GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Posezona u kampovima nikad bolja

Posezona u kampovima nikad bolja
KAMPOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Posezona u našim kampovima koji čine četvrtinu turističkog smještaja - unatoč crvenoj boji na Covid karti nikada u povijesti nije bila ovako dobra. Ozračje u nekim kampovima u Istri - i prema popunjenosti i prema vremenskim prilikama - više podsjeća na kasno proljeće.

Nevjerojatna slika u Funtani na zapadu Istre, primjerenija više za rujan, a ne za sredinu jeseni .

'Idemo malo uokolo, malo se, kupamo. Idemo do grada biciklom', rekao je Stevo iz Slovenije za HRT.

S tisuću i petsto gostiju kamp je napola pun. Najviše je Nijemaca, uglavnom cijepljenih ili s preboljenim Covidom.

'U Njemačkoj su postrožili mjere, a mi smo, kao i dosad - odlučili doći ovdje. Osoblje je ljubazno, hrana izvrsna', poručila je Manuela iz Njemačke.

'U Njemačkoj je sve strože, nije kao ovdje', dodao je Mathias iz Njemačke.

'Većinom je bio veći udio mobilnih kućica, a manji udio samoga kampa, a ove zime imamo veći udio samoga kampa, parcela.Čak su i najave za kasnu jesen i za zimu vrlo dobre', kazao je direktor kampova, Valamar Bruno Radoš.

U Njemačkoj je, od početka korona krize, prodaja kamping vozila narasla za četrdeset posto. Želja za osamom, slobodom i blizina odredišta, sve je to utjecalo na dobru popunjenost i kampa na jugu Istre, koji osobito vole surferi.

'U Nizozemskoj je već hladno, a djeca imaju školske praznike pa je bilo logično doći ovdje. Ne možemo se kupati, ali obilazimo povijesna središta, u kampu surfamo i kartamo', kazao je Rustam, Nizozemska.

Ovdje je rujan premašio onaj rekordni za pedeset posto. Mnogi su produljili kampiranje i na listopad.

'Tako da smo od 10. listopada na nekim brojevima od 500-600 osoba dnevno, što je u biti popunjen zimski kontingent, koji imamo vezano i uz te sanitarne čvorove koji su grijani', dodao je direktor kampa Kažela, AHG Alex Živković.

Bez grijanih prostora, bazena i mini klubova za djecu - posezona ipak ne bi bila ovakva.

'Čak djeca koja ne ostaju inače sama, vole ostati ovdje s nama sama. I djeca nam se vraćaju', naglasila je animatorica Nina Putinja.

Sudeći prema porastu zanimanja mladih obitelji za kampiranjem i nadolazeća bi predsezona mogla biti iznimno uspješna u tom sektoru. Naravno, ne iznenadi li nas neki novi pandemijski val.

Tagovi: kampovi, hrvatski kampovi, Valamar Riviera, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE