GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Posustalo trgovanje na Beogradskoj berzi, indeksi crveni

Posustalo trgovanje na Beogradskoj berzi, indeksi crveni
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2020 / 22:10
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su dodatno oslabili danas, a investiciona aktivnost na tržištu akcija je gotovo usahla, što ilustruje podatak o ukupnom prometu koji je iznosio samo 6,2 miliona dinara (52,9 hilajda evra).

Oba indeksa su izgubila po 0,1 odsto vrednosti, pri čemu je BELEX15 zaključen na nivou od 801,82 poena, a BELEXlajn na 1.724,35 poena.

Nijedna akcija kojom je trgovano na Regulisanom tržištu nije zabeležila rast, kao ni sedmocifren promet.

Najtrgovanija je bila valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna sa iznosom od nepunih 0,4 miliona dinara po ceni od 3.340 dinara, koja je pretrpela zanemaljivu negativnu korekciju.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas se zadržao na nivou od 13.800 dinara, uz realizaciju nešto veću od 0,1 milion dinara.

Naftna industrija Srbije je pala za pola procenta na 743 dinara i istrgovana je za 0,1 milion, a identičan promet je imala Valjaonica bakra Sevojno po nepromenjenoj ceni od 2.940 dinara.

Jedino je na MTP tržištu zabeležen sedmicifren promet akcija preduzeća „Termika-Beograd", u vrednosti 5,1 milion dinara po istoj ceni kao na prethodnom trgovanju od 4.400 dinara.

Strani investitori su bili danas prilično uzdržani, tako da je njihov udeo u ukupnom prometu na tržištu akcija iznosio tek 1,59 odsto, i to u kupovini 3,19 procenata dok u prodaji nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Messer Tehnogas, Impol Seval
PROČITAJ I OVO
Dionice Porschea ulaze u njemački burzovni indeks DAX
INDEKSI
Dionice Porschea ulaze u njemački burzovni indeks DAX
FRANKFURT - Frankfurtska burza objavila je u utorak da će u indeks kompanija s najvećom tržišnom kapitalizacijom do Božića uvrstiti njemačkog proizvođača sportskih automobila Porsche.
Tankeri se redaju dok čekaju prolaz kroz Bospor
GUŽVA
Tankeri se redaju dok čekaju prolaz kroz Bospor
ANKARA - Najmanje 20 tankera iz crnomorskih luka čeka u turskim vodama na ulazak u Sredozemno more, dok njihovi vlasnici pokušavaju ispuniti nova pravila osiguranja uoči stupanja na snagu odluke skupine G7 o ograničenju cijene ruske nafte, rekli su izvori u industriji.
EU uskoro zabranjuje uvoz proizvoda koji pridonose deforestaciji
REGULATIVA
EU uskoro zabranjuje uvoz proizvoda koji pridonose deforestaciji
BRUXELLES - Pregovarači Europskog parlamenta i Vijeća EU-a postigli su u utorak ujutro politički dogovor o zakonu koji zabranjuje uvoz proizvoda u EU nastalih deforestacijom šuma.
Zagrebačka burza: Blagi uspon indeksa, u fokusu Valamar Riviera
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Blagi uspon indeksa, u fokusu Valamar Riviera
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su Crobex indeksi blago ojačali, nakon jučerašnjeg pada, uz nešto veći promet, a u fokusu investitora bila je dionica Valamar Riviere.
Azijska tržišta: Blagi pad indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Blagi pad indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica u utorak pale, kao i na Wall Streetu dan prije, no blago jer podršku tržištima pružaju vijesti o popuštanju restriktivnih covid mjera u Kini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE