GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rastu cijene stanova na području Trešnjevke i Novog Zagreba

Rastu cijene stanova na području Trešnjevke i Novog Zagreba
CIJENE NEKRETNINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2014 / 12:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema Indeksu cijena nekretnina kojeg izrađuje CentarNekretnina, tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razini nema promjene, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 1,8%.
U ožujku 2014. u odnosu na veljaču 2014. cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu ostale su nepromijenjene. Na godišnjoj razini, u odnosu na ožujak 2013. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 3,8%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u ožujku iznosi 1.565 eura/m2, što je malo više u odnosu na veljaču (0,5%), a 3,7% niže u odnosu na ožujak 2013. godine.
U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u svim četvrtima, osim na Trešnjevci jug i Novom Zagrebu – zapad.
U samo dvije četvrti u Zagrebu prosječne tražene cijene stanova su iznad 2.000 eura. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.139 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 2.003 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u ožujku iznosi 1.129 eura/m2 te u  Novom zagrebu – Istok gdje je cijena 1.260 eura/m2.

Isto kao u Zagrebu na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu padaju (1,8%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na valjaču cijene su više za 0,1%.
Tražena cijena kuća na Jadranu, u ožujku je iznosila 1.573 eura/m2 što je 0,8% više nego prošli mjesec, a 0,7% više u odnosu na ožujak 2013.
Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na veljaču manja je za 0,2%, dok je na godišnjoj razini viša za 2,3% i iznosi 2.036 eura/m2.
Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj te Istarskoj županiji.

S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Zadarskoj županiji s cijenom od 1.602 eura/m2. Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na valjaču je niža za 0,9% i iznosi 1.600 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 0,5%.

Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na ožujak 2013. godine 3,4% niže, dok su u Rijeci porasle za 0,5%. Prosječna tražena cijena stana u Splitu u ožujku iznosi 2.232 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.547 eura/m2. Cijene stanova u Osijeku u odnosu na prošlu godinu pale su za 2,7%.Tagovi: tržište nekretnina, CentarNekretnina, cijene stanova, Novi Zagreb, Trešnjevka, Zadarska županija, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Novi zakon: Trgovcima kazna i do četiri posto prometa za povredu prava potrošača
REGULATIVA
Novi zakon: Trgovcima kazna i do četiri posto prometa za povredu prava potrošača
ZAGREB - Od svibnja 2022. godine na hrvatsko tržište bit će zabranjeno stavljati robu dvojne kvalitete, a trgovci će za prekogranične povrede potrošačkih prava moći biti kažnjeni iznosom i do 4 posto godišnjeg prometa, proizlazi iz prijedloga novog Zakona o zaštiti potrošača.
Horvat: Spremni smo pokrenuti jednu hrvatsku željezaru
VISOKE CIJENE METALA
Horvat: Spremni smo pokrenuti jednu hrvatsku željezaru
OPATIJA - Ponovio je to i u kasnijoj panel-diskusiji, dodavši da se o toj inicijativi raspravljalo na međuresornom sastanku na razini užeg kabineta Vlade, da je prijedlog bio na stolu, ali da odluka nije donesena.
Izjednačio se promet na Zagrebačkoj burzi i u kriptomjenjačnicama
FINANCIJSKA TRŽIŠTA
Izjednačio se promet na Zagrebačkoj burzi i u kriptomjenjačnicama
ZAGREB - Žigman: Niz je raznih financijskih institucija ušlo u kriptoimovinu, npr. bitcoin, i tu bi se mogao stvoriti problem za nas regulatore.
Beogradska berza: Messer Tehnogas gubitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Messer Tehnogas gubitnik dana, indeksi pali
BEOGRAD - Akcije na Beogradskoj berzi nastavile su kretanje silaznm putanjom, gurajući indekse u minus i na dnevnom i na nedeljenom nivou, dok su investitori bili malo aktivniji poslednjeg trgovačkog dana u ovoj sedmici.
Fedova najava promjene smjera poduprla dolar
FOREX
Fedova najava promjene smjera poduprla dolar
LONDON - Dolar je u petak ojačao na međunarodnim tržištima valuta, poduprt najavom američke središnje banke da će početi podizati ključne kamatne stope prije no što je namjeravala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE