GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pripadnici srednje i starije generacije sve više investiraju u bitcoin

Pripadnici srednje i starije generacije sve više investiraju u bitcoin
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2020 / 09:38
Autor: SEEbiz / Beta
NEW YORK - Pripadnici starijih starosnih grupa, Baby boomera i Generacije X udvostručili su ulaganja u kriptovalutu bitcoin (BTC) svakog mjeseca od veljače, pokazuju podaci koje su prikupili analitičari londonske platforme Mode Banking.

Podaci ukazuju na šire prihvaćanje te kriptovalute, koja je do sada uglavnom privlačila pažnju mladih.

U Baby boomere spadaju rođeni od kraja Drugog svjetskog rata do sredine 1960-ih, a u Generaciju X od sredine 1960-ih do 1979. godine.

Rast investicija u bitkoin Mode Banking je zabilježio u ožujku, kada je došlo do kraha na svjetskim tržištima, a mnoge zemlje uvele restriktivne mjere zbog epidemije koronavirusa.

Kako se pandemija razvijala, Baby boomeri i pripadnici Generacije X nastavili su povećavati investicije na platformi Mode.

Pripadnici te dvije generacije investirali su u bitcoin 2,24 puta više u ožujku nego u veljači, u travnju 4,49 puta više, a u svibnju nevjerojatnih 8,88 puta više.

Istraživanjem je uspoređen prosječni mjesečni rast investicija u bitcoin među različitim generacijama prije i tijekom pandemije koronavirusa.

"Milenijalci", rodjeni od 1980. do sredine 1990-ih, i pripadnici "Generacije zed" (rođeni izmedju sredine 1990-ih i početka 2010-ih) dominirali su na lestvici investicija koje su mjesečno rasle 118 posto prije epidemije i 125 posto tijekom nje.

U siječnju i veljači, prije epidemije, ulaganja starijih generacija u bitcoin rasla su gotovo dvostruko sporije od investicija mlađih generacija (61 posto u usporedbi sa 118 posto).

Međutim, tijekom pandemije, Baby boomeri i pripadnici Generacije X ubrzali su investicije znatno više od "Milenijalaca" i pripadnika "Generacije zed" (107 prema 125 posto).

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, Baby boomeri, Generacija X, milenijalci, Mode Banking
PROČITAJ I OVO
Sumnje u američke poticaje pritisnule dolar
PRITISCI
Sumnje u američke poticaje pritisnule dolar
LONDON - Dolar je u četvrtak oslabio na međunarodnim tržištima valuta jer kopne nade da će republikanci i demokrati postići dogovor o dodatnim poticajima za američko gospodarstvo.
Die Presse: Namješta li Hrvatska broj zaraženih?
MEDIJI
Die Presse: Namješta li Hrvatska broj zaraženih?
BEČ - Austrijski Die Presse navodi da "Hrvatska već tjednima iznenađuje niskim brojem zaraženih" koronavirusom. Članak kojega je prenijelo nekoliko vodećih dnevnika u Austriji navodi da stanje u našoj zemlji epidemiološki možda i nije tako divno.
Venecija oživljava svoju lagunu
POTEZI
Venecija oživljava svoju lagunu
VENECIJA - Venecija je možda slavna po Trgu sv. Marka ili Mostu uzdaha no talijanski grad ima još jedan dragulj koji se često previdi - svoju lagunu.
Francuski mediji promoviraju Hrvatsku kao hit odmorišnu destinaciju
DESTINACIJA
Francuski mediji promoviraju Hrvatsku kao hit odmorišnu destinaciju
PARIZ - U udarnom terminu francuskog TV kanala TF1 prikazana je popularna emisija Cuisine impossible u kojoj su predstavljene gastronomske čari Slavonije.
Srbija trpi štetu od milijardu evra u turizmu
ŠTETE
Srbija trpi štetu od milijardu evra u turizmu
BEOGRAD - Srbija će zbog pandemije korona virusa pretrpeti štetu od oko milijardu dolara po osnovu deviznog priliva od turizma, a ni povećano interesovanje domaćih turista za neke destinacije to nikako ne može nadoknaditi, izjavio je danas ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE