GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rast tržišta televizijskog oglašavanja podupro kvartalne rezultate CME-a

Rast tržišta televizijskog oglašavanja podupro kvartalne rezultate CME-a
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2017 / 13:52
Autor: SEEbiz / H
HAMILTON - Medijska kuća Central European Media Enterprises (CME), vlasnica Nove TV, izvijestila je u srijedu da je prvo ovogodišnje tromjesečje zabilježila s osjetno manjim neto gubitkom, izdvajajući rast tržišta televizijskog oglašavanja i dobre poslovne rezultate u Rumunjskoj.

U prva tri ovogodišnja mjeseca CME je zabilježio neto gubitak od 11,1 milijun dolara, u odnosu na 40,4 milijuna dolara koliko je iznosio u istom razdoblju prošle godine.

Operativna dobit prije deprecijacije i amortizacije (OIBDA) porasla je pak u prva tri ovogodišnja mjeseca za 29 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 22,1 milijun dolara.

Neto prihodi uvećani su 4,7 posto, na 135 milijuna dolara.

U kompaniji izdvajaju procijenjeni rast tržišta televizijskog oglašavanja u šest zemalja u kojima posluju, uključujući Hrvatsku, Sloveniju, Slovačku, Češku, Bugarsku i Rumunjsku, za procijenjenih devet posto u prosjeku ako se isključi utjecaj valutnih tečajeva.

CME-ovi prihodi od televizijskog oglašavanja porasli su u istom razdoblju četiri posto. Ako se isključe promjene valutnih tečajeva, uvećani su osam posto. Takav rezultat "odražava značajan rast potražnje u Rumunjskoj i više razine potrošnje u Češkoj, Bugarskoj i Sloveniji", navode u CME-u.

Rumunjska je bila glavni motor poboljšanja, pri čemu su se prihodi u tom CME-ovom ogranku gotovo izjednačili s onima u Češkoj, tradicionalno najsnažnijem generatoru dobiti te kompanije. OIBDA je u rumunjskom ogranku bila veća nego u onom češkom, poskočivši za 55 posto.

U Hrvatskoj CME je u prvom ovogodišnjem tromjesečju zabilježio pet posto niže prihode, od 11,1 milijun dolara. OIBDA im je potonula za 22 posto, na 1,1 milijun dolara.

S obzirom na rezultate postignute u prvom tromjesečju izvršni direktor Michael Del Nin optimističan je u pogledu ostataka ove godine.

"Uvjereni smo da smo da dobrom putu da i ove godine snažno povećamo dobit i značajno smanjimo dug", istaknuo je Del Nin u poslovnom izvješću.

CME se zadužio za milijardu dolara i bio je prisiljen tražiti financijsku pomoć glavnog dioničara Time Warnera. U ožujku su s Time Warnerom dogovorili reprogram duga, čime su osigurali niže troškove zaduživanja.

Tagovi: Central European Media Enterprises
PROČITAJ I OVO
Trumpovu administraciju optužuju za prijevaru oko zaliha cjepiva
PRIJEVARA
Trumpovu administraciju optužuju za prijevaru oko zaliha cjepiva
WASHINGTON - Guverneri nekoliko američkih država optužili su u petak Trumpovu administraciju za prijevaru oko obećane brze distribucije milijuna doza cjepiva za covid-19 iz zaliha, a za koje je američki ministar zdravstva u petak priznao da ne postoje.
Ljubljanska borza: SBITOP u dva tjedna skočio gotovo osam posto
OPTIMIZAM
Ljubljanska borza: SBITOP u dva tjedna skočio gotovo osam posto
LJUBLJANA - Prva dva tjedna nove godine obilježio je sinkroni globalni rast cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije obezbedilo je da na Beogradskoj berzi danas bude zabeležen visok promet u ukupnom iznosu od gotovo 294,8 miliona dinara (2,5 miliona evra), dok su berzanski indeksi potonuli i na dnevnom i na nedeljnom nivou.
WHO ne savjetuje državama da putovanja uvjetuju cijepljenjem
PUTOVANJA
WHO ne savjetuje državama da putovanja uvjetuju cijepljenjem

ŽENEVA - Izvanredni odbor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u petak je državama savjetovao da ne uvjetuju međunarodna putovanja dokazima o cijepljenju ili imunitetu.

Butković: Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta prema planu i bez kašnjenja
DOBRE VIJESTI
Butković: Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta prema planu i bez kašnjenja
KOMARNA - Ministar prometa Oleg Butković sa suradnicima obišao je gradilište Pelješkog mosta, ocijeniviši da gradnja teče prema planu i bez kašnjenja i da bi sve trebalo biti gotovo do sredine 2022. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE