.

Talijanski turisti četvrti su po broju noćenja u Opatiji, a novi će im vodič pomoći u planiranju odmora, istaknula je Petričić.

Tagovi: Rijeka, Turistička zajednica, Grada Rijeke, Petar Škarpa
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE