GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen World gubitnik sedmice s padom od 1,23%

Raiffeisen World gubitnik sedmice s padom od 1,23%
FONDOVSKA SEDMICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2012 / 12:46
Autor: Sašo Jazbinšek
BEOGRAD - Većina investicionih fondova proteklu nedelju završava u plusu ali bez osetnih pomerenja u kretanjima investicionih jedinica.
Od 15 fondova, pet fondova je u minusu dok je ostalih deset u plusu. Najviše su dobili ulagači u fond Ilirika Gold, dok su na drugoj strani najviše izgubili ulagači u investicioni fond Raiffeisen World.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine četiri fonda su u minusu dok su ostala tri u plusu. Pobednik nedelje fond Ilirika Gold porastao je za 1.28 odsto a slede mu Ilirika Dynamic sa 0.79 odsto i Fima ProActive sa rastom od 0.03 odsto. U grupi fondova sa negativnim rezultatima protekle nedelje nalaze se Raiffeisen World sa -1.23 odsto, Triumph -0.96 odsto, Ilirika Global -0.22 odsto i Kombank InFond sa padom od -0.16 odsto

Fondovi očuvanja vrednosti imovine većim delom su u plusu. Gubitak od -0.35 zabeležio je Citadel Novčani fond dok su se na pozitivnoj strani našli Erste Euro Cash sa rastom %2B0.55 odsto a slede mu Raiffeisen Cash sa 0.29 odsto, Erste Cash je porastao %2B0.20 odsto dok je fond Ilirika Cash zabeležio rast od 0.15 odsto.

Sva tri balansirana fonda beleže pozitivne rezultate. Triumph Balance predvodi sa rezultatom od %2B0.85 odsto, sledi mu Erste Euro Balanced 35 sa 0.83 odsto dok je Ilirika Plus završila nedelju sa rastom od 0.07 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova je protekle nedelje smanjena za -4.39 odsto. Na dan 03.10.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,882,452,212.13 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Ilirika Gold, dok je najveći pad imao Raiffeisen Cash.

Najveći rast

Ilirika Gold %2B1.28%

Triumph Balance %2B0.85%

Najveći pad

Raiffeisen World -1.23%

Triumph -0.96%

www.investicioni-fondovi.com & www.rast.rs

Tagovi: Raiffeisen World, Ilirika Gold, Triumph Balance, Ilirika Dynamic, Ilirika Global, Erste Euro Balanced
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
POTOP
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
NEW YORK - Vrijednost bitcoina u petak je potopljena gotovo osam posoto pa je najpopularnija kriptovaluta pala na najnižu razinu u sedam tjedana.
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
POTEZI
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
MELBOURNE - Australija je u subotu uvela ograničenja osobama koje su boravile u devet južnoafričkih zemalja zbog zabrinutosti novim sojem koronavirusa "omicronom", pri čemu vlada zahtijeva 14-dnevnu karantenu i za australske državljane koji se vraćaju iz tih zemalja, rekao je ministar zdravstva Greg Hunt.
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
OGRANIČENJA
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
ZAGREB - Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak je ostvaren znatno veći promet nego prethodnih dana, dok su Crobex indeksi pratili pad svjetskih burzi, koje su pod pritiskom zbog širenja nove varijante koronavirusa.
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
FOREX
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
LONDON - Tečaj dolara u petak je oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa, što je uznemirilo investitore i okrenulo ih valutama koje percipiraju sigurnim lukama za kapital u neizvjesnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE