GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen New Europe i Raiffeisen World pripajaju se Raiffeisen Dynamicu

Raiffeisen New Europe i Raiffeisen World pripajaju se  Raiffeisen Dynamicu
PRIPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2014 / 15:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hanfa je na sjednici Upravnog vijeća održanoj dana 15. listopada donijela rješenje vezano za pripajanje otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom Raiffeisen New Europe i Raiffeisen World otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom  Raiffeisen Dynamic.
Iz nacrta pripajanja proizlazi da Društvo trenutno upravlja sa tri fonda koji su značajno izloženi dioničkom tržištu, Raiffeisen New Europe, Raiffeisen World i Raiffeisen Dynamic.

Raiffeisen World i Raiffeisen New Europe, kao tradicionalni dionički fondovi nastoje ostvariti bolji prinos od prinosa mjerila i pri tome su trajno izloženi dioničkom tržištu uz minimalnu izloženost od 70% neto vrijednosti imovine fonda u svakom trenutku. Društvo takvu strukturu ulaganja drži nefleksibilnom, odnosno smatra da ista onemogućava adekvatnu prilagodbu ulaganja fonda aktualnim i očekivanim tržišnim uvjetima što čini ove fondove neatraktivnim s obzirom na potrebe i karakteristike ulagatelja.

Raiffeisen Dynamic spada u kategoriju fondova apsolutnog povrata, čija se uspješnost ne mjeri relativno u odnosu na mjerilo, već je cilj fonda ostvarivanje pozitivnog prinosa bez obzira na tržišna kretanja uz ograničenu volatilnost.

Pripajanjem će dionički fondovi preuzeti fleksibilniju strategiju ulaganja, dok će istovremeno vrijednost pripajanjem okrupnjene imovine omogućiti efikasnije upravljanje, radi čega navedeno pripajanje smatraju oportunim i opravdanim.

Nakon provedbe pripajanja, imatelji udjela u fondovima prenositeljima dobivaju udjele u fondu preuzimatelju, u skladu s utvrđenim omjerom zamjene. Svim imateljima udjela u fondovima prenositeljima biti će zamijenjeni udjeli za udjele u fondu preuzimatelju, pri čemu će broj udjela u fondu preuzimatelju nakon zamjene biti jednak umnošku konačnog broja udjela u svakom od Fondova prenositelja i omjera cijena udjela svakog od Fondova prenositelja i cijene udjela Fonda preuzimatelja. Navedeno znači da će, bez obzira na promjenu ukupnog broja udjela nakon pripajanja, ukupna vrijednost ulaganja, izražena kao umnožak broja udjela i vrijednostiudjela biti jednaka prije i nakon pripajanja, a pripajanjem fondova time neće biti oslabljen ekonomski položaj imatelja udjela u fondovima koji se pripajaju.

S obzirom da se pripajanje ne smatra ulaskom ili izlaskom iz fonda, imateljima udjela neće se naplatiti ulazna odnosno izlazna naknada, niti će se primjenjivati odredbe o minimalnoj uplati u fond.

U nacrtu pripajanja predviđeno je da će se pripajanje izvršiti dana 31.prosinca 2014. godine. Društvo će obavijestiti sve imatelje udjela u fondovima prenositeljima i u fondu preuzimatelju o svim radnjama i okolnostima pripajanja kako bi imatelji udjela mogli procijeniti posljedice koje će pripajanje imati na njihovu imovinu.

U okviru navedenih obavijesti, ulagatelji će, među ostalim, biti obavješteni o pravu na otkup udjela bez naplate izlazne naknade.
Tagovi: Raiffeisen New Europe, Raiffeisen World, Raiffeisen Dynamic, Raiffeisen Invest
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Stagnacija indeksa, investitori oprezni
OPREZ
Azijska tržišta: Stagnacija indeksa, investitori oprezni
ŠANGAJ - Na azijskim burzama u petak vlada oprez, kao i na Wall Streetu dan prije, dok je dolar dodatno ojačao nakon procjena čelnika Feda da bi kamate u SAD-u trebalo povećati već u 2023. godini.
Wall Street: S&P 500 blago pao, Nasdaq porastao
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 blago pao, Nasdaq porastao
NEW YORK - Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks oslabio treći dan zaredom jer su ulagači i dalje pod dojmom poruka američke središnje banke, dok je Nasdaq indeks porastao, zahvaljujući usponu tehnološkog sektora.
Beogradska berza: Oštar pad akcija Laste, indeksi potonuli
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Oštar pad akcija Laste, indeksi potonuli
BEOGRAD - Pad indeksa i prometa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju potonuo je na približno 3,7 miliona dinara (31 hiljada evra).
Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je Crobex indeks blago ojačao, ostvarivši dobitak treći dan zaredom, uz i dalje skroman promet, a u fokusu investitora bile su dionice Maistre i Atlantske plovidbe.
Kina prodajom državnih rezervi obuzdava skok cijena metala
METALI
Kina prodajom državnih rezervi obuzdava skok cijena metala
PEKING - Kineska agencija za gospodarsko planiranje (NDRC) najavila je u četvrtak da će "u prikladnom trenutku" prodati dio državnih rezervi bakra, aluminija i cinka kako bi obuzdala snažan skok njihovih cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE