GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prospekt za prodaju NLB-a do kraja mjeseca

Prospekt za prodaju NLB-a do kraja mjeseca
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2017 / 09:31
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Prospekt za prodaju dionica Nove ljubljanske banke bit će objavljen 31. svibnja ili 1. lipnja. 

Tada će biti poznati i raspon cijene te minimalna cijena dionica u javnoj prodaji dionica banke.  Londonski ured PwC-a upravo dovršava procjenu banke na temelju rezultata u prvom kvartalu koji su pokazali rekordnu dobit NLB-a.

Započeti postupak prodaje najmanje 50 posto dionica NLB-a odobrili su nadzorni odbor banke i SDH, a ponuda će trajati do sredine idućeg mjeseca, objavljeno je u namjeri prikupljanja ponuda preko sustava Ljubljanske burze, gdje su iznijeti i glavni podaci o banci.Kako je planirano, javna ponuda za kupnju običnih dionica NLB-a i potvrda o vlasništvu NLB-a aktivirat će se nakon očekivanog početka kotiranja njene dionice na Ljubljanskoj burzi (LJSE) i Londonskoj burzi i prezentacije ponude u Europi i Americi potencijalnim investitorima.

Bilanca banke iznosila je potkraj prošle godine 12,090 milijardi eura, a zadnje je tri godine poslovala s dobiti, što je nastavljeno i u prvom ovogodišnjem kvartalu, kad je realizirala 82 milijuna eura dobiti.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, Slovenski državni holding, PricewaterhouseCoopers
PROČITAJ I OVO
Jen najslabiji u deset mjeseci
FOREX
Jen najslabiji u deset mjeseci
LONDON - Dolar je u četvrtak na međunarodnim tržištima ojačao prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta, dosegnuvši nakratko najviše razine od svibnja 2017. godine, nakon neočekivanog oštrog pada cijene japanskog jena. ,
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
SIGNALI
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
MUNCHEN - Posebna novost na ovogodišnjem sajmu je i osvježeni vizualni izgled štanda HTZ-a koji je, uoči nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva, obogaćen elementima crveno bijelih kvadratića.
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
REGULATIVA
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
ZAGREB - Zakonom o tržištu kapitala će biti pojednostavljena procedura izdavanja prospekta za sudionike na tržištu kapitala, ali i dane veće ovlasti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u segmentu korporativnog upravljanja izdavatelja vrijednosnih papira.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
BEZ RIZIKA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro cijene dionica skliznule s rekordnih razina, dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine.
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
DIONICE
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
ZAGREB - Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine od 13. siječnja 2020., donijela odluku o povlačenju 2.976.929 stečenih vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala te je nastavno na navedeno usklađen podatak o broju dionica u Statutu Društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE