GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pula u srpnju dosegnula gotovo polovicu lanjskog prometa

Pula u srpnju dosegnula gotovo polovicu lanjskog prometa
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 08:33
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Za nama je udarni turistički vikend kada je u Istru ušlo više od 116 tisuća turista, a na Poluotoku ih trenutno boravi gotovo dvjesto tisuća.

Turistički promet u srpnju je u cijeloj Istri dosegnuo 60 posto lanjskih rezultata: ostvareno je 4,8 milijuna noćenja i 630 tisuća dolazaka. U Puli je situacija mrvicu slabija: u cijelom srpnju ostvareno je 292.710 noćenja, što je 48 posto lanjskog rezultata, dok je u istom razdoblju evidentiran 48.771 dolazak, 46 posto u odnosu na prošlogodišnje isto razdoblje.

- Kumulativno, u sedam je ovogodišnjih mjeseci Pulu posjetilo 74.155 turista, što je svega 30 posto u odnosu na lani. Oni su ostvarili 402.305 ili 35 posto lanjskih noćenja, navodi Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Pule.

Najviše je gostiju bilo u privatnom smještaju, gdje su ostvarili 205.347 noćenja, što je 51 posto ukupnih, odnosno 44 posto lanjskih noćenja. Slijede kampovi s 78.080 noćenja (43 posto lanjskog rezultata), hoteli s 34.781 noćenja (19 posto), sobe i apartmani poduzeća s 30.259 noćenja (42 posto). U turističkim naseljima evidentirano je 22.415 noćenja (14 posto lanjskih), dok su hosteli najlošije prošli, realiziravši svega pet posto brojki iz prethodne godine, odnosno 1.370 noćenja.

- Znajući da se turizam praktički počeo odvijati tek polovicom lipnja, ovo su postoci ostvarenja koji su svakim danom sve veći jer se u srpnju i kolovozu i inače ostvari najveći promet. Vikendaši su po noćenjima skoro na lanjskoj razini jer su neki koji nisu došli zamijenjeni novima koji se u ovim uvjetima vezanim za koronavirus moraju prijaviti. Iz brojki je vidljivo da su svakako najgore prošli hosteli koji su samo na pet posto lanjskog rezultata, najviše zbog toga što se ljudi ne žele miješati s ostalima zbog straha od koronavirusa. Osim hostela, najviše ispaštaju turistička naselja i hoteli, objašnjava Cinkopan Korotaj.

U srpnju su najbrojniji bili Nijemci, njih ukupno 17.129, koji su ostvarili 122.631 noćenje, što je čak 85 posto lanjskog rezultata.

Tagovi: Pula, Istra, istarski turizam, hrvatski turizam, Sanja Cinkopan Korotaj, Turistička zajednica Pule
PROČITAJ I OVO
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon velike rasprodaje u utorak, a trgovci su pratili trgovinske podatke iz Japana i Singapura u srijedu.
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
NEW YORK - Indeks S&P 500 skliznuo je u utorak nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao da će kamatne stope možda morati ostati visoke.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE