GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen World dobitnik tjedna sa skokom od 3,28%

Raiffeisen World dobitnik tjedna sa skokom od 3,28%
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2013 / 09:49
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Proteklog tjedna je 70 od aktivnih 77 fondova poraslo. U minusu je tjedan završilo samo sedam fondova. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od 3,28 do -1,47 posto.
Dvadeset i osam je fondova raslo za više od jedan posto, od toga njih jedanaest bilježi rast veći od dva posto. Samo jedan fond bilježi pad veći od jedan posto. Najveći dobitnici među dioničkim i mješovitim fondovima ponovno su oni fondovi koji investiraju na strana tržišta.

Od 35 dioničkih fondova, čak su 32 fonda porasla a naviše je vrijednost uvećana fondu Raiffeisen World, za 3,28 posto. Kao drugi na ljestvici slijedi ZB trend s tjednim rastom od 3,05 posto te HI-growth s rastom od 2,99 posto. U grupi dioničkih fondova najveći pad zabilježio je fond NETA New Europe (-1,47%) te je postao gubitnik tjedna, a slijede Ilirika BRIC s padom od -0,10 posto i Allianz Equity (-0,02%).

Kod mješovitih fondova je od ukupno njih 14, u proteklom tjednu 13 fondova poraslo. HI-balanced je među njima ostvario najveći tjedni rast od 1,75 posto. Slijede NETA Emerging Markets Balanced (1,62%) i ICF Balanced s rastom od 1,39 posto. Kod mješovitih jedini je pao HPB Global i to za 0,30 posto.

Šest je obvezničkih fondova poraslo a najviše ZB bond za 0,29 posto, slijedi PBZ Bond fond (0,22%). Negativni rezultat kod obvezničkih bilježe dva fonda, najviše je korigiran HI-conservative za 0,24 posto a slijedi Capital One (-0,08%).

Osim PBZ dollar fonda (-0,001%) koji je pao, ostalih 19 novčanih fondova je tjedan završilo u zelenom. Ostvarili su rast u rasponu od %2B0,01 do %2B0,06 posto. Najuspješniji je bio OTP euro novčani s rastom od 0,06 posto a slijedi NETA MultiCash (0,05%).

Promatramo li prinose od početka godine, 14 fondova je ostvarilo prinos veći od pet posto dok šest fondova bilježi prinos veći od deset posto. Na vrhu ljestvice je s prinosom od 29,27 posto fond NETA US Algorithm. Slijede KD Victoria (17,54%) i Platinum Global Opportunity (14,95%). Mješovite fondove predvode OTP uravnoteženi s rastom od 9,45 posto i KD Balanced (4,04%). Kod obvezničkih fondova u ovoj godini najviše su porasli HI-conservative za 5,88 posto, i Capital One za 2,94 posto, dok kod novčanih najveći prinos bilježe Agram Euro Cash (3,46 posto) i Locusta Cash (2,53 posto).

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su NETA US Algorithm s rastom od 30,92 posto te KD Victoria koji je ostvario rast od 17,64 posto. Ukupno je sedam dioničkih fondova u promatranom razdoblju raslo preko deset posto. Najuspješnije mješovite fondove predvodi OTP uravnoteženi s rastom od 9,95 posto a slijedi KD Balanced koji je ostvario prinos od 4,23 posto. Kod obvezničkih najveći prinos u zadnjih 12 mjeseci bilježi HI-conservative (5,69 posto), a Capital One slijedi s rastom od 3,21 posto. Novčane fondove predvode Agram Euro Cash s rastom od 3,57 posto i Locusta Cash (2,60 posto).

NAPOMENA: Kod izračuna tjednih promjena fondova, u obzir su uzeti rezultati za razdoblje od 17.12. do 24.12.2013. godine.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: Raiffeisen World, KD Victoria, KD Balanced, Platinum Global Opportunity, NETA Emerging Markets Balanced, ICF Balanced, Allianz Equity, Capital One, HPB Global
PROČITAJ I OVO
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
PREPORUKE
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
WASHINGTON - Američki State Department rekao je u ponedjeljak kako će preporuku građanima da ne putuju u određene države proširiti na oko 80% zemalja diljem svijeta zbog "rizika bez presedana za putnike" uslijed pandemije covida-19.
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
ROBA
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
LONDON - Sve više kompanija isporuke roba između Irske i Velike Britanije preusmjerava preko Sjeverne Irske da bi izbjegle birokraciju i kašnjenja nakon brexita, tvrde u dublinskoj luci.
Azijski investitori oprezni, dolar tone sve dublje
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijski investitori oprezni, dolar tone sve dublje
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u utorak trguje oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta, ponajviše cijena dionica u tehnološkom sektoru, dok podršku tržištima pruža odluka o nastavku poticajne monetarne politike u Kini.
Wall Street skliznuo s rekordnih razina
PAD
Wall Street skliznuo s rekordnih razina

NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s rekordnih razina, a najviše su pale cijene dionica u tehnološkom sektoru jer su ulagači oprezni uoči objave poslovnih rezultata kompanija iz tog sektora.

Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
PREPORUKE
Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
NEW YORK - Analitičari Goldman Sachsa preporučuju investitorima da ulažu dugoročno u euro u trenutku kad je dolar dotaknuo najniže razine u mjesec i pol dana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE