GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaju se nikšićki Rudnici boksita

Prodaju se nikšićki Rudnici boksita
TENDER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2014 / 19:34
Autor: SEEbiz / Beta
NIKŠIĆ - Stečajni upravnik nikšićkog Rudnika boksita raspisao je oglas za prodaju imovine preduzeća po početnoj cijeni od 14 miliona eura.
Zainteresovani za kupovinu treba da dostave pisane ponude do 22. avgusta na adresu Privrednog suda, a ponude će biti otvorene 1. septembra, prenosi portal Vijesti.me.

Predmet prodaje je nepokretna i pokretna imovina Rudnika boksita, koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Opštini Nikšić sa poslovnim zgradama u privredi. Na prodaju je i zemljište kao i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina nikšićkog preduzeća.

Imovina se prodaje u viđenom stanju, bez garancija kupcu i bez prava kupca na naknadni prigovor i reklamaciju. Svi ponuđači dužni su da za kupovinu ukupne imovine dužnika uplate depozit od 1,4 miliona eura.

Privredni sud u Podgorici proglasio je 26. februara bankrot u Rudnicima boksita, jer niko u zakonskom roku, koji je istekao 19. februara, nije dostavio plan reorganizacije preduzeća.

U Rudnicima boksitima je u novembru prošle godine uveden stečaj na zahtev Crnogorske komercijalne banke (CKB) zbog duga od 1,59 miliona eura.

Ukupno prijavljenih potraživanja ima oko 130 miliona evra, od čega država potražuje oko 11 miliona eura a radnici oko 4,5 miliona eura.

Kombinat aluminijuma (KAP) najviše potražuje, oko 43 miliona eura, kao i kompanija Shasta universal INVC registrovana na Britanskim djevičanskim ostrvima, koja potražuje 21,5 miliona eura.
Tagovi: Rudnici boksita, Crnogorska komercijalna banka, Kombinat aluminijuma, KAP
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zabeležili su mešovite rezultate poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, a investiciona aktivnost je ostala prigušena.
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i znatno manji promet
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i znatno manji promet
ZAGREB - Kraj tjedna Zagrebačkoj je burzi donio dramatičnio manji promet i blagi pad indeksa.
Bjelovarski kvargl 25. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije
BRENDOVI
Bjelovarski kvargl 25. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije
BJELOVAR - Sir "Bjelovarski kvargl" dobio je europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla i postao 25. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji (EU), objavili su u petak iz Ministarstva poljoprivrede.
Riksbank testira rješenje za nacionalnu kriptovalutu
KRIPTOVALUTE
Riksbank testira rješenje za nacionalnu kriptovalutu
STOCKHOLM - Švedska središnja banka Riksbank započela je ovoga tjedna s testiranjem tehničkog rješenja koje bi moglo poslužiti za digitalizaciju nacionalne valute.
Dolar oslabio prema košarici valuta; stabilizacija tečaja jena
FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta; stabilizacija tečaja jena
LONDON - Dolar je u petak oslabio prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, pritisnut stabilizacijom tečaja jena koji je prethodnih dana bio izložen jačim prodajnim pritiscima uslijed veće sklonosti riziku investitora na globalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE