GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rad na crno otkriven u svakom drugom nadzoru na Jadranu

Rad na crno otkriven u svakom drugom nadzoru na Jadranu
PORAZNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2022 / 11:24
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Rad na crno otkriven je u svakom drugom nadzoru na Jadranu, piše u utorak Večernji list, ističući da poslodavci trebaju biti svjesni da radnika nema i onima koji ih ne poštuju brzo će se dogoditi da ostanu bez njih.

Čemu čuđenje zbog korupcijskih afera u državi u kojoj je i dalje usred turističke sezone velik broj onih koji radnike zapošljavaju na crno, isplaćuju im manju plaću od dogovorene, ne izdaju račune u kafićima i još kukaju da im nedostaje radnika? U jadranskim županijama u gotovo svakom drugom nadzoru inspektora rada utvrđeni su prekršaji u području radnih odnosa, a uglavnom se odnose na neprijavljeni rad radnika.

Upit Državnom inspektoratu Večernji list poslao je nakon posrednih saznanja o više slučajeva sezonaca iz Hrvatske te iz susjednih zemalja koji kod privatnika u jadranskim županijama nisu bili prijavljeni i(ili) su dobili manje plaće od dogovorenih, a konobarima je protivno dogovoru vlasnik uzimao napojnice.

U kafićima i barovima u mnogim turističkim središtima svatko se može sam uvjeriti da izdavanje računa nije nešto što se podrazumijeva kao u trgovini. Neizdavanje računa u kafićima u nadležnosti je Porezne uprave pa tu točne podatke o kršenju propisa nemamo. Inspekcije Državnog inspektorata, oko 200-tinjak inspektora iz svih područnih ureda (Osijek, Rijeka, Split, Varaždin i Zagreb) nadzirale su predsezonu i sezonu od 1. lipnja do 31. kolovoza 2022.

U nadzorima su sudjelovali turistički, inspektori rada, sanitarni, tržišni, poljoprivredni, veterinarski, građevinski, inspektori zaštite prirode i zaštite okoliša, piše novinarka Večernjeg lista Dijana Jurasić.

Tagovi: rad na crno, hrvatski turizam, Državni inspektorat
PROČITAJ I OVO
Nestabilno na tržištima plemenitih metala, pad cijena zlata
PLEMENITI METALI
Nestabilno na tržištima plemenitih metala, pad cijena zlata
LONDON - Događanja na tržištu plemenitih metala proteklog su tjedna bila vrlo nestabilna.
Adanijevo carstvo u nemilosti investitora
SUNOVRAT
Adanijevo carstvo u nemilosti investitora
LONDON - Carstvo Gautama Adanija palo je u nemilost investitora nakon šokantnih otkrića Hindenburg Reseacha, a imalo je i veliki utjecaj na Andanijevo bogatstvo koje se istopilo za više od 50 milijardi dolara.
Svjetska tržišta: Snažan rast indeksa
OPTIMIZAM
Svjetska tržišta: Snažan rast indeksa
LONDON - Indeksi svjetskih tržišta porasli su unatoč novom povećanju kamatnih stopa.
Dolar opet raste, velike oscilacije najvažnijih valuta
TJEDNI FOREX
Dolar opet raste, velike oscilacije najvažnijih valuta
LONDON - Vrijednost dolara na početku je veljače porasla, a to se može pripisati novom rastu kamatnih stopa Feda.
Zagrebačka burza: Indeksi se spustili s najviših razina u osam mjeseci
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi se spustili s najviših razina u osam mjeseci
ZAGREB - Zagrebačka je burza ovoga tjedna bila u pretežito negativnom raspoloženju pa su se indeksi spustili s najviših razina u osam mjeseci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE