GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosječna zarada u Crnoj Gori 502 eura

Prosječna zarada u Crnoj Gori 502 eura
ZARADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2016 / 18:48
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u junu je, prema podacima Monstata, iznosila 502 eura i bila je 0,4 odsto veća nego u maju.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u junu je, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, porasla 4,4 odsto, dok je u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini bila 4,6 odsto veća, pokazuju podaci Monstata.

„Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u junu u odnosu na maj porasle 0,1 odsto, proizilazi da su realne neto zarade porasle 0,3 odsto", navodi se u saopštenju Monstata.

Prosječna bruto zarada u junu je iznosila 755 eura. Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u junu su u odnosu na maj zabilježile rast u sektorima snabdijevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciom 5,1 odsto, saobraćaja i skladištenja 3,8 odsto, vađenja ruda i kamena 3,4 odsto, prerađivačke industrije 2,4 odsto i poljoprivrede, šumarstva i ribarstva 2,3 odsto, prenosi Mina business.

Zarade su rasle i u sektoru snabdijevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama dva odsto, zdravstena i socijalna zaštita i državna uprava i odbrana po 1,1 odsto, a usluge smještaja i ishrane 0,7 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima ostale uslužne djelatnosti 12,7 odsto, poslovanje sa nekretninama 9,2 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 4,4 odsto, građevinarstvo 3,7 odsto, informisanje i komunikacije 1,9 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 1,8 odsto, trgovina na veliko i malo 1,1 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 0,5 odsto, obrazovanje 0,4 odsto i finansijske i djelatnosti osiguranja 0,1 odsto.

Tagovi: prosječna zarada u Crnoj Gori, Monstat
PROČITAJ I OVO
FlightRadar: U petak rekordno malen broj letova
OŠTAR PAD
FlightRadar: U petak rekordno malen broj letova
ZAGREB - Početak ožujka je, kako smo već pisali, donio globalnoj zrakoplovnoj industriji pad od preko 7% u broju letova.
Zagrebačka burza: Valamar vratio povjerenje investitora, indeksi prekinuli pet tjedana dugi pad
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Valamar vratio povjerenje investitora, indeksi prekinuli pet tjedana dugi pad
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga su tjedna porasli za više od 3,5 posto, ostvarivši prvi dobitak nakon pet tjedana uzastopne korekcije, čime su se oporavili s najnižih razina od ožujka 2009. godine, prateći tako pozitivna kretanja na svjetskim burzama.
Prijeti globalna nestašica kondoma
OPASNO
Prijeti globalna nestašica kondoma
KUALA LUMPUR – Malezijski Karex Berhad, najveći svjetski proizvođač kondoma, zbog državnih je mjera prevencije širenja koronavirusa još prije tjedan dana do daljnjega zatvorio proizvodnju.
Dolar imao najveći tjedni pad u četiri godine
TJEDNI FOREX
Dolar imao najveći tjedni pad u četiri godine
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna zabilježila najveći pad u posljednje četiri godine jer je američka središnja banka poduzela niz mjera za poboljšanje dolarske likvidnosti na financijskim tržištima.
Svjetska tržišta nadoknadila dio gubitaka
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta nadoknadila dio gubitaka
LONDON - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna znatno porasle, nakon oštrog pada tjedan dana prije, jer se ulagači nadaju da će velike monetarne i fiskalne poticajne mjere ublažiti recesiju izazvanu 'koronakrizom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE