GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poreč ostvario milijunto noćenje u ovoj godini

Poreč ostvario milijunto noćenje u ovoj godini
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 16:51
Autor: SEEbiz / H
POREČ - Poreč je s jučerašnjim danom ostvario milijunto turističko noćenje u ovoj godini, što je 22 dana ranije nego lani, te rekord u broju gostiju na dan s obzirom da trenutno u gradu boravi 28 tisuća gostiju, izvijestili su u utorak iz Grada Poreča temeljem podataka iz sustava eVisitor.

Od 1. siječnja do 26. srpnja ove godine na području Turističke zajednice grada Poreču ostvareno je 1.009.731 noćenja, što predstavlja povećanje od 80 posto u odnosu na 2020. godinu. U usporedbi s 2019. godinom to je 57 posto ostvarenih noćenja, navodi se u priopćenju.

Od početka godine do jučer ostvareno je 184.345 turističkih dolazaka, što je povećanje od čak 95 posto u odnosu na 2020. godinu te 57 posto dolazaka u odnosnu na 2019. godinu, podatci su Grada Poreča.

Na porečkom su području najbrojniji turisti iz Njemačke, s više od četvrtine (26 posto) ukupnih noćenja. Slijede gosti iz Austrije koji u ukupnim noćenjima imaju udio od 17 posto, potom Slovenije 11 posto, domaći turisti s udjelom od devet posto, a potom turisti iz Češke (šest posto) te Poljske (četiri posto), itd.

Prema vrstama smještajnih objekata, najviše je noćenja ostvareno u hotelskom smještaju (udio od 53 posto), slijede objekti u domaćinstvu (25 posto), kampovi (12 posto), nekomercijalni smještaj odnosno kuće i stanovi za odmor (šest posto) te ostali objekti za smještaj (s udjelom u ukupnim noćenjima od pet posto).

"Održimo li nisku incidenciju, destinacija Poreč bi mogla realizirati do 65 posto turističkog prometa od 2019. godine. Time bi realizirali predviđeni proračun i nesmetano mogli ući u sljedeću kalendarsku godinu te pripremiti sezonu 2022. Poreč i sve destinacije u Istri se svim snagama bore za uspješnu turističku sezonu, strogo poštujući mjere okupljanja, kao i provođenjem predviđenog testiranja u destinaciji", istaknuli su iz Grada Poreča.

Napominju i kako su sve velike projekte koji okupljaju više tisuća ljudi odgodili za iduću godinu i time turizmu dali šansu za produžetak sezone.

"Od ključne je važnosti pridržavanja protuepidemijskih mjera i preporuka jer je upravo pozicioniranje Istre i Hrvatske kao sigurne destinacije ključno za nesmetan nastavak turističke sezone", poručio je u priopćenju direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik.

Tagovi: Poreč, austrijski turisti, slovenski turisti, srpski turisti, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE