GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Riječka Opera snima pet nosača zvuka za međunarodne diskografske kompanije

Riječka Opera snima pet nosača zvuka za međunarodne diskografske kompanije
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2016 / 12:56
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Opera HNK Ivana pl. Zajca u nešto više od godine dana snimit će pet nosača zvuka za međunarodne diskografske kompanije, s četiri izvedbe opera i jednim koncertom a ovoga ljeta će orkestar riječke Opere sudjelovati i na tri koncerta u Opatiji i Puli s najvećim solistima današnjice.
Ravnatelj Opere Marin Blažević je na konferenciji za novinare u riječkom HNK najavio snimanje Koncerta za violinu i koncerta za klavir broj 3 Borisa Papandopula sa solistima Oliverom Triendlom i Danom Zhuom za njemačku kuću CPO (Classic Produktion Osnabrück) u prvoj polovici lipnja. Potom će orkestar i zbor Opere sa solistima Ljubomirom Puškarićem, Marjukkom Tepponem, Giorgiom Surinaom i drugima, pod ravnanjem Adriana Martinollija D'Arcyj,a za CPO snimiti operu Franza von Suppea "Il ritorno del marinaio", preizvedenu prije tek nekoliko godina.

Za Universal Music će se u studenom snimati izvedba opere "Faust" Charlesa Gounoda sa svjetskim opernim zvijezdama Carlom Colombarom i Luciom Gallom i dirigentom Villeom Matvejeffom, a za tu diskografsku kuću se u rujnu 2017. priprema i snimanje "Mefistofelea" Ariga Boita, ponovno s Carlom Colombarom, ali ovoga puta i s Ramonom Vargasom u solističkim ulogama.

Najpopularniju hrvatsku operu, Gotovčevu "Ero s onoga svijeta", snimat će za CPO u lipnju 2017. Solisti će biti Tomislav Mužek, Kristina Kolar, Ljubomir Puškarić, Giorgio Surain i Ivana Srbljan a dirigirat će Ville Matvejeff.

Orkestar riječke Opere 20. srpnja svirat će na Ljetnoj pozornici u Opatiji u programu "The best of opera" neke od najpoznatijih opernih arija (Verdija, Mozarta, Puccinija, Masseneta, Bellinija i Donizettija) u izvedbi vodeće svjetske koloraturne sopranistice Sumi Jo i baritona Lucia Galla, najavio je Blažević.

22. srpnja, na opatijskoj Ljetnoj pozornici, orkestar Opere nastupit će na koncertu "Tribute to Frank Sinatra" kao pratnja baritona Lucia Galla, a 23. srpnja u pulskoj Areni zajedno s čuvenim Joseom Carrerasom na humanitarnom koncertu "A life in music" u sklopu pjevačeve oproštajne turneje.

Koncertni majstor orkestra Opere Romeo Drucker istaknuo je da u orkestru vlada radno, ali opušteno ozračje, jer, kako je naveo, lako je raditi dobro, a jako je teško raditi loše. Kvalitetu orkestra i cijelog ansambla, zahvaljujući odgovornosti i ambicioznosti članova, prepoznala je riječka publika, a vrijeme je da se prepozna i međunarodno, dodao je.

Pročelnik Odjela za kulturu riječke Gradske uprave Ivan Šarar ustvrdio je da je sve što se u riječkoj Operi dogodilo u protekle dvije godine vrijedno divljenja. Bitno je shvatiti da riječki HNK nije monolit i posve jedinstveno tijelo, nego da u njemu djeluju neovisni ansambli koji se moraju zasebno emancipirati.

To je velik i skup projekt i može dati više nego dosad, dodao je, ali i naglasio da će Grad Rijeka morati riještiti prostorne probleme HNK te povećati izdvajanja. Pri tome će, kaže Šarar, pomoći i projekt Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020.

Tagovi: Riječka Opera, Opera HNK Ivana pl. Zajca, Marin Blažević, Classic Produktion Osnabrück, Boris Papandopulo
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Prodata 20-godišnja obveznica denominovana u evrima
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Prodata 20-godišnja obveznica denominovana u evrima
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi je danas prodata obveznica Republike Srbije denominovana u evrima s rokom dospeća od 20 godina, za gotovo 117 miliona dinara.
Kina postala neto izvoznik zlata
ZLATO
Kina postala neto izvoznik zlata
PEKING - Kineski uvoz zlata preko Hong Konga u travnju je prvi put nakon barem 2011. godine zaostajao za izvozom jer su mjere za suzbijanje širenja koronavirusa ometale potražnju u najvećem potrošaču metala.
Zagrebačka burza: Promet najslabiji u godinu dana, indeksi blago ojačali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Promet najslabiji u godinu dana, indeksi blago ojačali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su indeksi porasli oko pola posto, prekinuvši trodnevni negativni trend, no uz najslabiji redovni promet od sredine lipnja prošle godine, tek nešto iznad dva milijuna kuna.
Španjolska 1. srpnja ukida karantenu za strane turiste
NAJAVE
Španjolska 1. srpnja ukida karantenu za strane turiste
MADRID - Španjolska će 1. srpnja ukinuti karantenu za strane turiste, objavila je u ponedjeljak španjolska vlada, dva dana nakon najave ponovnog otvaranja granica za međunarodni turizam u srpnju.
HTZ krajem svibnja kreće s promotivnim kampanjama
KAMPANJE
HTZ krajem svibnja kreće s promotivnim kampanjama

ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) krajem svibnja i početkom lipnja pokreće intenzivnu promotivnu kampanju na nekoliko bližih i ključnih tržišta, kojom će uz poruku "The Vacation You Deserve Is Closer Than You Think/Odmor koji zaslužujete bliži je nego mislite" pozivati turiste u Hrvatsku, doznaje se iz HTZ-a.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE