GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaje se većinski kapital Čačanske banke

Prodaje se većinski kapital Čačanske banke
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2013 / 12:15
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Agencija za osiguranje depozita objavila je tendersku prodaju najmanje 76,74 odsto osnovnih akcija Čačanske banke, što bi investitoru omogućilo upravljačku kontrolu nad bankom.
Ponuđeni akcijski kapital sastoji se od osnovnih akcija u vlasništvu Republike Srbije, Evropske banke za obnovu i razvoj, Međunarodne finansijske korporacije i Beogradske banke a.d. Beograd u stečaju. Predložena transakcija bi omoćila investitoru potpunu upravljačku kontrolu nad Bankom.

Kako je objavljeno na sajtu Agencije, ukupan kapital banke sada iznosi 44,48 miliona evra, ukupna aktiva 294,4 miliona evra, banka ima 24 filijale i 15.502 klijenta.

Zainteresovana lica mogu podneti izjavu o zainteresovanosti pojedinačno, ili kao vođe konzorcijuma. U slučaju konzorcijuma, vođa mora imati najmanje 51 odsto direktnog učešća u predloženoj transakciji.

Zainteresovi su dužni da pripreme i podnesu Narodnoj banci Srbije zahtev za davanje prethodne saglasnosti za sticanje direktnog vlasništva u banci, sa propisanom dokumentacijom za ocenu boniteta potencijalnog sticaoca vlasništva u banci, uz mogućnost davanja ovlašćenja Agenciji da podnese takav zahtev NBS-u.

NBS će sprovesti procenu boniteta podnosioca zahteva u skladu sa Zakonom o bankama i Odlukom NBS kojom je uređeno davanje prethodne saglasnosti za sticanje direktnog vlasništva u banci.

Nakon potpisivanja ugovora o poverljivosti, kvalifikovana zainteresovana lica će biti pozvana da otkupe tendersku dokumentaciju koja pruža detalje predložene transakcije.

Rok za dostavljanje izjave o zainteresovanosti je 24. decembar, a za podnošenje dokumentacije za procenu boniteta NBS-u i potrebnih dokaza, 22. januar.

Tagovi: Čačanska banka, Narodna banka Srbije, EBRD
PROČITAJ I OVO
Energoprojekt emitovao obveznice ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
OBVEZNICE
Energoprojekt emitovao obveznice ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
BEOGRAD - Beogradska berza je odobrila puštanje dužničkih hartija od vrednosti izdavaoca Energoprojekt holding a.d. u ukupnom iznosu od 3,3 milijarde dinara. Reč je o emisiji 330.000 obveznica nominalne vrednosti od po 10.000 dinara.
Mihajlović: Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji blizu 200 milijardi dolara
REZERVE
Mihajlović: Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji blizu 200 milijardi dolara
BEOGRAD - Vrednost potvrđenih rezervi mineralnih sirovina u Srbiji je blizu 200 milijardi dolara i zadatak države je da stvori uslove da se rudarstvo razvija, ali ono što tražimo, to je da država i građani imaju korist od toga, kroz zdravu životnu sredinu, veće prihode, zaposlenost i kvalitetne investicije, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, Valamar u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, Valamar u fokusu

ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u utorak su blago korigirani sa suprotnim predznacima, dok su u fokusu investitora bile dionice Valamar Riviere, HT-a i Ericssona Nikole Tesle.

Dolar prekinuo pozitivni niz
FOREX
Dolar prekinuo pozitivni niz
LONDON - Dolar je oslabio u utorak prema najvažnijim svjetskim valutama u opreznom trgovanju na međunarodnim tržištima dok investitori za daljnje smjernice čekaju govor buduće američke ministrice financija Janet Yellen.
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji, prvoj od početka prosinca lani, prodalo 1,7 milijardi kuna trezorskih zapisa, više od planiranog, uz kamatnu stopu od svega 0,05 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE