GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pozaić: Hrvatski narod mora u novoj Oluji svrgnuti komuniste s vlasti

Pozaić: Hrvatski narod mora u novoj Oluji svrgnuti komuniste s vlasti
IDEJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2013 / 17:35
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB - I ranije su pojedini predstavnici katoličkog klera oštro kritizirali Vladi Zorana Milanovića. Ali, nitko od njih nije dosad iznio tako radikalnu i sustavnu političko-vjersku, antivladinu platformu kao pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić na skupu kontra uvođenja zdravstvenog odgoja pod naslovom »Jovanovićev zakon o spolnom odgoju u školama je poguban«.
U prostoriji Tribine grada Zagreba, u prisustvu dvjestotinjak ljudi, koliko i stane u tu dvoranu, Pozaić je bez ikakve zadrške aktualnu Vladu uspoređivao s nacistima, nazivao ih komunistima i drugovima, prijetio lustracijom, ali i pozivao narod na samoorganiziranje protiv vlasti.

– Nacizam je došao na vlast putem demokratskih izbora, no onda su zlorabeći legitimitet za dobijeni mandat, zaveli diktaturu, a dalje je poznato. Treba li uopće upozoravati na sličnost s komunistima danas u Hrvatskoj?

Navodno demokratska vlast u Hrvatskoj ili, kako je rekao sisački biskup Košić, odnarođena vlast uspostavljena je nakon izbora i hvasta se da je dobila mandat za svoju ideologiju. Poznato je, za uspješnu manipulaciju potrebno je stvoriti bezličnu masu, društvo bez svijesti i identiteta. Neokomunistički program je kulturna, antropološka revolucija. Budući su roditelji i vjeronauk zakazali u odgoju, tako zbori ministar Jovanović, treba uvesti – režimski odgoj. Pod krinkom zdravstvenog odgoja nameće se program indoktrinacija ideologijom homoseksualizma, erotizacije i seksualizacije djece najmlađe dobi, analizirao je Pozaić prirodu Milanovićeve vlade i razloge uvrštanja u školski program zdravstvenog odgoja.

– Svi mi ovdje okupljeni već smo dio odgovora i utemeljene nade za budućnost. I mi smo u povorci naših slavnih generala Ante i Mladena. Mi smo za hrvatsku državu, državu ponosa, časti i dostojanstva. Hrvatskoj je potrebna nova Oluja, Hrvatskoj je potrebna lustracija, poručio je Pozaić i za to dobio buran, dugotrajan pljesak prisutnih.

– Kod nas 45 posto birača izađe na izbora, a 30 posto od njih glasuje za komuniste i oni pobijede jer izborni zakon je takav da im odu glasovi beznačajnih stranaka. I onda mnogi govore, ja njih nisam birao. A tko ih je birao? Prepuštanje odgovornosti drugima je zločin, a to se u Hrvatskoj događa na izborima i tako se formira Vlada. Što se može učiniti? Primjer neka bude ono što su napravili branitelji prije presude Gotovini i Markaču, okupili su se i nisu posustajali. Kad se narod organizira, onda im pristupaju kardinal i biskupi. Vrijeme je samosvjesti svakog čovjeka, svakog Hrvata i njegove odgovornosti za budućnost lijepe naše domovine, zaključio je Pozaić.

U publici je bio Stjepan Adanić , predsjednik HDZ-ovog Odbora za obitelj. U jednom je trenutku ustao kako bi se solidarizirao s prisutnima protiv zdravstvenog odgoja.

– HDZ je apsolutno protiv tog odgoja jer je on protivan svjetonazoru hrvatskog katoličkog bića. Ako ovakav odgoj bude uveden, hrvatski narod polako će početi odumirati. Zato tražimo ukidanje 4. modula i da se uvede pravi hrvatski odgoj, istaknuo je Adanić. Neki su mu pljeskali, ali bilo je i više povika negodovanja.

- Ma, HDZ je samo jedna frakcija komunističke partije, vi ste donijeli zakon o suzbijanju diskriminacije, što se sad javljate, dobacivao je Adaniću jedan građanin. Drugi ga je, pak, upitao podržava li HDZ lustraciju.

– To nije sad tema nego spolni odgoj, izvukao se Adanić.

Na kraju je biskup sve pozvao da se suprotstave vlasti i daju joj odgovor na sve što je pokrenula nakon izborne pobjede.

Svi mi ovdje okupljeni već smo dio odgovora i utemeljene nade za budućnost. I mi smo u povorci naših slavnih generala Ante i Mladena. Mi smo za hrvatsku državu, državu ponosa, časti i dostojanstva. Hrvatskoj je potrebna nova Oluja, Hrvatskoj je potrebna lustracija, poručio je Pozaić i za to dobio buran, dugotrajan pljesak prisutnih.

www.novilist.hr

Tagovi: Valentin Pozaić, Vlado Košić, Stjepan Adanić, zdravstveni odgoj, Oluja, Ante Gotovina
PROČITAJ I OVO
EK: Do listopada tri lijeka protiv covida-19
LIJEKOVI
EK: Do listopada tri lijeka protiv covida-19
BRUXELLES - Europska komisija predstavila je u srijedu strategiju za razvoj lijekova protiv covida-19 koja predviđa odobrenje tri lijeka do listopada ove godine, s mogućnošću da još dva budu odobrena do kraja godine.
Hanfa: Upravitelj platforme Platime.hr mora surađivati u postupcima nadzora
STAVOVI
Hanfa: Upravitelj platforme Platime.hr mora surađivati u postupcima nadzora

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) stajališta je da tvrtka Plati me d.o.o. sa svojom internetskom platformom Platime.hr i poslovnim modelom nije subjekt nadzora Hanfe, no kao upravitelj platforme dužno je surađivati u postupcima regulatornog nadzora, izvijestili su u četvrtak iz Hanfe.

Cijene hrane u travnju na najvišoj razini u gotovo sedam godina
HRANA
Cijene hrane u travnju na najvišoj razini u gotovo sedam godina
RIM - Cijene hrane u svijetu porasle su u travnju na najvišu razinu od svibnja 2014. godine, potaknute poskupljenjem šećera, objavila je u četvrtak agencija Ujedinjenih naroda za hranu FAO.
Brojke iz travnja ipak daju razloga za turistički optimizam
SIGNALI
Brojke iz travnja ipak daju razloga za turistički optimizam
ANALIZA - Brojke su donekle ohrabrujuće, posebno s obzirom na to da čak 61,9% ostvarenih noćenja dolazi od stranih turista.
Raste potrošnja turista u Hrvatskoj
DOBRE BROJKE
Raste potrošnja turista u Hrvatskoj
ZAGREB - Pad broja dolazaka turista u RH tijekom ove i protekle sezone otegotna je okolnost za turistički sektor, ali i cjelokupno domaće gospodarstvo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE