GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potrošnja piva u Srbiji pala za trećinu od 2008.

Potrošnja piva u Srbiji pala za trećinu od 2008.
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2015 / 10:15
Autor: SEEbiz / Blic
BEOGRAD - U Srbiji je došlo do velikog smanjenja potrošnje piva, čija upotreba je manja za 33 odsto u odnosu na 2008. godinu, izjavio je Tanjugu generalni direktor Apatinske pivare Dragan Radivojević.
Potrošnja piva 2008. godine iznosila je šest miliona hektolitara godišnje, dok je prošle godine cela pivarska industrija u Srbiji prodala oko četiri miliona hektolitra, naveo je Radivojević. On je ukazao da se sa sličnim problemom suočavaju i neke druge kompanije u Srbiji koje se bave proizvodnjom i prodajom sličnih proizvoda.

"To smanjenje je rezultat pada kupovne moći građana koji nemaju dovoljno novca da zadovolje svoje potrebe", kazao je Radivojević.

On je ukazao da, osim ekonomske krize i pada životnog standarda, na smanjenje potrošnje piva, utiče i to što se mladi, koji najviše konzumiraju pivo, iseljavaju iz zemlje i što imamo problem i sa starosnom strukturom stanovništva.

Uz to je i velika nezaposlenost kod mladih, što je dodatan problem ne samo za pivarsku industriju, već i za ostale privredne grane i celu zemlju, istakao je Radivojević. On je kazao i da se kod nas sve više prodaje jeftinije pivo, čija cena je inače opala za šest meseci ove godine oko četiri procenta.

To je veliki problem pivarske industrije, zbog čega pivare imaju lošije finansijske rezultate nego ranijih godina. Reč je o fundamentalnoj promeni u pivskoj industriji Srbije, istakao je direktor Apatinske pivare.

Radivojević je naveo da i ostale zemalje regiona zbog krize imaju pad prodaje piva, ali je on daleko manji nego u Srbiji i iznosi između pet i sedam odsto.

Tagovi: potrošnja piva u Srbiji, Apatinska pivara, Dragan Radivojević, pivo
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potonuo 25 posto ispod rekordne razine
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo 25 posto ispod rekordne razine
NEW YORK - Bitcoin (a s njim i gotovo sve kriptovalute) prošli je tjedan prošao korekciju. Prethodni je vikend vrijedio 58 tisuća dolara (dvostruko više nego prilikom ulaska u 2021), cijena je u petak pala na dobrih 44 tisuće dolara.
Novi uzlet dionica GameStopa
SNAŽAN RAST
Novi uzlet dionica GameStopa
NEW YORK - Ovoga tjedna ponovno velika uzbuđenja oko dionica GameStopa.
Prinosi na američke obveznice govore da ulazimo u opasna vremena
OBVEZNICE
Prinosi na američke obveznice govore da ulazimo u opasna vremena
NEW YORK - U četvrtak je raženi prinos na američku desetogodišnju obveznicu, koja utječe na sve kreditne aktivnosti (uključujući hipotekarne kredite), porastao na 1,6 posto, što negativno utječe na rizična ulaganja.
Dolar ojačao prema košarici valuta nakon dva tjedna pada
TJEDNI FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta nakon dva tjedna pada
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna porasla, nakon dva tjedna pada, zahvaljujući rastu prinosa na američke državne obveznice i oštrom padu najvećih svjetskih burzi.
Svjetska tržišta: Oštar pad indeksa, ulagači strahuju od inflacije
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Oštar pad indeksa, ulagači strahuju od inflacije
NEW YORK - Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica oštro pale, što je posljedica pritiska na tehnološki sektor i strahovanja ulagača da rast prinosa na državne obveznice najavljuje jačanje inflacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE