" />
"> Porodica Gadafi podnosi tužbu Međunarodnom sudu u Hagu | SEEbiz.eu

Porodica Gadafi podnosi tužbu Međunarodnom sudu u Hagu

Porodica Gadafi podnosi tužbu Međunarodnom sudu u Hagu
RAT U LIBIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2011 / 11:29
Autor: SEEBiz/Agencije
PARIZ - Porodica Gadafi odlučila je  da podnese tužbu za "ratni zločin" Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu,ističući da je libijski predsednik pre šest dana ubijen u planiranoj akciji NATO, objavio je francuski radio "Evropa 1".
"Porodica će podneti tužbu za ratni zločin, jer su poznate okolnosti njegove smrti. Helikopteri NATO-a pucali su na konvoj vozila u kome se nalazio Moamer Gadafi. Taj konvoj nije predstavljao nikakvu pretnju za stanovništvo. To je, dakle, planirana akcija NATO-a", potvrdio je francuski advokat porodice Gadafi Marsel Sekaldi.

"Nakon što je ranjen u intervenciji helikoptera, završio je u užasnim uslovima u rukama varvara koji predstavljaju Nacionalni prelazni savet", rekao je advokat porodice Gadafi, koja kao još goru činjenicu ističe to da se prema telu ubijenog lidera nije postupalo s poštovanjem.

"Njegovo telo je oskrnavljeno, a islamisti skrnave tela kako onaj ko je umro ne bi mogao da dospe u raj", kaže Sekaldi.

Odluka prelaznih libijskih vlasti da Gadafijevo telo izlože u jednoj hladnjači u Misrati, kako bi građani mogli da se uvere da je mrtav i da se slikaju pored njega, izazvala je zgražavanje u svetu.

Okolnosti u kojima je ubijen bivši lider i dalje su nerazjašnjene.

Autopsija je izvršena, ali Nacionalni prelazni savjet nije još objavio rezultate.
Tagovi: Moamer Gadafi, Marsel Sekaldi
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Indeksi mešoviti na startu nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi mešoviti na startu nedelje
BEOGRAD – Početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu kapitala obeležili su mešoviti rezultati berzanskih indeksa i nevelika investiciona aktivnost, pri čemu je najviše trgovano akcijama „Dunav osiguranja“.
Morgan Stanley: Ovo su najveće glavobolje vezane uz kriptovalute
ANALITIČARI
Morgan Stanley: Ovo su najveće glavobolje vezane uz kriptovalute
NEW YORK - Bitcoin je pao za 40% od travnja, a to više nije zbog njegove korelacije s tržištima dionica, piše Morgan Stanley u istraživačkom izvješću od 12. svibnja.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Institut IGH dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Institut IGH dobitnik dana
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u opreznom trgovanju u ponedjeljak Crobex indeksi su kliznuli 0,2 posto, prateći tako smjer europskih burzovnih indeksa, a pritom je u fokusu investitora bila dionica HPB-a, jedina s milijunskim prometom.
Rat u Ukrajini mogao bi potaknuti glad širom svijeta
UPOZORENJE
Rat u Ukrajini mogao bi potaknuti glad širom svijeta
BERLIN - Egipat, Kenija, Južni Sudan, Libanon i mnoge druge zemlje ovise izravno ili neizravno o ruskom i ukrajinskom izvozu, pa bi rat u Ukrajini mogao potaknuti glad i izbjegličke valove širom svijeta, a posebno u siromašnim zemljama, objavila je njemačka humanitarna organizacija Welthungerhilfe.
Bloomberg: ECB će ove godine tri puta podići svoje kamatne stope
KAMATNE STOPE
Bloomberg: ECB će ove godine tri puta podići svoje kamatne stope
NEW YORK - Europska središnja banka (ECB) povećat će svoje kamatne stope tri puta ove godine kako bi ugušila inflaciju, kažu ekonomisti u anketi Bloomberga, koji svoje stavove temelje na sve većem mišljenju među kreatorima politike ECB-a da je potrebno hitno djelovati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE