GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen World gubitnik sedmice s padom od 1,23%

Raiffeisen World gubitnik sedmice s padom od 1,23%
FONDOVSKA SEDMICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2012 / 12:46
Autor: Sašo Jazbinšek
BEOGRAD - Većina investicionih fondova proteklu nedelju završava u plusu ali bez osetnih pomerenja u kretanjima investicionih jedinica.
Od 15 fondova, pet fondova je u minusu dok je ostalih deset u plusu. Najviše su dobili ulagači u fond Ilirika Gold, dok su na drugoj strani najviše izgubili ulagači u investicioni fond Raiffeisen World.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine četiri fonda su u minusu dok su ostala tri u plusu. Pobednik nedelje fond Ilirika Gold porastao je za 1.28 odsto a slede mu Ilirika Dynamic sa 0.79 odsto i Fima ProActive sa rastom od 0.03 odsto. U grupi fondova sa negativnim rezultatima protekle nedelje nalaze se Raiffeisen World sa -1.23 odsto, Triumph -0.96 odsto, Ilirika Global -0.22 odsto i Kombank InFond sa padom od -0.16 odsto

Fondovi očuvanja vrednosti imovine većim delom su u plusu. Gubitak od -0.35 zabeležio je Citadel Novčani fond dok su se na pozitivnoj strani našli Erste Euro Cash sa rastom %2B0.55 odsto a slede mu Raiffeisen Cash sa 0.29 odsto, Erste Cash je porastao %2B0.20 odsto dok je fond Ilirika Cash zabeležio rast od 0.15 odsto.

Sva tri balansirana fonda beleže pozitivne rezultate. Triumph Balance predvodi sa rezultatom od %2B0.85 odsto, sledi mu Erste Euro Balanced 35 sa 0.83 odsto dok je Ilirika Plus završila nedelju sa rastom od 0.07 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova je protekle nedelje smanjena za -4.39 odsto. Na dan 03.10.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,882,452,212.13 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Ilirika Gold, dok je najveći pad imao Raiffeisen Cash.

Najveći rast

Ilirika Gold %2B1.28%

Triumph Balance %2B0.85%

Najveći pad

Raiffeisen World -1.23%

Triumph -0.96%

www.investicioni-fondovi.com & www.rast.rs

Tagovi: Raiffeisen World, Ilirika Gold, Triumph Balance, Ilirika Dynamic, Ilirika Global, Erste Euro Balanced
PROČITAJ I OVO
Dolarov indeks na najnižim razinama u četiri tjedana
FOREX
Dolarov indeks na najnižim razinama u četiri tjedana
LONDON - Dolar je kliznuo u četvrtak na najniže razine u četiri tjedana prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, pritisnut slabijim prinosima na američke obveznice budući da su investitori prilično uvjereni da će američka središnja banka dulje vrijeme zadržati niske kamatne stope.
Turistička pristojba u nautici plaća se isključivo putem online portala
NAUTIČARI
Turistička pristojba u nautici plaća se isključivo putem online portala
ZAGREB - Prema novoj odluci i dogovoru Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, naplata turističke pristojbe u nautici moguća je jedino i isključivo putem online portala nautika.evisitor.hr.
Zašto je nastao zastoj na kontejnerskom tržištu?
KONTEJNERI
Zašto je nastao zastoj na kontejnerskom tržištu?
BERLIN - Većina robne razmjene između glavnih svjetskih tržišta odvija se morskim putem. I u velikoj većini slučajeva za to su potrebni kontejneri. Ali do njih je trenutno teško doći. Zašto?
Potpisan Sporazum o izradi studijske dokumentacije za obnovu i modernizaciju pruge u Istri
PRUGA
Potpisan Sporazum o izradi studijske dokumentacije za obnovu i modernizaciju pruge u Istri
ZAGREB - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i predsjednik uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić potpisali su danas Sporazum o izradi studijske dokumentacije za obnovu i modernizaciju željezničke pruge R101 od državne granice sa Slovenijom, preko Buzeta do Pule.
Grčka će ukinuti jednotjednu izolaciju za cijepljene ili negativne turiste iz EU-a
POTEZI
Grčka će ukinuti jednotjednu izolaciju za cijepljene ili negativne turiste iz EU-a
ATENA - Grčka planira u ponedjeljak ukinuti jednotjednu izolaciju za turiste iz Europske unije, ako imaju negativan PCR test na covid-19 ili su u potpunosti cijepljeni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE