GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pozitivna ocjena EK-a za hrvatski strateški plan za poljoprivredu

Pozitivna ocjena EK-a za hrvatski strateški plan za poljoprivredu
POLJOPRIVREDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2022 / 10:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Europska komisija (EK) pozitivno je ocijenila hrvatski plan provedbe zajedničke poljoprivredne politike, priopćilo je u petak Ministarstvo poljoprivrede.

EK je u svojim opažanjima na hrvatski Strateški plan za provedbu zajedničke poljoprivredne politike pozitivnim ocijenio planirano povećanje izdataka za prijenos znanja i inovacija, za dobrobit životinja i zaštitu šuma, napore za privlačenje i zadržavanje mladih poljoprivrednika, dok smatra kako je potreban veći iskorak u raspodjeli izravnih plaćanja te da bi plan trebao biti ambiciozniji po pitanju okolišnog i klimatskog doprinosa, izvijestili su iz ministarstva.

Hrvatska je nacrt Strateškog plana dostavila EK-u u predviđenom roku, do 31. prosinca 2021., a EK je svoje komentare dostavila 31. ožujka ove godine u obliku pisma opažanja.

Pismo opažanja poslano je i drugim državama članicama koje su na vrijeme predale svoje strateške planove, u istovjetnom obliku i strukturi. Može se primijetiti da su neka opažanja "horizontalna" i upućena svim zemljama, navode iz Ministarstva.

Napominju i kako su svoje opće preliminarne odgovore na opažanja EK dostavili 21. travnja, u zadanom roku od tri tjedna.

Ističu kako je riječ o nastavku tzv. "strukturiranog dijaloga" s predstavnicima EK, koji traje tijekom svih faza izrade strateškog plana.

Riječ je o standardnoj proceduri koja se odnosi na sve države članice EU-a, a opažanjima je, između ostalog, cilj provesti tehničko ujednačavanje svih planova, u svrhu praćenja napretka i ostvarenja definiranih ciljeva na EU razini, pojasnili su iz Ministarstva.

Finalna verzija Strateškog plana 2023.-2027., kako navode, bit će poslana u EK na odobrenje nakon što se finalizira proces izmjene Plana, sukladno zaprimljenim komentarima, rezultatima dovršene ex-ante analize te konzultacijama s ključnim dionicima u sektoru.

Tagovi: hrvatski strateški plan za poljoprivredu, Europska komisija
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE