GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen World gubitnik sedmice s padom od 1,23%

Raiffeisen World gubitnik sedmice s padom od 1,23%
FONDOVSKA SEDMICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2012 / 12:46
Autor: Sašo Jazbinšek
BEOGRAD - Većina investicionih fondova proteklu nedelju završava u plusu ali bez osetnih pomerenja u kretanjima investicionih jedinica.
Od 15 fondova, pet fondova je u minusu dok je ostalih deset u plusu. Najviše su dobili ulagači u fond Ilirika Gold, dok su na drugoj strani najviše izgubili ulagači u investicioni fond Raiffeisen World.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine četiri fonda su u minusu dok su ostala tri u plusu. Pobednik nedelje fond Ilirika Gold porastao je za 1.28 odsto a slede mu Ilirika Dynamic sa 0.79 odsto i Fima ProActive sa rastom od 0.03 odsto. U grupi fondova sa negativnim rezultatima protekle nedelje nalaze se Raiffeisen World sa -1.23 odsto, Triumph -0.96 odsto, Ilirika Global -0.22 odsto i Kombank InFond sa padom od -0.16 odsto

Fondovi očuvanja vrednosti imovine većim delom su u plusu. Gubitak od -0.35 zabeležio je Citadel Novčani fond dok su se na pozitivnoj strani našli Erste Euro Cash sa rastom %2B0.55 odsto a slede mu Raiffeisen Cash sa 0.29 odsto, Erste Cash je porastao %2B0.20 odsto dok je fond Ilirika Cash zabeležio rast od 0.15 odsto.

Sva tri balansirana fonda beleže pozitivne rezultate. Triumph Balance predvodi sa rezultatom od %2B0.85 odsto, sledi mu Erste Euro Balanced 35 sa 0.83 odsto dok je Ilirika Plus završila nedelju sa rastom od 0.07 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova je protekle nedelje smanjena za -4.39 odsto. Na dan 03.10.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,882,452,212.13 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Ilirika Gold, dok je najveći pad imao Raiffeisen Cash.

Najveći rast

Ilirika Gold %2B1.28%

Triumph Balance %2B0.85%

Najveći pad

Raiffeisen World -1.23%

Triumph -0.96%

www.investicioni-fondovi.com & www.rast.rs

Tagovi: Raiffeisen World, Ilirika Gold, Triumph Balance, Ilirika Dynamic, Ilirika Global, Erste Euro Balanced
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je korekciju indeksa na Zagrebačkoj burzi no i znatno veći promet no prethodnih dana.
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
MESO
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
BERLIN - Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Toennies među čijim se radnicima proširila zaraza koronavirusom, pa su poljoprivrednici prisiljeni prodavati životinje po niskim cijenama.
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
UŽASNO
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
METKOVIĆ - Je li na jugu hrvatskog jadrana na pomolu novi ekocid koji će katastrofalne posljedice imati na domaću marikulturu i u konačnici gastronomiju. Udruga Stonski školjkari obavijestila je javnost pismom u kojem ukazuje na problematiku lokacije i tehnologije odabrane za izgradnju novog Županijskog centra za gospodarenje otpadom (CGO) u Lučinom razdolju.
Korona povećala plaćanje karticama
KARTICE
Korona povećala plaćanje karticama
BEOGRAD - Tokom maja korisnici su 70 odsto više plaćali Visa karticama u odnosu na mart mesec prošle godine. To, kako je saopštila ova kartičarska kompanija, pokazuju rezultati prvog regionalnog istraživanja "U korak sa digitalnom budućnošću" sprovedeno na uzorku od 500 korisnika kartica u zemljama regiona, starosti od 18 do 55 godina.
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu
ZAHTJEVI
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu

NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE