GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Akcije NIS-a glavni dobitnik dana, indeksi pozitivni

Beogradska berza: Akcije NIS-a glavni dobitnik dana, indeksi pozitivni
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2021 / 18:57
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija obeležio je snažan oporavak vrednosti Naftne industrije Srbije, uspon BELEX indeksa, ali i vrlo skromna aktivnost investitora.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 3,9 miliona dinara (33,1 hiljada evra).Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je napredovao za petinu procenta na 776,94 poena, a BELEXlajn je ojačao za 0,1 posto na 1.649,62 poena.

Obična akcija Komercijalne banke jedina je zabeležila gubitak i to od 1,3 posto, potonuvši na 3.750 dinara, ali je istovremeno bila i najtrgovanija sa iznosom od gotovo 1,9 miliona dinara.

Nasuprot tome, NIS je predvodio dobitnike dana s rastom cene od 2,5 odsto na 610 dinara, a zabeležio je promet od 0,9 miliona dinara, dok se gornjomilanovački Metalac zadržao na nivou od 1.901 dinar uz realizaciju u iznosu od približno 0,6 miliona dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je zaključila trgovanje sa solidnim dobitkom od skoro 1,5 procenata, na 3.450 dinara, a isprometovana je za 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu nije bilo značajnijeg trgovanja akcijama.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 31,69 posto, pri čemu u prodaji 63,37 procenata a u kupovini nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.



Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Metalac, Impol Seval
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE