GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poljoprivrednicima dosad isplaćeno 6,8 milijardi kuna poticaja

Poljoprivrednicima dosad isplaćeno 6,8 milijardi kuna poticaja
POTICAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2020 / 13:07
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u ovoj je godini, zaključno s 30. studenim, isplatila 6,8 milijardi kuna korisnicima svih mjera i programa, a do kraja godine očekuje se ukupna isplata od sedam milijardi kuna, objavili su u utorak iz Ministarstva poljoprivrede.

Od dosad isplaćenih 6,8 milijardi kuna, 3,1 milijarda kuna odnosi na mjere ruralnog razvoja, gotovo 3,1 milijarda kuna na izravna plaćanja, a 84,5 milijuna na isplate iz "vinske" omotnice. Za program shema školsko voće je utrošeno 8,5 milijuna, a 2,7 milijuna kuna za program školsko mlijeko.

Pčelarima je kroz njihovu omotnicu isplaćeno 14,8 milijuna, iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo isplaćeno je 183,7 milijuna kuna, a za dodatne nacionalne potpore iz državnog proračuna izdvojeno je 299 milijuna kuna, navode iz Ministarstva.

U priopćenju se prenosi izjava ministrice poljoprivrede Marije Vučković koja je naglasila kako je "u godini obilježenoj izvanrednim okolnostima izazvanima širenjem bolesti covid-19 Agencija za plaćanja maksimalno upregnula sve svoje kapacitete, kako bi podržala i dodatno potaknula domaće proizvođače".

Vučković je zahvalila zaposlenicima Agencije na vrijednom radu u korist svih hrvatskih poljoprivrednika, ribara, prerađivača, šumara i drugih koji, unatoč zahtjevnoj godini, proizvode i više i produktivnije.

Iz Ministarstva navode kako je, usporedbe radi, prije pet godina u Agenciji radilo 725 djelatnika i poljoprivrednicima je isplaćeno 4,3 milijarde kuna.

Danas u Agenciji radi 750 djelatnika koji obavljaju poslove kontrola na terenu, objavljuju natječaje, sudjeluju u izradi programa i pravilnika, obrađuju prijave, rade tehničke i ekonomske analize, odgovaraju Europskoj Komisiji, odgovorni su za funkcioniranje, nadogradnju i održavanje informacijskih sustava za više od 110 tisuća korisnika, a do kraja ove godine očekuje se ukupna isplata od 7 milijardi kuna.

Tagovi: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, poljoprivreda, Marija Vučković, hrvatska poljoprivreda
PROČITAJ I OVO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
PORAZNO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
ZAGREB - Više od polovice maslinovih ulja koja se na hrvatskom tržištu prodaju kao ekstradjevičanska ne odgovaraju deklaraciji ekstradjevičanskih, alarmantni su podaci Državnog inspektorata, čiji su inspektori u lanjskoj godini uzorkovali i analizirali kvalitetu, sljedivost, senzorska svojstva i autentičnost 25 takvih ulja.
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
ANALITIČARI
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
NEW YORK - Što se tiče korelirane imovine, analitičari su se klonili usporedbe zlata izravno s bitcoinima. Ali primijetili su vrlo snažnu korelaciju između bitcoina i neplemenitih metala - bakra, kositra, cinka - koji se od listopada neprestano kreću prema gore.
Beogradska berza: Komercijalna banka najtrgovanija, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Komercijalna banka najtrgovanija, indeksi mešoviti
BEOGRAD - Trgovanje akcijama Komercijalne banke doprinelo je danas porastu ukupnog prometa na Beogradskoj berzi u odnosu na utorak, dok su BELEX indeksi završili tgovanje s mešovitim rezultatima.
Yellen: Razmišljamo o digitalnom dolaru
OPCIJE
Yellen: Razmišljamo o digitalnom dolaru
NEW YORK - Digitalni dolar mogao bi biti dobro rješenje za Amerikance koji nemaju pristup bankovnim računima ili sistemima za olakšano plaćanje. To je rekla Janet Yellen, američka ministrica financija.
Zagrebačka burza: Odlični rezultati podigli Končar EI i Petrokemiju
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Odlični rezultati podigli Končar EI i Petrokemiju
ZAGREB - Nešto bolji promet i rast indeksa obilježili su srijedu na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE