GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosječna zarada u Crnoj Gori 502 eura

Prosječna zarada u Crnoj Gori 502 eura
ZARADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2016 / 18:48
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u junu je, prema podacima Monstata, iznosila 502 eura i bila je 0,4 odsto veća nego u maju.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u junu je, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, porasla 4,4 odsto, dok je u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini bila 4,6 odsto veća, pokazuju podaci Monstata.

„Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u junu u odnosu na maj porasle 0,1 odsto, proizilazi da su realne neto zarade porasle 0,3 odsto", navodi se u saopštenju Monstata.

Prosječna bruto zarada u junu je iznosila 755 eura. Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u junu su u odnosu na maj zabilježile rast u sektorima snabdijevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciom 5,1 odsto, saobraćaja i skladištenja 3,8 odsto, vađenja ruda i kamena 3,4 odsto, prerađivačke industrije 2,4 odsto i poljoprivrede, šumarstva i ribarstva 2,3 odsto, prenosi Mina business.

Zarade su rasle i u sektoru snabdijevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama dva odsto, zdravstena i socijalna zaštita i državna uprava i odbrana po 1,1 odsto, a usluge smještaja i ishrane 0,7 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima ostale uslužne djelatnosti 12,7 odsto, poslovanje sa nekretninama 9,2 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 4,4 odsto, građevinarstvo 3,7 odsto, informisanje i komunikacije 1,9 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 1,8 odsto, trgovina na veliko i malo 1,1 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 0,5 odsto, obrazovanje 0,4 odsto i finansijske i djelatnosti osiguranja 0,1 odsto.

Tagovi: prosječna zarada u Crnoj Gori, Monstat
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi i dalje pod pritiskom
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi i dalje pod pritiskom
TOKIO - Na azijskim su burzama cijene dionica pale i u četvrtak, četvrti dan zaredom, dok ulagači prate brzo širenje koronavirusa u svijetu i sklanjaju svoj kapital u sigurnije investicije, kao što su zlato i državne obveznice.
Na Wall Streetu usporen pad indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Na Wall Streetu usporen pad indeksa
NEW YORK - Na Wall Streetu su Dow Jones i S&P 500 indeks pali i u srijedu, peti dan zaredom, no znatno sporije nego prethodnih dana, a ulagači i dalje najviše prate vijesti o širenju koronavirusa.
Koronavirus nije uplašio investitore na Beogradskoj berzi
CLOSING BELL BSE
Koronavirus nije uplašio investitore na Beogradskoj berzi
BEOGRAD – Nešto življa investiciona aktivnost zabeležena je danas na domaćem tržištu akcija u odnosu na utorak, uz mali pad vrednosti BELEX indeksa.
Zagrebačka burza: Oporavak indeksa, banke najveće dobitnice
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oporavak indeksa, banke najveće dobitnice
ZAGREB - Nakon dva dana oštrog pada, indeksi Zagrebačke burze odbili su se u pozitivni teritorij.
Ostojić: Situacija je ozbiljna, ne i alarmantna
OCJENE
Ostojić: Situacija je ozbiljna, ne i alarmantna
ZAGREB - Direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljko Ostojić rekao je u srijedu za Hinu kako je situacija s koronavirusom ozbiljna, ali ne i alarmantna, te kako će se ona u turizmu ponajprije odraziti na pojedine oblike putovanja i na kongresni turizam.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE