GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rafinerija nafte: Gubitak u pola godine 24,5 miliona KM

Rafinerija nafte: Gubitak u pola godine 24,5 miliona KM
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2013 / 11:01
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - Rafinerija nafte u Brodu potonula je u neto gubitak u prvom polugodištu od 24,5 miliona KM, nakon što je istom periodu prethodne godine gubitak iznosio 9,0 miliona KM, pokazuje nekonsolidovani finansijski izvještaj kompanije.

U 2012. godini kompanija je imala gubitak od 51,7 miliona KM. U prvom polugodištu 2013. godine Rafinerija nafte Brod je ostvarila manje prihode od prodaje robe - 29,9 miliona KM u odnosu na 42,8 miliona KM u istom periodu prethodne godine. Poslovni rashodi su povećani budući da su iznosili 42,6 milioina KM, u odnosu na 40,6 miliona KM u istom periodu lani, a na njihovo povećanje najviše su uticali troškovi amortizacije.

Finansijski rashodi iznosili su 16,5 miliona KM i veći su nego u prvom polugodištu 2012. godine kada su iznosili 13,6 miliona KM, a odnose se na rashode kamata prema povezanim pravnim licima po osnovu kredita od 13,4 miliona KM dobijenih od matičnog preduzeća OAO Neftegazovaja Inovacionaja Korporacija, Moskva i preduzeća AO Zarubežnjeft Moskva.

Dugoročne obaveze preduzeća Poreskoj upravi RS sa 30. junom 2013. godine iznose ukupno 103,8 miliona KM, a odnose se na reprogramirane poreske obaveze za neizmireni porez na promet, kao i neizmirene poreze na doprinose na lična primanja. Dugoročne obaveze prema Vladi RS iznose 2,8 miliona KM, a riječ je o reprogramiranim beskamatnim obavezama za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta i komunalnu naknadu koju je Vlada RS u ime društva izmirila prema opštini Brod. Ukupne dugoročne oabveze Rafinerije nafte Brod iznose 602, 7 miliona KM.

Obaveze prema dobavljačima iznose 71,7 miliona KM, a kompanija ima politiku da ne izmiruje redovno oabveze prema povezanom društvu Optima Grupa Banjaluka. 

Tagovi: Rafinerija nafte, Zarubežnjeft
PROČITAJ I OVO
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
Azijska tržišta: Indeksi pali, Evergrande i dalje brine
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, Evergrande i dalje brine
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u petak trguje oprezno jer ulagače i dalje zabrinjava situacija oko kineske kompanije Evergrande, pa ih nije ohrabrio ni jučerašnji snažan rast cijena dionica na Wall Streetu.
Wall Street porastao nakon Fedovih poruka
RAST
Wall Street porastao nakon Fedovih poruka
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi skočili više od 1 posto jer se čini da su ulagači odahnuli nakon poruka američke središnje banke o smanjenju monetarnih poticaja i povećanju kamatnih stopa.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, dionica Spana prvi dan trgovanja skočila 19%
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, dionica Spana prvi dan trgovanja skočila 19%
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi znatno ojačali, ostvarivši uspon treći dan zaredom, dok je u fokusu investitora bila dionica IT kompanije Span, kojom se od danas počelo trgovati, a cijena joj je pritom porasla 19 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE