GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pokrenuta istraga u SAD-u protiv Coinbasea

Pokrenuta istraga u SAD-u protiv Coinbasea
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2022 / 09:22
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK – Američka Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) istražuje je li kripto mjenjačnica Coinbase Global Amerikancima nepropisno dopustila trgovanje digitalnom imovinom koja je trebala biti registrirana kao vrijednosni papir.

Glasnogovornik Coinbasea, u odgovoru na upit Reutersa, rekao je da tvrtka ne kotira vrijednosne papire na svojoj platformi, dok je njen voditelj pravnih poslova Paul Grewal rekao da bi rado surađivala sa SEC-om po tom pitanju.

"Uvjereni smo da naš rigorozan proces provjere -- proces koji je već provjerio SEC -- sprječava vrijednosne papire s naše platforme", dodao je Grewal.

Bloomberg, koji je prvi izvijestio o ovoj istrazi pozivajući se na dva pouzdana izvora, rekao je da se SEC-ov nadzor pojačao otkako je Coinbase proširio broj tokena koje nudi za trgovanje.

Istrazi SEC-a prethodila je njegova istraga o navodnoj shemi trgovanja povlaštenim informacijama koja je otkrivena prošlog tjedna.

U prvom slučaju povlaštene trgovine kriptovalutama, američki tužitelji optužili su Ishana Wahija, bivšeg voditelja proizvoda u Coinbaseu, za dijeljenje povjerljivih informacija o nadolazećoj najavi novih kriptovaluta koje će Coinbase ponuditi korisnicima za trgovanje putem svoje platforme.

U povezanim građanskim tužbama, SEC je tvrdio da su Wahijev brat Nihil Wahi i njihov prijatelj Sameer Ramani kupili i prodali najmanje 25 kripto sredstava s dobiti, od kojih je SEC devet identificirao kao vrijednosne papire.

U to je vrijeme SEC odbio potvrditi hoće li tražiti djelovanje u pritužbi protiv Coinbasea zbog uvrštavanja tokena koji se smatraju vrijednosnim papirima.

Platforma za kriptovalute prethodno je zatražila od SEC-a da razvije pravila za rad imovine digitalnih vrijednosnih papira.

Tagovi: Coinbase, kriptovalute, bitcoin, tether, Brian Armstrong
PROČITAJ I OVO
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta rasprodana su dok svijet čeka odgovor Izraela na zračni napad Irana tijekom vikenda. Većina velikih tržišta u Aziji izgubila je oko 2%.
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku novog tjedna jer su rastući prinosi i zabrinutost zbog sukoba na Bliskom istoku zasjenili snažne podatke Goldman Sachsa o zaradi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE