GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Produžen rok za privatizaciju Montecarga

Produžen rok za privatizaciju Montecarga
ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2016 / 21:05
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte produžio je do 16. januara rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju 51 odsto akcijskog kapitala kompanije Montecargo i dodjelu prava upisa novih akcija putem dokapitalizacije.
Prvobitni rok za dostavu ponuda bio je 8. decembar.

Produžen je i rok za otkup tenderske dokumentacije, do 30. decembra do 15 sati.

Predmet tendera je prodaja 1,7 miliona akcija Montecarga, u vlasništvu države, odnosno 51 odsto akcijskog kapitala i dodjela prava upisa novih akcija putem dokapitalizacije i prava na kupovinu preostalih akcija u vlasništvu države i državnih institucija u skladu sa uslovima tendera, izabranom kvalifikovanom investitoru na tenderu.

Izabrani investitor može steći pravo da poslije tri godine, pod uslovom nedvosmislenog ispunjenja indikatora uspjeha koji će biti definisani kroz ispunjenje obaveza iz investionog plana i socijalnog programa utvrđenih u kupoprodajnom ugovoru, stekne i upiše nove akcije u kompaniji, u visini realizovanih obaveza iz investionog plana putem dokapitalizacije.

"Takođe, Vlada će nakon isteka tri godine, pod uslovom nedvosmislenog ispunjenja indikatora uspjeha koji će biti utvrđeni kao investicione i obaveze iz socijalnog programa u kupoprodajnom ugovoru, ponuditi izabranom investitoru da kupi dodatne preostale akcije u preduzeću u vlasništvu države, Investiciono-razvojnog fonda, Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja i Zavoda za zapošljavanje po cijeni po akciji ostvarenoj na tenderu", navodi se u javnom pozivu.

Učešće na tenderu biće omogućeno zainteresovanima, uključujući i konzorcijume, koji su otkupili tendersku dokumentaciju i potpisali izjavu o povjerljivosti.

Ponuđač mora da dokaže da je registrovan da posjeduje iskustvo u oblasti djelatnosti želježničkog prevoza robe u trajanju od najmanje tri posljednje godine koje prethode javnom pozivu. Takođe, mora da dokaže da je, u posljednjoj poslovnoj godini ostvario ukupan promet robe od najmanje pet miliona tona.

Ponuđač mora da dokaže da je, u posljednjoj poslovnoj godini ostvario prihod od najmanje 25 miliona EUR isključivo po osnovu prevoza robe u željezničkom saobraćaju.

Učesnik na tenderu može formirati konzorcijum sa drugim prije ili poslije kupovine tenderske dokumentacije i takav konzorcijum može podnijeti ponudu pod uslovima da član konzorcijuma sa većinskim učešćem samostalno ispunjava kvalifikacione uslove, kao i da svi članovi konzorcijuma u okviru ponude dostave ovjerenu izjavu kojom prihvataju neograničenu solidarnu i pojedinačnu odgovornost članova konzorcijuma za obaveze iz tendera i privatizacionog ugovora.

Sekretar Tenderske komisije će, nakon prijema zahtjeva, zainteresovanim licima dostaviti poštom, e-mailom ili faksom, instrukcije za plaćanje naknade za tendersku dokumentaciju u iznosu od deset hiljada EUR, kao i izjavu o povjerljivosti.

Uz ponudu, ponuđač uplaćuje depozit ili dostavlja garanciju za ponudu u korist Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, u iznosu od 200 hiljada EUR i to u formi bezuslovne bankarske garancije, naplative na prvi poziv, izdate od banke koja ima kreditni rejting najmanje BBB prema agenciji Standard and Poor's (S&P) ili banke koju Tenderska komisija, prema svojoj diskreciji, odobri na osnovu unaprijed dostavljenog zahtjeva učesnika na tenderu.

Ponuđač sa kojim se potpiše ugovor o prodaji će biti obavezan da iznos kupoprodajne cijene uplati u novcu, u roku određenom u ugovoru o prodaji.

Tagovi: Montecargo, Savjet za privatizaciju, Luka Bar
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u ponedjeljak su kliznuli naniže, već drugi trgovinski dan zaredom te su tako na putu gubitka većeg od jedan posto od početka studenoga.
Dolarov indeks u blagom plusu na početku tjedna
FOREX
Dolarov indeks u blagom plusu na početku tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak blago ojačao prema najvažnijim svjetskim tržištima valutama na međunarodnim tržištima, nakon što je početni šok izazvan pojavom nove varijante koronavirusa splasnuo, a investitori čekaju nove smjernice.
PBZ Invest preimenovan u Eurizon Asset Management Croatia
PROMJENE
PBZ Invest preimenovan u Eurizon Asset Management Croatia
ZAGREB – PBZ Invest d.o.o., društvo za upravljanje investicijskim fondovima, od danas posluje pod imenom Eurizon Asset Management Croatia društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima (skraćeno ime: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.).
Hrvatski građani putuju manje, troše više i vole adventska putovanja
ANKETA
Hrvatski građani putuju manje, troše više i vole adventska putovanja
ZAGREB - Hrvatski građani u 2021. su prosječno turistički putovali 2,7 puta, što je manje od 3,4 putovanja u 2020., i pritom na putovanju trošili oko 8.000 kuna, za razliku od lanjskih 6.100, a zbog pandemije i lošijih financija većina ne planira i ne zna hoće li putovati ove zime, ali planira neko adventsko putovanje.
Britanija zbog omikrona sazvala hitni sastanak G7
G7
Britanija zbog omikrona sazvala hitni sastanak G7
LONDON - Zbog brzog širenja omikron varijante koronavirusa Velika Britanija je sazvala neplanirani sastanak ministara zdravstva G7 u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE