GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radman razriješio Šprajca

Radman razriješio Šprajca
SMJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2013 / 14:57
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Ravnatelj Programa HRT-a Goran Rotim predložio je, a glavni ravnatelj Goran Radman prihvatio razrješenje Zorana Šprajca dužnosti rukovoditelja Informativnog medijskog servisa HRT-a, priopćeno je s Prisavlja.
Projekt Informativnog medijskog servisa kasni u svim fazama. Utvrđeni ciljevi i zadaće IMS-a, koje je rukovoditelj bio dužan ostvariti na temelju ovlasti i odgovornosti iz općih akata HRT-a te obveza koje je preuzeo ugovorom o obavljanju poslova rukovoditelja radne jedinice od 21. lipnja 2013. nisu ostvareni.

Procjena ravnatelja Programa Rotima je da daljnji ostanak Zorana Šprajca na funkciji rukovoditelja IMS-a ne bi dao pozitivne i brze učinke u realizaciji zadanih ciljeva i zadaća. Od 11. studenog 2013. funkciju v.d. rukovoditelja IMS-a obavljat će Tomislav Špoljar.

Vezani članci oprostio se Zoran Šprajc odlazi iz Dnevnika: 'Vidimo se neki drugi put' 26.5.2013 komentari: 0

– Informativni medijski servis HRT-a velik je izazov, ali i velika prilika za radijske, televizijske i web-novinare koji u njemu rade. Moj cilj je da što prije ujedinimo sve naše znanje, kreativnost i tehničke mogućnosti i počnemo ih iskorištavati na svim platformama kako bi, kao javni medij, bili što dostupniji svim našim građanima. Zahvaljujem kolegi Zoranu Šprajcu na trudu koji je uložio proteklih mjeseci. Vjerujem da ćemo nastaviti surađivati jednako uspješno kao što smo surađivali proteklih 20-ak godina – izjavio je Špoljar.

Povodom smjene Zorana Šprajca oglasio se i HND.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ogranak HND-a na HTV-u oštro prosvjeduje protiv još jedne skandalozne odluke Ravnateljstva i programskog vodstva HRT-a – smjene rukovoditelja Informativnog medijskog servisa /IMS/ Zorana Šprajca.

Naime, njega su, valjda uvjereni u njegove organizacijske i programske kvalitete, na to mjesto imenovali ravnatelj programa HRT-a Goran Rotim i glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman. Sada, nakon samo 5 mjeseci, donose odluku o smjeni, pa se pitamo, gdje je tu njihova odgovornost?

Naime, razlozi zbog kojih je smijenjen Zoran Šprajc mogli bi se primijeniti i na one koji su takvu odluku donijeli, jer su oni generatori kaosa i to na sva četiri kanala javne televizije.

Svatko tko imalo poznaje stanje unutar IMS-a zna kako za određene procese treba vremena, ali i da se oni provode prema parametrima koje je sa svojim timom postavio upravo Goran Radman!

Upravo su te „zadaće i ciljevi" doveli do potpune dezorganizacije unutar novog sustava nazvanog „IMS". Gdje je onda odgovornost glavnog ravnatelja HRT-a Radmana i ravnatelja programa HRT-a Rotima, koji su odobrili implementaciju sustavu koji, niti na jednoj razini, kako navode u priopćenju o smjeni Zorana Šprajca, - „nije dao pozitivne i brze učinke" – a zove se IMS?

Upravo je smijenjeni Zoran Šprajc dobio najveći broj glasova zaposlenika HRT-a u legalnoj proceduri koju je proveo glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Podsjetimo Goran Rotim takvu aklamacijsku potporu kolega nije dobio /nego Marija Nemčić/ - pa je na svoju funkciju imenovan odlukom glavnog ravnatelja HRT-a Radmana.

Tagovi: Zoran Šprajc, Goran Radman, Hrvatska radiotelevizija, HRT, Hrvatsko novinarsko društvo, HND
PROČITAJ I OVO
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
RESTRIKCIJE
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
WASHINGTON - Sjedinjene Države zadržat će u ovom trenutku postojeće restrikcije za međunarodna putovanja, unatoč zahtjevima za reciprocitetom koji poglavito dolaze iz Europske unije, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki na redovitom susretu s novinarima.
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su nastavili prvog trgovačkog dana u ovoj sedmici uspon započet krajem prošle nedelje, dok je investiciona aktivnost osetno podbacila.
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
PARTNERI
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
LJUBLJANA - Četrdeset milijuna eura namijenjenih pokretanju i komercijalizaciji razvojnih projekata na različitim područjima u Hrvatskoj i Sloveniji bit će dostupno preko regionalne platforme za prijenos tehnologija koju su osnovali Europski investicijski fond (EIF), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i slovenska razvojna SID banka.
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
PČELE
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
BJELOVAR - Ovo je već treća zaredom loša pčelarska godina, pa će se itekako osjetiti nedostatak domaćeg meda na tržištu. Mnoge su pčelinje zajednice stradale još zimus, a onda je podbacila i cvatnja medonosnog bilja.
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su stagnirali, a dok se čekaju polugodišnja financijska izvješća kompanija jedina s milijunskim prometom bila je dionica Podravke, koja je svoje poslovne rezultate objavila još prošli tjedan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE