GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Resort Maestral dobio novog vlasnika, ali zadržava ime

Resort Maestral dobio novog vlasnika, ali zadržava ime
NOVI VLASNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2015 / 16:27
Autor: SEEbiz / CdM
PODGORICA - Potpisivanjem kupoprodajnih ugovora između kompanija Hit i Monte Rock iz Podgorice okončana je prodaja crnogorskog Resorta Maestral. Resort Maestral će zadržati svoje ime, a određivanje ukupne cijene transakcije će zavisiti od rezultata poslovanja kompanije Hit Montenegro tokom ljetnih mjeseci. Kompanija Hit planira dalju poslovnu saradnju sa kupcem.
Investiranje u zavisno društvo Hit Montenegro matična kompanija Hit ponudila je na tržištu u skladu sa programom finansijskog i poslovnog restrukturiranja i uzimajući u obzir smjernice strateško-razvojnih planova. Prodajni proces se, kako je saopšteno iz kompanije, po planiranim fazama odvijao u saradnji sa društvom Alta Skupina iz Ljubljane, koje je kao ekskluzivni finansijski savjetnik pri prodaji uspješno sprovelo transparentni prodajni postupak.

Kompanija Hit je dogovor o prodaji 75,01 odsto udjela osnovnog kapitala u kompaniji Hit Montenegro i pripadajućih nekretnina i turističkih objekata kompleksa Maestral, Resort & Casinò, danas sklopila sa kompanijom Monte Rock (Društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, promet i usluge, export-import "Monte-Rock", Podgorica), čiji je osnivač i izvršni direktor Petros Stathis.

On je međunarodnoj turističko-privrednoj javnosti najpoznatiji po ulozi investitora i menadžera nekih od najluksuznijih resorta svjetskog lanca Aman, među kojima i Aman Sveti Stefan i Aman Grand Canal Venice.

Pregovore za sklapanje kupoprodajnih ugovora pratilo je predavanje obavezujućih ponuda i sprovođenje pažljivog pregleda, posjeta lokaciji i učešće na menadžemnt prezentaciji. Nakon dva odvojena a povezana kupoprodajna ugovora, kupac će preuzeti Resort Maestral uz ispunjavanje svih uslova za završetak prodajnog postupka. Na konačnu ukupnu cijenu transakcije će uticati i rezultati poslovanja kompanije Hit Montengero sve do 31. avgusta 2015. godine.

"Ispred Monte Rock-a, sa velikim zadovoljstvom danas objavljujem da su zaključeni sporazumi o kupovini 75,01 odsto udjela kompanije Hit Montenegro kao i odgovarajućih turističkih objekata i nekretnina koji su bili u vlasništvu i posjedu kompanije Hit Slovenija. Ovom prilikom bih želio da se zahvalim svim stranama koje su bile uključene o ovaj proces, a koje su pokazale istinski profesionalizam i predanost u cilju zaključenja ovog sporazuma od obostranog interesa", kazao je Stathis.

Prema njegovim riječima s obzirom na to da smo već komšije, imajući u vidu naš Aman Sveti Stefan koji je u neposrednoj blizini Maestrala, "mi izuzetno cijenimo ovu priliku, poznavajući veoma dobro potencijal koji ima ovo područje."

Naš cilj je investiranje u postojeće kapacitete, kao i jačanje i širenje reputacije koju ovaj rezort već posjeduje. Ulazeći u jedan novi izazov, mi čvrsto vjerujemo u posvećenost zaposlenih, za koje smatramo da su bitan faktor našeg uspjeha. Sa brojem zaposlenih oko 1.000 u okviru kompanija naše Grupe, broj koji konstanto raste, a imajući u vidu i investiciju koja će uslijediti kada je riječ o novom hotelu Kraljičina plaža, dokazali smo da se naše načelo kojim se vodimo ogleda u tome što podržavamo dugotrajne veze pružajući prilike kroz dugoročne investicione projekte", naglasio je Stathis.

On je istakao da je Crna Gora mjesto velikog ličnog i poslovnog značaja, "te se sa naše strane unaprijed radujemo doprinosu i podršci potencijalima ove zemlje koja obećava."

Predsjednik uprave kompanije Hit Dimitrij Piciga ovom prilikom je rekao da "se mogućnost prodaje Maestrala ostvaruje u pravom trenutku, a prvenstveno uz odgovarajući interes kupca".

"Maestral nismo namjeravali da prodamo po svaku cijenu, kao što smo na početku prodajnog procesa i najavili. Napore sada usmjeravamo na obezbjeđivanje dobrog poslovanja zavisnog društva Hit Montenegro u ljetnim mjesecima. I u budućnosti ćemo u okviru poslovnih veza s novim vlasnikom razvijati potencijal povezivanja destinacija i kruženja gostiju, a istovremeno ostaje otvorena i poslovna mogućnost da kompanija Hit upravlja kazinom u resortu Maestral", rekao je Piciga.

S obzirom na efekte prodaje Resorta Mestral, u kompaniji Hit objašnjavaju da će značajno doprinjeti poboljšanju strukture kapitala i likvidnosti društva, uticati na smanjenje zaduženosti i što je najvažnije, omogućiti sprovođenje novih investicija s većim udjelom sopstvenih sredstava.

"Maestral nesumnjivo ostaje jedna od najuspješnijih slovenačkih privrednih priča u Crnoj Gori, za šta zahvalnost ide svima koji su svih godina zajednički učestvovali. Dostupnost svježeg investicionog kapitala će Maestralu omogućiti dalji razvoj i modernizovanje u skladu sa trendovima na svjetskim tržištima, a takođe, kompanija Hit će se u okviru poslovnih veza i dalje zalagati da doprinese obezbjeđivanju sveobuhvatnosti i kvaliteta turističko-zabavnih usluga Maestrala", zaključio je Piciga.

Tagovi: Resort Maestral, Monte Rock, Hit, Hit Montenegro, Petros Statis, crnogorski turizam, Aman Resorts, Aman Sveti Stefan, Dimitrij Piciga
PROČITAJ I OVO
Turska zabranila izvoz limuna
ZABRANE
Turska zabranila izvoz limuna
BEOGRAD - Turska je zbog rasta tražnje i podmirivanja sopstvenog tržišta zabranila izvoz limuna do avgusta i ova ograničenja mogla bi da dovedu do nestašice ovog voća na tržištu Srbije i drugih zemalja, izjavio je Rasim Ljajić, ministar trgovine.
Bitcoin prošao znatno bolje od američkih indeksa u prvom kvartalu
KRIPTOVALUTE
Bitcoin prošao znatno bolje od američkih indeksa u prvom kvartalu
NEW YORK - Bitcoin je pao manje od glavnih američkih dioničkih indeksa u prvom tromjesečju, ali još uvijek nije dokazano da može djelovati kao "sigurno utočište" u vrijeme tržišnih previranja.
Beogradska berza: Uzleteli indeksi, Aerodrom Nikola Tesla skočio 20%
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Uzleteli indeksi, Aerodrom Nikola Tesla skočio 20%
BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze zabeležili su danas snažan oporavak, pri čemu je akcija Aerodroma “Nikola Tesla” ostvarila rekordan skoki od 20 procenata.
Kako je domišljati njemački poljoprivrednik riješio problem radne snage?
SEZONCI
Kako je domišljati njemački poljoprivrednik riješio problem radne snage?
BERLIN - U Njemačkoj se strahuje da bi ove godine moglo ponestati voća i povrća, a ono kojega će i biti vjerojatno u drastično manjim omjerima, zasigurno će poskupjeti.
Hrvatska plaća najskuplju premiju na zaduživanje u posljednjih trinaest mjeseci
ZADUŽIVANJE
Hrvatska plaća najskuplju premiju na zaduživanje u posljednjih trinaest mjeseci
ZAGREB - Promijenjene okolnosti na financijskim tržištima poskupjele su i prinose na državne vrijednosne papire.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE