GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prekinut štrajk u Adriadieselu

Prekinut štrajk u Adriadieselu
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2014 / 17:15
Autor: SEEbiz / H
KARLOVAC - Radnici Adriadiesela vratili su se danas popodne strojevima i tako do kraja sljedećeg tjedna prekinuli štrajk, što je rezultat dogovora s Nadzornim odborom čija je sjednica održana danas u Karlovcu.
Predsjednik Radničkog vijeća Vlatko Benković, koji je i član Nadzornog odbora, potvrdio je za Hinu da su se radnici vratili strojevima i prihvatili uvjet Karlovačke banke kao ulagača da se prekine štrajk kako bi u pregovorima za novi posao na ruskom tržištu imali jaču pregovaračku poziciju.

"Izašli smo u susret tom zahtjevu za opstanak firme, ali smo se jasno dogovorili da je prekid štrajka na snazi do kraja drugog tjedna, do kada očekujemo ili nove odluke o vlasništvu ili ugovore za novi posao", rekao je Benković.

Mario Bubaš, član Nadzornog odbora u ime države, koja je u vlasništvu 32,23 posto Adriadiesela, rekao je za Hinu da je stigla ponuda Karovačke banke te je Nadzorni odbor na temelju toga obećao radnicima da će se pokušati ugovoriti novi poslovi.

Na pitanje što je bit dogovora, Bubaš je odgovorio kako je to još poslovna tajna, ali će Adriadiesel uz pomoć Karlovačke banke imati neusporedivo veće izglede da dobije posao na natječaju na ruskom tržištu nego ako ne radi.

O novcu i uvjetima ne mogu još govoriti, rekao je, dodajući kako može reći da će Adriadiesel opstati ako prođu prihvaćeni plan i koncept. "Do tada je važno da se nastavi proizvoditi pa da se može isporučiti i fakturirati roba koja je pred samim završetkom, a stajala je zbog štrajka još od 6. ožujka", istaknuo je Bubaš.

Na pitanje je li i dalje riječ o ponudi koja podrazumijeva da Karlovačka banka dobije upravljačka prava nad Adriadieselom, Bubaš je odgovorio kako to više ne zovu upravljačkim pravima, nego osiguranjem.

"Mi vlasnici suglasno smo založili sve svoje vlasničke pakete da bi se Kaba za svoja ulaganja u Adriadiesel mogla naplatiti i preko dionica sadašnjih vlasnika, ako bude trebalo", rekao je.

Vlasnici Adriadiesela su Republika Hrvatska s 32,23 posto udjela, Jadranska ulaganja s 29,17 posto, Uljanik s 27,97 posto vlasništva, a suvlasnici su još grad Karlovac s 5,01 i TDM Brodosplit s 5,42 posto.

Tagovi: Adriadiesel, štrajk, Karlovačka banka, Vlatko Benković
PROČITAJ I OVO
Kataklizma na Adi Bojani
RUŠENJE
Kataklizma na Adi Bojani
ULCINJ - Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP "Ulcinjska rivijera". Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
SAVJET
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
PUTOVANJA
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
BERLIN - Europljani se više zanimaju i spremni su za putovanja u inozemstvo u idućih 12 mjeseci, posebno Nijemci, pri čemu od odredišta najviše traže visoke sigurnosne standarde i pozitivne epidemiološke slike, no i dalje se suočavaju s ograničenjima putovanja čije se ukidanje, kao i porast putovanja, očekuje s dostupnošću cjepiva.
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
SKIJANJE
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
BERN - Za Božić će se moći skijati u Švicarskoj, ali uz ograničene kapacitete, objavila je u petak vlada, dok je ona u Italiji rekla da će preko blagdana skijaške staze biti zatvorene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE