GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prihodi od turizma čak 2,5 milijarde eura veći nego 2019.

Prihodi od turizma čak 2,5 milijarde eura veći nego 2019.
TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2023 / 13:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB) u 2022. godini prihodi od stranih turista na razini cijele zemlje iznosili su 13 milijardi i 114 milijuna eura, što predstavlja rast od 44 posto u odnosu na isto razdoblje 2021. godine, odnosno prihodovano je 3 milijarde i 979 milijuna eura više.

U odnosu na dosad rekordnu 2019. godinu, prihodovano je 2 milijarde i 575 milijuna eura više, odnosno prihodi od stranih turista u 2022. godini su za 24 posto viši nego 2019. godine.

"Ukoliko bi tome pridodali i procijenjene prihode od domaćih turista, procjenjuje se da će ukupni prihodi od turizma u 2022. godini biti oko 15 milijardi eura. Ovi rezultati potvrda su našeg usmjerenja prema kvaliteti i dodanoj vrijednosti.

Posebno nas veseli što smo značajan rast prihoda ostvarili u razdobljima izvan ljetne sezone, gdje je zabilježen prosječan rast od 19 posto u odnosu na isto razdoblje dosad rekordne 2019. godine", istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

U četvrtom tromjesečju 2022. godine prihodi od stranih turista iznosili su milijardu i 473 milijuna eura, što predstavlja rast od 44 posto u odnosu na isto razdoblje 2021. godine. U odnosu na četvrto tromjesečje 2019. godine, prihodi od stranih turista u četvrtom tromjesečju 2022. godine su za 33 posto viši.

Tagovi: hrvatski turizam, prihodi od turizma
PROČITAJ I OVO
Svjetska tržišta: Skok na Wall Streetu, Nvidia zvijezda godine
RAST
Svjetska tržišta: Skok na Wall Streetu, Nvidia zvijezda godine
NEW YORK - Na Wall Streetu su protekloga tjedna indeksi snažno porasli, zahvaljujući rješavanju političke zavrzlame oko daljnjeg zaduživanja američke vlade, kao i rastućim očekivanjima da će Fed u lipnju pauzirati s novim podizanjem kamatnih stopa, dok zadnji podaci s tržišta rada sugeriraju da je postignuto meko prizemljenje najvećeg svjetskog gospodarstva.
Dolar oslabio nakon tri tjedna rasta
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio nakon tri tjedna rasta
LONDON - Na svjetskim deviznim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna blago pala, nakon tri tjedna rasta, što je posljedica rastućih očekivanja da Fed u lipnju neće podići kamatne stope za novih 0,25 postotnih bodova.
Slovensko dioničko tržište od početka godine skočilo 18%
TJEDNI PREGLED LJSE
Slovensko dioničko tržište od početka godine skočilo 18%
LJUBLJANA - Slovensko tržište dionica nastavilo je napredovati pa je indeks SBITOP od ponedjeljka do petka ojačao 1,44 posto, a od početka godine gotovo 18 posto.
Zagrebačka burza: Tjedni rast indeksa, likvidnost smanjena
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Tjedni rast indeksa, likvidnost smanjena
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobexi su protekloga tjedna porasli, nakon što su završili mjesec svibanj s dobitkom za više od jedan posto, no uz smanjenu likvidnost, dok je u fokusu investitora bila dionica Podravke, kojom je ostvaren najveći promet, a cijena joj je dosegnula rekordnu razinu.
Njemački Zeleni pozivaju na veće namete privatnim zrakoplovima
STAVOVI
Njemački Zeleni pozivaju na veće namete privatnim zrakoplovima
BERLIN - Zastupnici treće po veličini stranke u njemačkom parlamentu, Zelenih, traže veće naknade za letove privatnim zrakoplovima kako bi se odrazio njihov udio u emisiji štetnog CO2.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE