GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaja Hotela Maestral kreće iznova s pismima namjere

Prodaja Hotela Maestral kreće iznova s pismima namjere
NOVI NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2014 / 16:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je danas novi javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju većinskog državnog dioničkog paketa u dubrovačkim Hotelima Maestral, s rokom do 31. listopada ove godine. Novi natječaj uslijedio je ni mjesec dana nakon zaključenja neuspješnog natječaja za prodaju većinskog državnog dioničkog paketa u Hotelima Maestral.
Na prodaju se nudi 352.011 dionica ili 68,26 posto državnog udjela u temeljnom kapitalu te hotelske tvrtke.

Do kraja listopada zainteresirani investitori trebaju CERP-u podnijeti pismo namjere, a nakon što ih prikupi te donese odluku o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka samo one koji podnesu pismo namjere pismeno će pozvati na podnošenje obvezujućih ponuda.

I u prethodnom pozivu, koji je također imao dvije faze, prvo su se prikupljala pisma namjere, a poslije obvezujuće ponude.

I dok je pisma namjere do završetka roka sredinom ožujka ove godine poslalo 18 investitora, nakon što je definirana početna cijena i drugi uvjeti prodaje, obvezujuće ponude do isteka roka početkom rujna nije poslao nitko.

To su u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), u čijoj je nadležnosti i CERP, samo kratko objasnili 'očito tržišno neprihvatljivim uvjetima' prodaje dionica Hotela Maestral, uz napomenu da će te uvjete analizirati i pripremiti novi natječaj.

Novi natječaj je sada tu, prvo se uobičajeno traže pisma namjere ili interesa, ali novi uvjeti te prodaje, pa ni početna cijena za dionice, još nije poznata, kao ni je li definirana ili se na tome još radi.

U prethodnom obvezujućem natječaju za 68,26 posto dionica Hotela Maestral tražilo se početnih 168,3 milijuna kuna, te još dodatnih 90 milijuna kuna za ulaganja iz vlastitih sredstava u roku od tri godine te da svi objekti nakon toga budu kategorije najmanje četiri zvjezdice.

Što je točno od toga presudilo da se nitko od investitora nije javio s obvezjućom ponudom, iako je otkupljena jedna ponudbena dokumentacija, iz DUUDI-ja se nije moglo doznati kao ni imena 18 investitora koji su poslali pisma namjere.

Uz Hotel Maestral, CERP je danas na svom webu oglasio i javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 100 postotnog državnog udjela u temeljnom kapitalu tvrtke Lipovica d.o.o. u Popovači odnosno tvornice aluminijskih lijevanih radijatora i odljevaka u tlačnom i kokilnom lijevu koja ove godine slavi svojih 40 godina.

Tagovi: Hoteli Maestral, ZSE:HMST-R-A, CERP
PROČITAJ I OVO
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU - "Zagreb je grad u koji se lako doseliti kao nomad jer ima sve potrebne sadržaje, ljudi govore engleski i pristupačan je. Zagreb ima svoju kulturu i atmosferu, tako da se definitivno razlikuje od života u drugim nomadskim središtima poput Balija, na primjer."
Zagrebačka burza: Potonuće AD Plastika, pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Potonuće AD Plastika, pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi znatnije pali, dok kompanije objavljuju poslovne rezultate za prvih devet mjeseci, pri čemu su svi sektorski idneksi oslabili izuzev transportnog.
Vujčić: Tek će se sljedeće godine moći znati točan datum prelaska na euro
GUVERNER
Vujčić: Tek će se sljedeće godine moći znati točan datum prelaska na euro
ZAGREB - Guverner HNB-a Boris Vujčić rekao je konferenciji "Što uvođenje eura donosi malom i srednjem poduzetništvu?", kako će se tek sljedeće godine moći znati točan datum prelaska s kune na euro, ali i da će se dogodine provoditi snažna kampanja kako bi javnost bila točno informirana o svemu što taj prelazak donosi.
Milanović: Euro će za Hrvatsku biti više dobar nego loš
PREDSJEDNIK
Milanović: Euro će za Hrvatsku biti više dobar nego loš
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu na Pantovčaku da će euro za Hrvatsku biti više dobar nego loš i da joj Malta može pomoći svojim iskustvom u eurozoni.
Franković: Turistička sezona u Dubrovniku zahtjevna, ne može se reći i uspješna
SEZONA
Franković: Turistička sezona u Dubrovniku zahtjevna, ne može se reći i uspješna
DUBROVNIK - Turistička sezona u Dubrovniku je bila iznimno zahtjevna, ono što je zabilježeno u nekoliko mjeseci je dobro jer daje zamah gospodarstvenicima da prežive do iduće sezone, no ipak se ne može reći da je za Dubrovnik sezona bila uspješna, kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na susretu s hotelijerima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE