GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rafinerija nafte smanjuje broj radnika za 50 do 90

Rafinerija nafte smanjuje broj radnika za 50 do 90
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2012 / 21:10
Autor: SEEbiz / Nezavisne novine
BOSANSKI BROD - Rafinerija nafte Brod planira da proglasi tehnološkim viškom između 50 i 90 radnika, prema kojima će biti ispoštovana sva zakonska prava radnika, kažu u menadžmentu tog preduzeća.
Kako navode u Brodu, svi navedeni potezi menadžmenta su nužni kako bi se stvorile pretpostavke za efikasno i racionalno poslovanje Rafinerije i obezbijedila sigurna budućnost radnika Rafinerije koji će nastaviti s radom.

Negirajući tvrdnje da će otpustiti 500 radnika, kako su naveli pojedini mediji, Rade Vidaković, načelnik Odjeljenja za marketing i reklamu iz "Optima grupe", kaže da je za ljude koji ostaju bez posla izrađen plan koji poštuje sva zakonska prava zaposlenih.

Prema njegovim riječima, za sve ljude koji budu višak u Rafineriji nafte pokušaće se obezbijediti novo radno mjesto u okviru firmi koje rade u "Nestro grupaciji" ili partnerskim preduzećima.

"Mjera koju planiramo je nepopularna, ali i neophodna", rekao je Vidaković, navodeći da je od momenta privatizacije do danas u Brodu zaposleno čak 617 novih, uglavnom mladih radnika.

"To najbolje ilustruje podatak da je prosječna starost zaposlenih u Brodu u trenutku našeg dolaska bila 43 godine, a pet godina kasnije je smanjena na 34 godine", kazao je on.

Uporedo s tim, kako navodi, već drugoj generaciji studenata kroz stipendiranje Rafinerija nafte omogućuje školovanje na prestižnom Univerzitetu nafte i gasa u Moskvi.

"Podsjetio bih da onog trenutka kada smo došli u Rafineriju nafte proizvodni sistem nije radio tri godine, postojao je veliki deficit stručnog kadra, a zatečeni radnici su zbog niza dobro poznatih okolnosti bili uskraćeni za mogućnost tehnološkog usavršavanja, ličnog i profesionalnog napredovanja uopšte", kazao je Vidaković.

Tagovi: Rafinerija nafte, Optima grupa, Nestro petrol
PROČITAJ I OVO
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
RASPRODAJA
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
NEW YORK - Bitcoin se u nedjelju srušio više od dvanaest posto i pao na najnižu razinu u tri tjedna. Bio je to i najteži dnevni pad bitcoina u dva mjeseca.
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
PRODAJA
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
NEW YORK - Glavni izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong prodao je dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine.
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
PUTOVANJA
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
LONDON - Sjedinjene Američke Države, Gibraltar, Izrael i Island naći će se na 'zelenoj' listi osam zemalja ili teritorija koje britanska vlada planira označiti sigurnima za putovanja od 17. svibnja, prema istraživanju koje je naručio tamošnji sektor putovanja.
Bitcoin potonuo dvanaest posto
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo dvanaest posto
NEW YORK - Najpopularnija kriptovaluta potonula je čak dvanaest posto u nedjelju ujutro.
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
UZLET
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
LJUBLJANA - Glavni ljubljanski indeks SBITOP ove je godine već zabilježio 16 posto rasta, a dionice Krke vratile su se na razinu iznad 100 eura prvi put od svibnja 2008.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE