GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen OMF prodao 45.000 dionica Ingre, kupio velike pakete u HT-u i Podravci

Raiffeisen OMF prodao 45.000 dionica Ingre, kupio velike pakete u HT-u i Podravci
ŠTO SE KUPOVALO?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2012 / 09:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Raiffeisen OMF bio je daleko najaktivniji mirovinac sredinom ožujka na Zagrebačkoj burzi.
Na strani prodaje Raiffeisen OMF našao se u Ingri (ZSE:INGR-R-A) gdje je prodao 45.000 dionica i ostao je šesti najveći vlasnik s 2,81 posto udjela.

Na strani kupnje, nastavio je kupovati velike količine dionice HT-a (ZSE:HT-R-A). Protekloga tjedna kupio je 36.641 dionica vrijednih 7,8 milijuna kuna i učvrstio treću poziciju s 5,67 posto udjela. Veliki paket od 10.838 dionica vrijedan 2,7 milijuna kuna kupio je u Podravci (ZSE:PODR-R-A) gdje je osmi s 3,62 posto udjela. Kupio je i 1.000 dionica AD Plastika (ZSE:ADPL-R-A), 827 dionica Istraturista (ZSE:ISTT-R-A) te 328 dionica Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A).

AZ OMF kupio je 423 dionice Ine (ZSE:INA-R-A) vrijednih milijun i pol kuna i ostao treći s 2,27 posto udjela. Kupio je i 87 dionica Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A) gdje je šesti s 4,4 posto udjela.

Među investicijskim fondovima, KD Victoria kupio je 417 dionica Badela 1862 (ZSE:BD62-R-A) i učlvrstio sedmu poziciju s 1,1 posto udjela.

Ilirika JIE prodala je 3.478 dionica Lošinjske plovidbe (ZSE:LPLH-R-A) i pao sa sedmog na osmo mjesto s 1,24 posto udjela.

HPB Global prodao je 279 povlaštenih dionica Končar D&ST-a (ZSE:KODT-P-A) i ostao treći s 4,55 posto udjela.

AUDIO je otpustio 705 dionica ACI-a (ZSE:ACI-R-A) vrijednih gotovo dva milijuna kuna no ostao je treći s 4,68 posto udjela.

Nenad Bakić kupio je 125 dionica Arenaturista (ZSE:ARNT-R-A) i učvrstio četvrtu poziciju s 1,56 posto udjela.

Slavonski ZIF prodao je 1.825 dionica Belja (ZSE:BLJE-R-A) i pao sa sedmog na deseto mjesto najvećčih vlasnika s 0,21 posto udjela. Skrbnički račun Erstea prodao je 994 dionice i ostao šesti s 0,28 posto udjela. Ante Gašpar kupio je 200 dionica i učvrstio treću poziciju s 1,15 posto udjela.

Tvrtko Gregurić kupio je 600 dionica HG Spota (ZSE:HGSP-R-A) i skočio s desetog na deveto mjesto s 1,7 posto udjela.

Skrbnički račun Zabe prodao je 2.000 dionica Ingre i ostao deseti najveći vlasnik s 1,55 posto udjela.

Dva skrbnička računa prodavala su dionice Valamar Adria holdinga (ZSE:KORF-R-A). Skrbnički račun PBZ-a prodao je 420 dionica i sad drži 0,6 posto udjela. Skrbnički račun KBZ-a prodao je veliki paket od 13.570 dionica i pao sa sedmog na osmo mjesto najvećih vlasnika s 0,54 posto udjela. Skrbnički račun Erste kupio je 577 dionica i s desetog skočio na deveto mjesto s 0,51 posto udjela.

AUDIO je prodao veliki paket od 21.771 dionice Tiska (ZSE:TISK-R-A) vrijedan preko pet milijuna kuna no i dalje je treći s 9,43 posto udjela. Skrbnički račun Zabe kupio je 59 dionica i skočio sa šestog na peto mjesto s 0,22 posto udjela. Na sedmo mjesto ušao je Nenad Bakić koji drži udjel od 0,18 posto.

Tagovi: Raiffeisen OMF, AZ OMF, Ilirika JIE, HPB Global, KD Victoria, Nenad Bakić, AUDIO, AD Plastik, Ingra, Hrvatski Telekom, Atlantic Grupa, Podravka, Ina, Tisak, Belje, Arenaturist, ZSE:INGR-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:ATGR-R-A, ZSE:BLJE-R-A, ZSE:TISK-R-A, ZSE:
PROČITAJ I OVO
HPK: Čeka nas povijesno najskuplja proljetna sjetva
SJETVA
HPK: Čeka nas povijesno najskuplja proljetna sjetva
ZAGREB - Hrvatsku čeka povijesno najskuplja proljetna sjetva u kojoj troškovi po hektaru mogu doseći šest tisuća kuna, upozorava u petak Hrvatska poljoprivredna komora (HPK).
Azijska tržišta: Indeksi pali, kineski poticaji pali u drugi plan
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, kineski poticaji pali u drugi plan
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica pale jer je ulagače obeshrabrio jučerašnji oštar pad Wall Streeta, pa su gospodarski poticaji u Kini pali u drugi plan.
Wall Street pao treći dan zaredom
PAD
Wall Street pao treći dan zaredom
NEW YORK – Na Wall Streetu su cijene dionica znatno pale i u četvrtak, treći dan zaredom, pa su na putu gubitaka treći tjedan zaredom jer se ulagači pripremaju za povećanje kamatnih stopa američke središnje banke.
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je prekinuo pozitivni niz koji je trajao 19 dana uzastopno, a oslabio je i Crobex10, uz nešto veći promet nego prethodnoga dana, pri čemu je četiri izdanja ostvarilo milijunske promete.
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
RJEŠENJE
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
ZAGREB – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje kojim se društvu PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (Društvo), u dijelu poslovanja koji se odnosi na investicijski proces i ulaganje imovine mirovinskih fondova izriču mjere za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, kao i preporuke za poboljšanje u tom segmentu poslovanja
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE