GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pokreće se projekt plasmana proizvoda proizvođača s potresom stradalih područja

Pokreće se projekt plasmana proizvoda proizvođača s potresom stradalih područja
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2021 / 12:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) i klaster Mali hrvatski proizvođač (MHP) pokreću projekt plasmana proizvoda proizvođača s potresom stradalih područja te ih pozivaju da se jave Komori koja će im pomoći kako bi njihovi proizvodi pronašli put do potrošača, izvijestili su u ponedjeljak iz HPK.

"Naši proizvođači s područja stradalih u potresu, koji su članovi HPK, imaju ogromne probleme kako u proizvodnji, tako i u plasmanu svojih proizvoda, a vjerujemo da će ova inicijativa pomoći da se u razdoblju nakon potresa svi zajedno bolje organiziramo i plasiramo njihove proizvode do kupaca u Hrvatskoj", kazao je predsjednik HPK Mladen Jakopović.

Vjeruje da će ovaj projekt potrošači prepoznati i kupnjom lokalnih kvalitetnih proizvoda pomoći poljoprivrednicima i proizvođačima koji su nastradali u potresu.

Direktor MHP Alimentum trade Marko Špiljar je kazao kako su nakon potresa zajedno sa svojim partnerima pokrenuli inicijativu bržeg i lakšeg plasmana robe lokalnih proizvođača.

"Tvrtka već duži niz godina bilježi stalan rast i odlične rezultate u poslovima vezanim uz razvoj i distribuciju proizvoda malih lokalnih proizvođača. Partneri su nam lideri u maloprodaji u Hrvatskoj s kojima ćemo zajednički osigurati maksimalan broj pozicija na širem tržištu Hrvatske“, izjavio je Špiljar.

Iz HPK i MHP pojašnjavaju kako će njihova uloga biti redovan otkup i priprema proizvoda za tržište široke potrošnje.

Ideja je organizirati pakirni centar po svim standardima distribucije prehrambenih proizvoda u kojem bi ambalažirali i pripremali robu za daljnju distribuciju, naglašavaju iz HPK i MHP Alimentum trade.

MHP će pod svojim nazivom stavljati robu na tržište, a plasman prema potrošačima je već u procesu pripreme s ključnim partnerima.

Partneri će osigurati police, logistiku te pomoći oko brendiranja dok na MHP Alimentum trade ostaju operativni izazovi oko označavanja, analiza, registracija te svih ostalih regula propisanih zakonom i pravilnicima o stavljanju robe na tržište.

Projektom bi trebali biti obuhvaćeni komunikacija prema proizvođačima, definiranje i ugovaranje otkupa, organizacija i opremanje pakirno-sabirnog centra te njegova registracija, zdravstvene analize proizvoda, analize proizvoda na nutritivne vrijednosti, registracija proizvoda u sustav povratne naknade, brendiranje proizvoda, pakiranje i etiketiranje proizvoda, logistika i distribucija.

Najveći izazov, kako je kazao Špiljar, bit će organizacija pakirno-sabirnog centra zbog čega su pozvali HPK da se uključi u projekt.

"S obzirom da se po današnjim procjenama ne radi o velikom volumenu, vjerujemo da ćemo s maksimalno 200 četvornih metara imati dovoljno prostora da zadovoljimo cilj oko plasmana za 50-ak proizvođača koje možemo sustavno i planski razviti u kompetentne dobavljače. Prostor ćemo osigurati u našoj režiji, a od HPK smo zatražili da se uključi u opremanju prostora te ubrzavanju procedura oko registracije", pojasnio je.

Cijeli postupak, kako je rekao, odradit će bez naknade za proizvođače, što je još jedan od razloga zašto traže podršku HPK-a.

HPK će u sljedećim danima javnost izvijestiti o svim kontaktima i osobama koje će operativno kontaktirati s proizvođačima, a na mrežnim stranicama će objaviti sve potrebne informacije oko daljnjih koraka i postupaka u ovom projektu.

Komora će angažirati i svoje članove koji su svakodnevno na terenu, da informiraju proizvođače o ovom projektu.

Tagovi: Hrvatska poljoprivredna komora, MHP Alimentum trade, Marko Špiljar, poljiprovreda, klaster Mali hrvatski proizvođač
PROČITAJ I OVO
Luda priča iz Norilska: Rudarenje bitcoina stiglo i do Arktičkog kruga
KRIPTOVALUTE
Luda priča iz Norilska: Rudarenje bitcoina stiglo i do Arktičkog kruga
NEW YORK - Ruska kompanija izabrala je grad Norilsk, smješten iznad Arktičkog kruga, kao centar za rudarenje bitcoina.
Minerali: Evo zašto Norvežani imaju razloga za zadovoljstvo
RESURSI
Minerali: Evo zašto Norvežani imaju razloga za zadovoljstvo
OSLO - U Norveškoj je otkriveno ogromno nalazište takozvanih kritičnih sirovina. Ono bi, kako se očekuje, moglo smanjiti ovisnost EU-a o sirovinama iz Rusije i Kine.
Beogradska berza: Slab promet, indeksi u minusu
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet, indeksi u minusu
BEOGRAD – Početak nove trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi doneo je dalji pad prometa i BELEX indeksa.
I njemački ugostitelji na rubu izdržljivosti
NA RUBU
I njemački ugostitelji na rubu izdržljivosti
BERLIN - Ugostitelji diljem Europe strahuju za egzistenciju, tako i u Njemačkoj. U sličnoj situaciji su i vlasnici malih trgovina i obrtnici. Mnogima državna pomoć stiže prekasno.
Zagrebačka burza: Nastavak pada indeksa, turistički sektor pod pritiskom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavak pada indeksa, turistički sektor pod pritiskom
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je nastavak silaznog trenda na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE