GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Qatari Diar: 250 miliona eura za Plave horizonte sa pet zvjezdica

Qatari Diar: 250 miliona eura za Plave horizonte sa pet zvjezdica
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2011 / 15:10
Autor: SEEbiz
TIVAT - Qatari Diar Hotel Property Investment Montenegro (QDHPIM) je na današnjoj konferenciji za novinare predstavio planove za izgradnju luksuznog turističkog kompleksa u Crnoj Gori. Jedna od najuticajnijih i najinovativnijih svjetskih kompanija u oblasti investiranja i upravljanja nekretninama uložiće 250 miliona eura, što taj projekat čini jednim od najvećih direktnih inostranih ulaganja u turizam u Crnoj Gori.
Budući kompleks na lokaciji Plavi horizonti prostiraće se na površini od 24 hektara, a planirano je da na tom prostoru Qatari Diar izgradi luksuzni turistički kompleks sa pet zvjezdica u mediteranskom arhitektonskom stilu.

U sastavu kompleksa nalaziće se hotel, ekskluzivne rezidencijalne vile, spa centar i drugi prateći sadržaji. Osim toga, gostima će na raspolaganju biti i trgovine, restorani, atraktivni klub na plaži, kao i veliki broj terena za različite sportove. Hotelski operater biće jedan od najprestižnijih svjetskih brendova u toj oblasti. Kompleks će imati oko 100 hotelskih jedinica, kao i rezidencijalne vile i apartmane koji će biti dostupni za kupovinu. U skladu sa kompanijskom globalnom politikom, Qatari Diar će i prilikom realizacije projekta na lokaciji Plavi Horizonti nastojati da sveobuhvatnim pristupom doprinese razvoju lokalne zajednice i obezbijedi preduslove za njen dugoročan održivi razvoj, a da istovremeno zaštiti i unapredi autohtonu prirodnu ljepotu i lokalne tradicije.

„Luksuzno ljetovalište na lokaciji Plavi horizonti će u značajnoj mjeri obogatiti turističku ponudu Crne Gore i doprinijeće pozicioniranju zemlje kao turističke destinacije visoke klase. Ovo je četvrti projekat koji Qatari Diar gradi u Evropi, isključujući Veliku Britaniju, što Tivat svrstava rame uz rame sa Parizom i Milanom. Projekat se odvija planiranom dinamikom i trenutno smo fokusirani na finalizaciju planske dokumetacije. Nakon odobrenja Detaljnog urbanističkog plana, počećemo pripremu lokacije za veoma kompleksan građevinski proces koji će trajati oko dvije i po godine”, kazao je direktor projekta Anthony Scholes.  

Tokom prve faze projekta, kompanija Qatari Diar će uložiti 42 miliona eura, od čega je više od polovine investicije već realizovano. Ukupna vrednost investicije u luksuzni kompleks iznosi 250 miliona eura. Time će Qatari Diar postati jedan od najvećih inostranih investitora u Crnoj Gori u oblasti luksuznog turizma. U kompaniji smatraju da Crna Gora posjeduje ogroman potencijal za razvoj turističke ponude i da će realizacijom svog projekta podržati lokalne vlasti u transformaciji masovnog u visoki turizam, kao i u promociji ljepota crnogorske obale širom svijeta. Iako je turistička privreda u Crnoj Gori sezonskog karaktera, Qatari Diar očekuje da će ekskluzivni hotelski kompleks biti otvoren tokom cijele godine i da će tako doprinijeti ukupnom rastu crnogorske ekonomije.

Kako bi implementirala najviše međunarodne standarde izgradnje bazirane na principima održivog razvoja, a koje primjenjuje širom svijeta, kompanija Qatari Diar je već obavila potrebna topografska, geološka i batimetrijska istraživanja, detaljnu analizu vegetacije i studije uticaja na životnu sredinu, pri čemu je posebna pažnja posvećena očuvanju prirodnih osobenosti te jedinstvene lokacije.

Kompanija Qatari Diar je uspostavila blisku saradnju sa lokalnom zajednicom kako bi projekat bio realizovan u obostranom interesu, prije svega kroz angažovanje lokalnih kompanija kao podizvođača. Realizacijom projekta biće stvorena potreba za značajnim brojem novih radnih mjesta, što će doprinijeti zapošljavanju lokalnog stanovništva. Kada je riječ o prirodnim resursima i energentima, Qatari Diar primjenjuje rješenja koja omogućavaju maksimalnu uštedu energije i najviše standarde upravljanja otpadom, koristi materijale iz obnovljivih izvora, kao i visoko-kvalitetne lokalne građevinske materijale.

Scholes je veoma dobrom ocijenio saradnju kompanije Qatari Diar sa državnim organima Crne Gore i lokalnom samoupravom u Tivtu, i zahvalio na podršci predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i tivatskom gradonačelniku koji su prisustvovali prezentaciji, a koji su po njegovom mišljenju u potpunosti prepoznali razvojne potencijale projekta.

Tagovi: Qatari Diar, Qatari diar, Plavi horizonti, Andrew Scholes, crnogorski turizam
PROČITAJ I OVO
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
UZLET
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
FRANKFURT - Na europskim su burzama u utorak cijene dionica porasle osmi dan zaredom, što je njihov najduži pozitivni niz u više od dvije godine, jer ulagači vjeruju da će središnje banke i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku.
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether
KRIPTOVALUTE
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether

NEW YORK - Tehnički analitičari smatraju da je nakon mjesec dana stagnacije došlo vrijeme za novi rast bitcoina i ethera.

Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
PUTOVANJA
Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
BAR - Dnevni međunarodni brzi voz na relaciji Bar – Beograd – Bar počeće danas opet da saobraća, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore ŽPCG.
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
TURISTIČKA SEZONA
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
BERLIN - S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi, rekla je Brnjac nakon sastanka pojasnivši kako bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju.
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
RAST
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
SARAJEVO - Cijena dionica sarajevskog Bosnalijeka na Sarajevskoj berzi porasla je danas 10 posto vinuvši se na najveći nivo u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE