GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pustoš na Phuketu veća nego nakon tsunamija

Pustoš na Phuketu veća nego nakon tsunamija
KARANTENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2020 / 19:44
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
LONDON - Najveći tajlandski otok Phuket nesumnjivo je jedna od najvažnijih turističkih regija te zemlje, ali i jedna od najposjećenijih mjesta na svijetu.

Tijekom gotovo čitave godine otokom vladaju turističke gužve, veliki autobusi puni turista kruže njegovim ulicama, a svi idu prema znamenitim plažama, lukama i drugim turističkim atrakcijama.

Ili je to barem tako bilo. Uslijed globalne prijetnje od novog koronavirusa tajlandske su vlasti odlučile čitav otok staviti u karantenu.

Kako je za CNN ispričao vlasnik građevinske kompanije Kritchai Rojanapornsatit, koji na Phuketu živi veći dio života, prizore kojima sada svjedoči nije vidio desetljećima.

- Na moru nema brzih brodova, ulice i plaže su prazne. Nikada to nisam vidio, čak ni nakon velikog tsunamija 2004. godine - rekao je on.

Rigorozne mjere zatvaranja čitavog otoka čine se opravdane. Sa 170 potvrđenih slučajeva koronavirusa na populaciji od oko 400 tisuća ljudi, Phuket predvodi među svih 77 tajlandskih provincija. Značajno je veća i smrtnost - u Bangkoku na sto tisuća stanovnika umire njih 21,9, a u Phuketu je taj broj 38,95.

Osim karantene, vlasti su odlučile uvesti i ekstenzivno testiranje stanovništva na Sars-CoV-2. Sama karantena podrazumijeva da je svih 17 otočnih pokrajina od ponedjeljka 13. travnja u apsolutnoj izolaciji koja će potrajati najmanje do 26. travnja ili "do smirivanja situacije".

- Osim zdravstvenih djelatnika i nužnog osoblja, mjere se odnose na sve druge - rekle su tajlandske vlasti.

Do najmanje 30. travnja zatvorena je i zračna luka, a još od 7. travnja svi stanovnici Phuketa moraju obavezno nositi zaštitne maske prilikom izlaska iz kuća. Hoteli su zatvoreni, a dosad je na snazi bio i policijski sat u periodu od 10 sati navečer pa sve do 4 ujutro.

Tagovi: Phuket, Tajland, turizam, tsunami, karantena, koronavirus na Tajlandu
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE