GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Policija istraživala kontakte Vlade Dominića i Zdravka Mamića

Policija istraživala kontakte Vlade Dominića i Zdravka Mamića
KONTAKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2015 / 23:14
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Na poticaj Državnog odvjetništva ravnatelj policije Vlado Dominić proljetos je bio pod istragom Unutarnje kontrole MUP-a. Provjeravalo se u kakvim je odnosima sa zlatarom Paškom Dodićem, u kakvima s braćom Zdravkom i Zoranom Mamićem, te je li manipulirao s natječajima i pri nabavi opreme za policiju pogodovao tvrtkama A.S. teks i Splendor tekstil.

Državno odvjetništvo obratilo se MUP-u, a ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sve je prepustio Unutarnjoj kontroli kao neovisnom tijelu.

Prijava protiv Dominića podnesena je u ožujku, a istraga je dovršena potkraj travnja kada je Državnom odvjetništvu poslano posebno izvješće. Premda se u dokumentu odaslanom na adresu glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana ističe da protiv prvog policajca Dominića nije pronađeno ništa što bi ga na bilo koji način inkriminiralo, glasine o njegovoj navodnoj sprezi s Mamićima, da su tajno snimljeni njegovi telefonski razgovori s njima, i još svakakvim "nepodopštinama" sve su učestalije, a došle su i do pojedinih članova Vlade, piše Jutarnji list.

Idu do te mjere da se tvrdi kako je sa svime upoznat i premijer Zoran Milanović, pa bi po tome ispalo da je njegova smjena pitanje dana.

Provjeravajući te optužbe doznali smo za tu predstavku. Sugovornik iz vrha policijske strukture tvrdi da se Dominića provjeravalo kao i bilo kojeg drugog policajca na čiji račun stignu bilo kakve optužbe ili prigovori. Usto napominje da je ravnatelj policije postao meta prije šest mjeseci, kada su se intenzivirale istrage u kojima su "pali" i pojedini policajci. Također nam tvrdi da je jedan od aktivnijih "informatora" o Dominiću suspendirani šef prometne policije u Ravnateljstvu koji je, zajedno s još dvojicom rukovoditelja prometne policije, pao u istrazi maloljetničke prostitucije.

Kaže da to i ne čudi jer je zbog raznih nepravilnosti u radu i zloporaba u zadnje tri godine samo iz Ravnateljstva policije, dakle s rukovodećih mjesta, izbačeno više od 80 osoba. - A sva ta razrješenja potpisuje Dominić - kaže naš sugovornik.

Više nas je, ipak, zanimao odnos s Mamićima. To više što su oba brata koja su sad pod istragom nedavno bila u Međimurju na pogrebu Dominićeva oca.

U anonimnoj prijavi protiv ravnatelja policije tvrdilo se da preko Paška Dodića dogovara poslove za tvrtke AS teks i Splendor tekstil, a da će mu Dodić koji je dobar prijatelj sa Zoranom Mamićem zauzvrat srediti posao u Hrvatskom nogometnom savezu nakon što Kukuriku koalicija izgubi vlast, a Dominić mjesto ravnatelja policije.

Unutarnja kontrola obavila je razgovor s Dominićem koji je, kako proizlazi iz zapisnika koji smo imali priliku vidjeti, rekao da je dugogodišnji prijatelj s Dodićem, te da je Dodić kum njegovoj kćeri.

Za Mamiće je rekao da ih poznaje još iz vremena kad je bio načelnik OKC-a, da se više puta susreo s njima, ali isključivo radi dogovora o osiguranju nogometnih utakmica. Nakon očitovanja ravnatelja policije, Unutarnja kontrola radila je i druge provjere, pa tako i javne nabave.

Razgovaralo se sa svim sudionicima nabave i pregledana je dokumentacija te se ispostavilo da ni tu, po ocjeni Unutarnje kontrole, nema ništa sporno.

- A što je s tvrdnjama da je ravnatelj policije snimljen u razgovoru s Mamićima prilikom tajnog nadzora njihovih telefonskih linija? - zanimalo nas je.

Naš sugovornik iz policije na to je uzvratio konstatacijom da tajni nadzor telefonskih razgovora mogu raditi samo sigurnosne službe i policija. U slučaju istraga za kaznena djela to radi policija, što znači da ravnatelj po funkciji zna za njih. - Zar mislite da bi bio toliko lud da se sam uplete u mrežu koju je postavio? - rekao je naš sugovornik iz policije i konstatirao da Dominićeva funkcija ravnatelja policije ničim nije ugrožena.

Tagovi: Vlado sominić, Zdravko Mamić, Ranko Ostojić, Paško Dodić, Zoran Mamić, Dinko Cvitan, Dinamo, HNS
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi pali oko 1%
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi pali oko 1%
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su glavni dionički indeksi potonuli oko jedan posto, ponajviše pod pritiskom gubitaka na europskim burzama, dok su u fokusu investitora bile dionice onih kompanija koje su objavile financijska izvješća.
Hrvatsko ratarstvo ima ogroman potencijal, ali...
NEISKORIŠTENE PRILIKE
Hrvatsko ratarstvo ima ogroman potencijal, ali...
ANALIZA - Hrvatsko ratarstvo već danas ima, zbog svoje konkurentnosti, potencijal za podizanje dodane vrijednosti u cjelokupnom lancu vrijednosti u preradi, te bi moralo biti temelj za izradu budućih strateških akcijskih planova u poljoprivredi i proizvodnji hrane.
Azijska tržišta: Investitori oprezni zbog rasta broja zaraženih
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni zbog rasta broja zaraženih
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u srijedu trguje oprezno jer su ulagači zabrinuti zbog rekordnog rasta broja zaraženih koronavirusom u SAD-u i Europi, što će negativno utjecati na oporavak gospodarstava.
Wall Street pao drugi dan zaredom
PAD
Wall Street pao drugi dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica pale drugi dan zaredom jer je sve manje vjerojatno da će Bijela kuća i Kongres postići dogovor o novim poticajnim gospodarskim mjerama prije predsjedničkih izbora.
Jack Ma i Ant Group ispisuju povijest javnih ponuda dionica
REKORDERI
Jack Ma i Ant Group ispisuju povijest javnih ponuda dionica
ŠANGAJ - Kineski milijarder i "tehnološki tajkun" Jack Ma je ispisao povijest očekivanom prodajom dionica u vrijednosti od 34 milijarde dolara čime je nadmašio rekord koji je ranije držala saudijska naftna kompanija Saudi Aramco.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE