GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poslanička kartica donosi mnoge privilegije

Poslanička kartica donosi mnoge privilegije
PRIVILEGIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2013 / 09:07
Autor: SEEbiz / Večernje Novosti
BEOGRAD - Poslanicima Skupštine Srbije plaćen je benzin, stan, službeni telefon, vozač, imaju besplatne avionske karte, putarine, a imaju i platu veću od 100.000 dinara.

U tim "privilegijama" uživaju samo ministri i poslanici, a ko kakve olakšice ima zavisi od toga da li je zauzeo ”fotelju” u Nemanjinoj ili na Trgu Nikole Pašića.

Kako je rekao šef vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović, premijer i svi ministri, dok su na funkciji, imaju na raspolaganju automobil i vozača 24 sata dnevno: 
"Članovi Vlade imaju pravo na mobilne telefone i mesečno mogu da potroše najviše 5.000 dinara. Ministri policije i vojske imaju obezbeđenja, a mogu ga dobiti i drugi ukoliko MUP proceni da postoji bezbednosni rizik. Mogu da uposle do tri savetnika i putuju besplatno redovnim avionskim linijama, ukoliko je to jeftinije od korišćenja vladine letelice. Oni koji nisu iz Beograda mogu da dobiju stan na korišćenje", rekao je on. 

Predsednik Administrativnog odbora u Narodnoj skupštini Zoran Babić kaže za Novosti da su oni ukinuli samo isplatu dnevnica i korišćenje službenih telefona. 

"Parlamentarcima koji žive najmanje 30 kilometara izvan Beograda za dolaske na sednice plaćamo benzin, dok onima koji dolaze vozom ili autobusom refundiramo karte. Plaćamo im i parking ukoliko ne postoji slobodno mesto na platou ispred Skupštine, a poslanici iz unutrašnjosti dobijaju naknade za odvojeni život (40 odsto prosečne plate u Srbiji) i stanarinu (35.000 dinara) ukoliko to zatraže", ističe Babić. 

Lepe privilegije imaju i nekadašnji šefovi države. Osim počasne titule "bivši predsednik", imaju i pravo na platu, kancelariju, savetnika i sekretara, službeni automobil i obezbeđenje godinu dana po prestanku mandata ili duže ukoliko je to potrebno.

Tagovi: poslanici, ministri, privilegije
PROČITAJ I OVO
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
INVESTICIJE
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
LOS ANGELES - Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi su danas pali i promet i indeksi, nakon kratkotrajnog oporavka zabeleženog u sredu.
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.
ODLUKE
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.

ZAGREB - Na ovotjednoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe donesena je odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020. godinu.

Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladalo negativno raspoloženje među investitorima, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše na udaru su se našle turističke dionice.
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
RANGIRANJA
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
CAVTAT - Europska organizacija European Best Destinations (EBD) i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE