GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predstečajnu nagodbu traži i KK Zadar

Predstečajnu nagodbu traži i KK Zadar
NAGODBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2013 / 16:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Među nekoliko tisuća tvrtki koje su do sada Financijskoj agenciji (Fina) predali prijedlog za pokretanje postupka predstečajne nagodbe je i Košarkaški klub Zadar d.d., koji u prijedlogu Fini navodi da duguje više od 10 milijuna kuna.
KK Zadar je prijedlog Fini predao početkom veljače ove godine, kada su i nastupili uvjeti za pokretanje postupka predstečajne nagodbe tog dioničkog društva s 20 zaposlenika.

Uz izjavu da eventualna sklopljena nagodba neće utjecati na tražbine radnika, prijedlogu je priložena i preslika prijave u sudski registar Odluke Uprave o povećanju temeljnog kapitala KK Zadra od 31. siječnja ove godine, i to s dotadašnjih 6 milijuna kuna, na 44,6 milijuna kuna. Povećanje temeljnog kapitala, stoji u tom dokumentu, provedeno je pretvaranjem tražbina u uloge te izdavanjem 154.526 novih dionica.

Tako su, pretvaranjem tražbina u vlasnički udio, u vlasničku strukturu KK Zadra d.d. ušli Grad Zadar, Tankerska plovidba, Tankerkomerc, Tvornica kruha Zadar i tvrtka Marine Dalmacija iz Zadra.

Grad Zadar je za više od 32,9 milijuna kuna stekao 131.814 novoizdanih dionica, što čini 73,8 posto. Tražbine Tankerske plovidbe iznosile su 4,02 milijuna kuna, a 'pretvorene' su u 16.080 dionica (9 posto), tražbine Tankerkomerca, od 844 tisuća kuna u 3.376 dionica (1,89 posto), dok je tvrtka Marine Dalmacije za svojih 710 tisuća kuna potraživanja dobila 2.840 dionica (1,59 posto). Za 104 tisuća kuna duga Tvornica kruha Zadar stekla je pak 416 novoizdanih dionica KK Zadra (0,23 posto).

Prije otvaranja postupka predstečajne nagodbe, Nagodbeno vijeće Fine pozvalo je KK Zadar da zakonom propisanim dokumentima dopuni svoj zahtjev, a početkom ožujka je donijelo i rješenje o privremenoj mjeri, po kojoj Fina mora na 30 dana obustaviti postupke ovrhe i osiguranja pokrenute nad KK Zadrom.

Uz ostalo, KK Zadar je tražio i produljenje roka za dostavu potrebnih dokumenata, a u zamolbi se navodi kako se produljenje roka traži "s uvjerenjem da će se u konkretnom slučaju iznaći i način rješavanja nelikvidnosti dužnika s ciljem nastavka njegovog poslovanja, a ne njegove likvidacije".
Tagovi: KK Zadar, predstečajna nagodba, Tankerska plovidba, Grad Zadar, Tankerkomerc, Marina Dalmacija
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku ovaj vikend ušlo 93.000 putnika, daleko manje nego rekordne 2019.
POČETAK SEZONE
U Hrvatsku ovaj vikend ušlo 93.000 putnika, daleko manje nego rekordne 2019.
ZAGREB - S prvim pravim ljetnim vikendom stigao je i toliko očekivani val turista. U Hrvatskoj ih je trenutačno oko 290 tisuća, među kojima 250 tisuća inozemnih. Više od pola boravi ih u Istri i na Kvarneru, najviše Nijemaca, Slovenaca, Austrijanaca, Čeha i Poljaka.
Britanski turoperatori u srijedu će danom akcije pozvati vladu da olakša putovanja
PUTOVANJA
Britanski turoperatori u srijedu će danom akcije pozvati vladu da olakša putovanja

LONDON - Britanske aviokompanije i turoperatori planiraju „dan akcije“ za srijedu čime bi vladu koja obeshrabruje putovanja Britanaca u popularne destinacije, a među njima je i Hrvatska, pritisnuli da ublaži ograničenja prije vrhunca sezone godišnjih odmora.

Snažan lipanjski rast na Kvarneru daje nadu u dobru turističku sezonu
DOBRE NAZNAKE
Snažan lipanjski rast na Kvarneru daje nadu u dobru turističku sezonu
RIJEKA - Ljeto koje će i kalendarski početi u ponedjeljak te sve bolja epidemiološka situacija u Hrvatskoj i više su nego dobar nagovještaj obećavajuće turističke sezone koja se, sudeći po velikom broju vozila na graničnim prijelazima, polako zahuktava.
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
OPTIMIZAM
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
SPLIT - Najave za špicu sezone zasad su fenomenalne - u velikim hotelskim lancima čak i bolje nego za rekordnu 2019. godinu.
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
TURIZAM
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
PODGORICA – Prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO), u Crnoj Gori trenutno boravi 35.000 turista, što je 60 odsto nego u istom periodu 2019. godine, saopštio je danas crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE