GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Policija blokirala sve prilaze Hrtkovcima

Policija blokirala sve prilaze Hrtkovcima
OPSADNO STANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2018 / 10:21
Autor: SEEbiz / Beta
HRTKOVCI - Uprkos zabrani svih političkih skupova najavljenih za nedelju u Hrtkovcima, Vojislav Šešelj ne odustaje od mitingovanja. 

Ipak, lider Srpske radikalne stranke je danas malo „modifikovao" svoj stav izjavivši da će ta partija svakako održati protest, ali pred Hrtkovcima, budući da je okupljanje u ovom sremskom mestu zabranjeno, kao i da će članovi i pristalice SRS-a ići ka Hrtkovcima dok ih ne zaustavi policija s kojom se, kaže, neće tući, već će „sesti na zemlju".

„Niko od nas neće nositi oružje. Idemo u dobroj veri da činimo dobro političko delo", kazao je Šešelj, a prenosi Beta.

U zavisnosti od toga kuda će se radikali uputiti prema Hrtkovcima, nije isključeno da ih najpre zaustavi – saobraćajna policija. Jer danas je, upravo zbog najave skupa u ovom sremskom mestu, obustavljen saobraćaj na deonici Platičevo–Jarak, kod novog šabačkog mosta. Kako je saopštilo JP „Putevi Srbije", a preneo Tanjug, obustava je planirana do sutra u ponoć a alternativni putni pravci su Obrenovac i Sremska Mitrovica.

Ali, danas su čitavi Hrtkovci bili u policijskom obruču a svi prilazi ovom mestu pod blokadom. Jedini izuzetak su bili stanovnici Hrtkovaca kojima je kretanje dozvoljeno uz proveru ličnih dokumenata.

Upravo kod pomenutog šabačkog mosta, u nameri da automobilom dođe do Hrtkovaca iz pravca Šapca,  naišli smo na dve saobraćajne patrole koje su preusmeravale vozače koji su se upućivali ka Beogradu. Sledeća blokada je bila u Platičevu, ispred pružnog prelaza, gde je novinar „Politike" izašao iz automobila i nastavio put peške. Na izlazu iz Platičeva, zatekao je pojačane policijske snage – omanji kordon od petnaestak policajaca. Kada im je rekao da se uputio u Hrtkovce objasnivši da je novinar, zatražili su mu ličnu kartu i rekli da je ulaz u to mesto dozvoljen samo meštanima, kao i da su prilazi Hrtkovcima blokirani i iz pravaca Sremske Mitrovice i Rume.

Zabrana skupova, podsetimo, odnosi se i na najavljene kontramitinge pojedinih političkih partija – pre svega Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke – koji su najavili svoj dolazak u Hrtkovce u slučaju da radikali, koji su prvi najavili okupljanje, ne odustanu od mitinga. Obrazlažući odluku o zabrani, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je pre nekoliko dana rekao da bi takva okupljanja mogla da dovedu do narušavanja javnog reda i mira, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio da je država zabranila sve skupove u nedelju u Hrtkovcima i da neće biti nemira i nereda.

Komentarišući zabranu, Šešelj je izjavio da se nikada na mitingu SRS-a nije desio incident ili tuča, te da je to trebalo da bude dovoljna garancija za državu. „Imamo pravo da sumnjamo u procene države i policije, svaka upotreba sile mora biti razložna. Ako nemamo nameru, a nemamo, da pravimo incidente, čemu onda taj potez države", kazao je Šešelj, a prenosi Tanjug.

Foto: Politika

Tagovi: Hrtkovci, Vojislav Šešelj, Srpska radikalna stranka, Aleksandar Vučić, Nebojša Stefanović
PROČITAJ I OVO
Ministarstvo turizma promovira hrvatske otoke kao COVID free zone
OTOCI
Ministarstvo turizma promovira hrvatske otoke kao COVID free zone
ZAGREB - Ministarstvo turizma najavilo je u subotu da je pokrenulo akciju "hrvatski otoci - COVID free zone" pa će na web stranici www.safestayincroatia.hr uskoro turistima biti dostupni i posebni podaci o epidemiološkoj situaciji na otocima, koji imaju puno nižu incidenciju nego županija.
Digitalni autoportret Edwarda Snowdena prodan za 5,5 milijuna dolara
NFT
Digitalni autoportret Edwarda Snowdena prodan za 5,5 milijuna dolara
NEW YORK - Zviždač Edward Snowden prikupio je milijune dolara za svoju novinarsku zakladu od prodaje digitalne umjetnosti.
Broj goveda lani povećan 0,7 posto
TREND
Broj goveda lani povećan 0,7 posto
ZAGREB - U Hrvatskoj je u prošloj godini ukupan broj goveda povećan za 0,7 posto, u odnosu na godinu ranije, svinja za 1,1 posto, dok je broj muznih krava smanjen za 15,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) sa stanjem 1. prosinca 2020. godine.
Brodarske dionice najveće dobitnice na regionalnim tržištima u 2021.
TRŽIŠTE KAPITALA
Brodarske dionice najveće dobitnice na regionalnim tržištima u 2021.
ANALIZA - Za danas vam donosimo pregled dosadašnjih performansi cijena dionica različitih sektora na regionalnom tržištu za 2021. godinu.
Dogecoin katapultiran, Coinbase propustio euforiju
KRIPTOVALUTE
Dogecoin katapultiran, Coinbase propustio euforiju
NEW YORK - Coinbase, američka burza kriptovaluta, koja je ovaj tjedan izašla na tržište s izravnim uvrštavanjem svojih dionica na Nasdaq, propušta posljednju pomamu koja oduzima dah na tržištima digitalne imovine: žestoki uzlet dogecoina (DOGE).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE