GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Promet na Beogradskoj berzi premašio milijardu dinara

Promet na Beogradskoj berzi premašio milijardu dinara
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2018 / 18:52
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Početak nove trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je fantastičan ukupan promet, solidna investiciona aktivnost na tržištu akcija i oporavak BELEX indeksa.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 1,1 milijardu dinara (oko 9,5 miliona evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, blago je porastao na 739,45 poena, a BELEXline se popeo za 0,1 posto na 1.550,92 poena.

Na tržištu akcija je najveće interesovanje investitora vladalo za hartijama Aerodroma „Nikola Tesla" i Galenike Fitofarmacije, koje su zabeležile približno slične promete.

Beogradska vazdušna luka je istrgovana za 31,3 miliona dinara po prosečnoj ceni od 1.690 dinara, skoro za 0,7 odsto višoj nego na prethodnom trgovanju, dok se Galenika Fitofarmacija zadržala na cenovnom nivou od 2.800 dinara, uz realizaciju od 31,0 milion dinara.

Solidan promet, u iznosu od blizu 1,6 miliona dinara, zabeležio je i proizvođač i dristibuter tehničkih gasova Mešer Tehnogas, uz zanemarljivu negativnu korekciju cene na 11.000 dinara.

Vranjski Alfa plam je ojačao za 0,6 procenata, zaključivši trgovanje na 33.800 dinara, a isprometovan je za približno 0,5 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije pala za 0,4 odsto na 687 dinara, uz trgovanje vredno 0,4 miliona dinara.

Impol Seval iz Sevojna je završio trgovački dan u „zelenom", ojačavši na 3.052 dinara i s prometom od 0,2 miliona dinara, dok su prioritetne akcije duvanske industrije „Filip Moris" bile na čelu liste gubitnika s padom od 1,7 procenata na 3.400 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,1 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali sa 43 odsto, pri čemu u kupovini sa 3,13 procenata, a u prodaji sa 82,92 posto.

Četiri serije državnih obveznica, tri dinarske i jedna denominovana u evrima, zabeležile su zajedno promet od 1,0 milijarde dinara.

Dinarska obveznica serije RSO18171, s rokom dospeća u januaru 2023. godine, istrgovana je za 499,7 miliona dinara, dok je nešto niži promet od 435,4 miliona dinara, ostvarila dinarska hartija serije RSO17166, koja dospeva na naplatu u oktobru 2019.

Obveznica denominova u evrima RSO16140, s dospećem u junu 2019. godine, zabeelžila je promet od 120,4 miliona dinara (1,0 milion evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Galenika Fitofarmacija, Naftna industrija Srbije, Alfa Plam, Impol Seval, BSE:AERO, BSE:NIIS, BSE:ALFA, BSE:FITO
PROČITAJ I OVO
Pende o nastavku mjera HZZ-a: Znat ćemo krajem ljeta
NEODREĐENO
Pende o nastavku mjera HZZ-a: Znat ćemo krajem ljeta
ZAGREB - Situacija u hrvatskom turizmu sada izgleda puno bolje nego prije par tjedana te se i u ključnom ljetnom dijelu sezone očekuje određeni turistički promet, o čemu će ovisiti i hoće li i kakve mjere trebati za radna mjesta i oporavak turizma, istaknuo je u četvrtak pomoćnik ministra turizma Robert Pende na online konferenciji o turizmu.
Zagrebačka burza: CROBEX prekinuo osmodnevni pozitivni niz
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX prekinuo osmodnevni pozitivni niz
ZAGREB - CROBEX je prekinuo osmodnevni pozitivan niz i u četvrtak je blago oslabio, dok je redovni promet dionicama ponovno manji od četiri milijuna kuna.
Nevjerojatno: Hloverka reklamira Makarsku rivijeru fotografijama iz Mozambika
NEOZBILJNO
Nevjerojatno: Hloverka reklamira Makarsku rivijeru fotografijama iz Mozambika
ZAGREB - Hloverka Novak Srzić na svom je Facebook profilu objavila fotografiju pješčane plaže pred zalazak sunca uz status: "Usprkos antifa kaosima i svim virusima... ljepote prirode ostaju trajne i ljekovite... Makarska rivijera".
Španjolska 22. lipnja otvara granice s Portugalom i Francuskom
OTVARANJE
Španjolska 22. lipnja otvara granice s Portugalom i Francuskom
MADRID - Španjolska će svoje kopnene granice s Francuskom i Portugalom ponovno otvoriti 22. lipnja, tri mjeseca pošto ih je zatvorila u borbi protiv pandemije koronavirusa, objavila je u četvrtak ministrica turizma Maria Reyes Maroto.
Cijene hrane najniže od prosinca 2018.
TREND
Cijene hrane najniže od prosinca 2018.
NEW YORK - Cijene hrane najniže su od prosinca 2018. godine, priopćila je u četvrtak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), povezujući taj pad s pandemijom Covida-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE