GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvo tromjesečje dosad najbolje u hrvatskom turizmu

Prvo tromjesečje dosad najbolje u hrvatskom turizmu
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2022 / 15:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo turizma i sporta priopćilo je u četvrtak da je prvo ovogodišnje tromjesečje po ostvarenom prihodu od stranih turista dosad najbolje u hrvatskom turizmu te da s obzirom na podatke o fiskalizaciji očekuje nastavak pozitivnih trendova.

U prvom ovogodišnjem tromjesečju prihodi stranih turista dosegnuli su 495 milijuna eura, što predstavlja rast od 2 posto u odnosu na isto razdoblje pretpandemijske 2019. godine, podaci su Hrvatske narodne banke (HNB) objavljeni u četvrtak.

U odnosu na prvo tromjesečje 2021., pak, uprihodovano je više nego dvostruko više, odnosno ostvaren je rast prihoda od stranih turista za 105 posto. Naime, u prva tri mjeseca protekle godine prihodovano je 242 milijuna eura od stranih turista.

"Ovogodišnje prvo tromjesečje ujedno je i dosad najbolje prvo tromjesečje u hrvatskom turizmu po pitanju prihoda od stranih turista. To je odličan pokazatelj dobre potražnje, interesa za kvalitetnim ponudama i proizvodima te pozitivan indikator za nastavak ove turističke godine. Uzimajući u obzir dosadašnje podatke o fiskalizaciji, očekujemo i tijekom sljedećeg razdoblja nastavak pozitivnih trendova što je važno za daljnji rast i poticanje investicijskog ciklusa u turizmu", komentirala je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Dodala je da Vlada kontinuirano i sustavno poduzima brojne mjere kako bi hrvatski turistički sektor i gospodarstvo bili što konkurentniji.

"Veseli nas i današnja najava povećanja poreznog limita na dohodak za uzdržavane članove s 15 na 24 tisuće kuna, koja će između ostaloga omogućiti zapošljavanje većeg broja studenata na sezonskim poslovima u turizmu. To će zasigurno doprinijeti daljnjoj stabilizaciji sektora u narednom razdoblju, kvalitetnijoj usluzi za naše goste i dobrim financijskim rezultatima“, istaknula je Brnjac.

Tagovi: hrvatski turizam, Nikolina Brnjac, Dubrovnik, Zagorje, Zagreb, Hrvatska turistička zajednica
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi pali, strahuje se od daljnjih poteza Feda
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, strahuje se od daljnjih poteza Feda

ŠANGAJ - Azijski indeksi uglavnom su pali na početku novog tjedna jer je izvješće o zapošljavanju u SAD-u veće od očekivanog zabrinulo ulagače.

Nestabilno na tržištima plemenitih metala, pad cijena zlata
PLEMENITI METALI
Nestabilno na tržištima plemenitih metala, pad cijena zlata
LONDON - Događanja na tržištu plemenitih metala proteklog su tjedna bila vrlo nestabilna.
Adanijevo carstvo u nemilosti investitora
SUNOVRAT
Adanijevo carstvo u nemilosti investitora
LONDON - Carstvo Gautama Adanija palo je u nemilost investitora nakon šokantnih otkrića Hindenburg Reseacha, a imalo je i veliki utjecaj na Andanijevo bogatstvo koje se istopilo za više od 50 milijardi dolara.
Svjetska tržišta: Snažan rast indeksa
OPTIMIZAM
Svjetska tržišta: Snažan rast indeksa
LONDON - Indeksi svjetskih tržišta porasli su unatoč novom povećanju kamatnih stopa.
Dolar opet raste, velike oscilacije najvažnijih valuta
TJEDNI FOREX
Dolar opet raste, velike oscilacije najvažnijih valuta
LONDON - Vrijednost dolara na početku je veljače porasla, a to se može pripisati novom rastu kamatnih stopa Feda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE