GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Programsko vijeće HRT-a: Prilog o padu Vukovara "tendenciozan, zlonamjeran i montiran negdje drugdje"

Programsko vijeće HRT-a: Prilog o padu Vukovara
OCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2011 / 18:55
Autor: ;i:3;s:10:
ZAGREB - Većina vijećnika Programskog vijeća HRT-a ocijenila je danas da je prilog objavljen na HTV-u na godišnjicu pada Vukovara tendenciozan, zlonamjeran i montiran negdje drugdje te je Upravi HRT-a poslalo pisano upozorenje i zatražilo očitovanje.
Na zahtjev Josipa Čerine, članovi Programskog vijeća raspravljali su o prilogu u središnjem Dnevniku HTV-a, objavljenom na godišnjicu pada Vukovara, u kojem su objavljene snimke razgovora zapovjednika obrane Vukovara Mile Dedakovića Jastreba i predsjednika RH Franje Tuđmana.

Većina vijećnika ocijenila je taj prilog tendencioznim, zlonamjernim i montiranim negdje drugdje, a na HTV-u je pušten na dan stradanja Vukovara i ubojstava na Ovčari. Vijeće je poslalo pisano upozorenje Upravi HRT-a i glavnim urednicima te zaključilo kako je HTV, kao javni medij, dužan govoriti o svim temama i svjetonazorima istinito i objektivno, poštovati nacionalne interese te pridonositi poštovanju domoljublja. Od Uprave HRT-a i glavnih urednika zatražilo je da se za iduću sjednicu pisano očituje o tome što se učinilo s tim u vezi.

Također, Josip Čerina prozvao je vijećnike Antu Tomića i Ivu Goldsteina da su člankom u "Jutarnjem listu", u kojem su izrazili nezadovoljstvo izborom Brune Kovačevića za glavnog urednika HTV-a, prijetili članovima Programskog vijeća. Analizirao je njihove istupe na sjednicama te ih je, zbog nedolazaka na sjednice, pozvao da vrate 6000 kuna honorara.

Tomić je rekao kako ne shvaća zašto je Čerina njegov tekst shvatio kao prijetnju, a Goldstein je istaknuo kako je njihov članak bio motiviran isključivo javnim interesom koji je, kako je rekao, povrijeđen. "Bili smo ponukani napisati tekst jer smatramo da Bruno Kovačević ne zaslužuje povjerenje članova Programskog vijeća. To je bio jedini motiv da napišemo taj tekst", rekao je Goldstein.

Vijeće je, kako je prije javljeno, danas kao svojeg kandidata za glavnog urednika Hrvatskog radija (HR) većinom glasova predložilo obnašatelja dužnosti glavnog urednika HR-a Duška Radića.

Programsko vijeće HRT-a odlučilo je danas Hrvatskome saboru poslati prijedlog za pokretanje postupka za prestanak mandata članice Programskog vijeća HRT-a Sanje Ivić, koji je podnijela na vlastiti zahtjev. Taj prijedlog Vijeće će poslati saborskom Odboru za informiranje i budućem predsjedniku Hrvatskog sabora.

Sanja Ivić je na sjednici održanoj 24. studenoga dala ostavku pošto Vladimir Kumbrija nije izabran za glavnog urednika Hrvatskog radija (HR). Protiv njegova imenovanja tajnim se glasovanjem očitovalo sedam članova Programskog vijeća, a četiri su bila za njegovo imenovanje.

Na današnjoj sjednici obnašatelji dužnosti glavnih urednika HTV-a i Hrvatskog radija Gordana Mrđen i Duško Radić predstavili su programske sheme HTV-a i HR-a za iduću godinu. Mrđen je kao projekte koji će se realizirati navela natjecanje amaterskih zborova "Do posljednjeg zbora", emisiju o uvažavanju različitosti "Znaš li tko si?" te emisiju o poduzetništvu i inovacijama "Hrvatski zmajevi".

Zbog nedostatka novca, najavila je ukidanje emisija "Globalno sijelo", "Peti dan", "To je Europa", "Paralele", "Oko globusa", "Euromagazin" te "Animatik", što je izazvalo nezadovoljstvo većine članova Programskog vijeća.
Tagovi: Vukovar, Hrvatska radiotelevizija, HRT, Hrvoje Zovko, Mile Dedaković, Franjo Tuđman, Ivo Goldstein, Bruno Kovačević
PROČITAJ I OVO
Deveti uzastopni mjesec rasta vrijednosti udjela mirovinskih fondova
TREND
Deveti uzastopni mjesec rasta vrijednosti udjela mirovinskih fondova
ZAGREB - Na kraju siječnja 2021. vrijednost udjela (NAV) hrvatskih obveznih mirovinskih fondova iznosio je 120,24 milijarde kuna.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli više od dva posto
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi potonuli više od dva posto
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica zaronile na najniže razine u mjesec dana jer je ulagače uznemirio oštar pad cijena dionica na Wall Streetu, nakon što su prinosi na američke državne obveznice dosegnuli najviše razine u godinu dana.
Wall Street oštro pao, tehnološki sektor pod pritiskom
OŠTAR PAD
Wall Street oštro pao, tehnološki sektor pod pritiskom
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi oštro pali, pri čemu je Nasdaq zabilježio najveći dnevni gubitak u četiri mjeseca, što je posljedica pritiska na tehnološki sektor nakon rasta prinosa na državne obveznice.
Beogradska berza: Živo trgovanje na MTP, na Regulisanom tržištu tajac
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Živo trgovanje na MTP, na Regulisanom tržištu tajac
BEOGRAD – Tržišna aktivnost na Multilateralnoj trgovinskoj platformi (MTP) spasila je današnji ukupan promet na Beogradskoj berzi, budući da je investiciona aktivnost na Regulisanom tržištu potpuno zatajila.
Potražnja za kontejnerima ne posustaje
KONTEJNERI
Potražnja za kontejnerima ne posustaje
BERLIN - Usprkos pandemiji koronavirusa ili možda upravo zbog nje, već skoro šest mjeseci ne posustaje potražnja za kontejnerima za prijevoz tereta. Porastao je i promet brodara. Novinari Deutsche Wellea pokušali su odgovoriti zašto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE