GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predstavljen roman Krešimira Butkovića "Fifty - fifty"

Predstavljen roman Krešimira Butkovića
ROMANI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2014 / 09:43
Autor: ;i:3;s:10:
ZAGREB - Autobiografski roman Krešimira Butkovića ''Fifty -fifty" predstavljen je večeras u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.O romanu su govorili u ime nakladnika Silvano Frančišković, publicist i novinar Slavko Rako te autor, a predstavljanje je vodila novinarka Nataša Kolbas Kraljević.

Na predstavljanju je istaknuto kako je Butković u vremenima opće depresije uspješno i duhovito progovorio o vlastitom iskustvu stradavanja, koje mu je promijenilo život. U ovoj humorom prožetoj autobiografiji, kako su ocijenili predstavljači, autor nesebično daje sebe i govori o svom odrastanju, trenutku stradavanja, rehabilitacije i izlaska iz depresije.

Predgovor romanu napisao je književnik Branko Čegec koji podsjeća kako je u Butkovićevevoj romansiranoj autobiografiji vrlo malo fikcije, jer mu je stvarnost neprestano oduzimala prostor mašti. U Butkovićevu slučaju najprije se dogodila nesreća nakon koje počinje njegova borba za život, napomenuo je dodavši kako je knjiga svjedočenje o jednom životu koji je iz idiličnoga djetinjstva odjednom utonuo u traumu, kojom se bilo moguće othrvati jedino iznimnom voljom, snagom i hrabrošću.

Publicist Hrvoje Hodak, kako je nakladnik istaknuo, smatra da je riječ o vrhunskoj prozi lišenoj svakoga patetiziranja, ali i o djelu koje je ujedno terapeutski priručnik s iskustvenim poučkom o smislu života.

Roman "Fifty-fifty" (375 str.) objavila je riječka Naklada Uliks.

Krešimir Butković (1973.) u Zagrebu. Objavio je do sad dvije knjige pjesama: Šetnja života i Krug dana. Književne radove počeo je objavljivati u Hrvatskom književnom zborniku ''Ognjište''. Pisao je kolumne, recenzije i kritike, a aktivan je i na polju promicanja prava osoba s invaliditetom.

Tagovi: Krešimir Butković, Fifty-fifty, Slavko Rako, Hrvoje Hodak, Naklada Uliks
PROČITAJ I OVO
Nautika u srpnju dosegla 75 posto lanjskih dolazaka
VRLO DOBRO
Nautika u srpnju dosegla 75 posto lanjskih dolazaka
ZAGREB - Kako sezona odmiče, hrvatska nautika bilježi sve bolje rezultate, naročito u srpnju. Ako isključimo podatke o mini kruzerima, ukupan pad od početka godine iznosi 59 posto, dok je u sedmom mjesecu zabilježen pad od samo 25 posto.
Španjolski restoran uveo aplikaciju virtualnog konobara
BIZARNO
Španjolski restoran uveo aplikaciju virtualnog konobara

MADRID - Restoran na španjolskoj obali odlučio se na novu mjeru borbe protiv koronavirusa uvodeći aplikaciju virtualnog konobara kako bi smanjio kontakte s osobljem i rizik zaraze.

Morgan Stanley upozorava: Investitori nisu spremni na ovu promjenu
UPOZORENJE
Morgan Stanley upozorava: Investitori nisu spremni na ovu promjenu
NEW YORK - Inflacija je više od desetljeća niža od želja monetarnih vlasti. Na primjer, u eurozoni, iznosila je samo 0,4% u srpnju (na godišnjoj razini).
Pula u srpnju dosegnula gotovo polovicu lanjskog prometa
SOLIDNO
Pula u srpnju dosegnula gotovo polovicu lanjskog prometa
PULA - Za nama je udarni turistički vikend kada je u Istru ušlo više od 116 tisuća turista, a na Poluotoku ih trenutno boravi gotovo dvjesto tisuća.
Zlato na novom rekordu
UZLET
Zlato na novom rekordu
LONDON - Cijene zlata dohvatile su jutros novi rekord na poticajjima slabijeg dolara i padajućih obvezničkih prinosa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE