GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Posustalo trgovanje na Beogradskoj berzi, indeksi crveni

Posustalo trgovanje na Beogradskoj berzi, indeksi crveni
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2020 / 22:10
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su dodatno oslabili danas, a investiciona aktivnost na tržištu akcija je gotovo usahla, što ilustruje podatak o ukupnom prometu koji je iznosio samo 6,2 miliona dinara (52,9 hilajda evra).

Oba indeksa su izgubila po 0,1 odsto vrednosti, pri čemu je BELEX15 zaključen na nivou od 801,82 poena, a BELEXlajn na 1.724,35 poena.

Nijedna akcija kojom je trgovano na Regulisanom tržištu nije zabeležila rast, kao ni sedmocifren promet.

Najtrgovanija je bila valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna sa iznosom od nepunih 0,4 miliona dinara po ceni od 3.340 dinara, koja je pretrpela zanemaljivu negativnu korekciju.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas se zadržao na nivou od 13.800 dinara, uz realizaciju nešto veću od 0,1 milion dinara.

Naftna industrija Srbije je pala za pola procenta na 743 dinara i istrgovana je za 0,1 milion, a identičan promet je imala Valjaonica bakra Sevojno po nepromenjenoj ceni od 2.940 dinara.

Jedino je na MTP tržištu zabeležen sedmicifren promet akcija preduzeća „Termika-Beograd", u vrednosti 5,1 milion dinara po istoj ceni kao na prethodnom trgovanju od 4.400 dinara.

Strani investitori su bili danas prilično uzdržani, tako da je njihov udeo u ukupnom prometu na tržištu akcija iznosio tek 1,59 odsto, i to u kupovini 3,19 procenata dok u prodaji nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Messer Tehnogas, Impol Seval
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE